EKTE KJÆRLIGHET: For Jan Helge Dahl har en bil vært noe som skal få ham fra A til B. Men da han ble eier av en HyundaiIoniq 5, innså han brått at en bil også kan ha et tonn med sjarm.

Drømmebilen ble
en ikonisk Ioniq 5

En banebrytende elektrisk crossover SUV med futuristisk design og avansert teknologi ble bilen som forvandlet hverdagen til Jan Helge Dahl.

– Den innfrir på absolutt alle punkter.

Bodø-mannen Jan Helge Dahl er på ingen måter en bil-nerd. Han har aldri likt å skru og når det kommer til bil handler det om følgende:

– Den skal få meg fra A til Å og den skal fungere knirkefritt.

HELT ELEKTRISK

Dette er en mann som startet sin bilkarriere med en 1971-modell Triumph, som han har arvet fra faren. Siden den gang har det blitt nærmere 15 andre modeller, men til slutt ble det elektrisk:

– Det er økonomisk gunstig og det er bærekraftig, sier Dahl.

Saken fortsetter under bildet.

GOD PLASS: – Jeg ble rett og slett overrasket over hvor gode stolene er og hvor god plass det er inne i kupéen, sier Jan Helge Dahl.

Men da han skulle finne seg en ny bil, var det ikke bare enkelt. Han sjekket nettet, abonnerte på en rekke nyhetsbrev og leste det han kom over av tester og omtaler.

– Jeg hadde tre krav. Firehjulstrekk, hengerfeste og en fornuftig rekkevidde.

DET UNIKE TILBUDET

Disse betingelsene ble innfridd i et nyhetsbrev som dukket opp i innboksen hans. Hyundai fristet med 3.000 eksemplarer av konsept-bilen Ioniq 5. En topp-spekket modell til gunstig pris. Og Dahl? Han meldte sin interesse.

– Da jeg et par uker senere fikk beskjed om at jeg var en av de heldige som kunne benytte meg av dette tilbudet, så kom det som et lite sjokk. Men jeg slo til.

Saken fortsetter under bildet.

DATAMASKIN PÅ FIRE HJUL: Hyundai Ioniq 5 viser tydelig at det er en elektrisk bil for fremtiden, med et digitalt display som gir deg all den informasjonen du trenger.

Dermed kunne ha ta turen innom Nymo Bil og bli den lykkelige eier av en bil som aldri slutter å imponere:

– Hva som er best? Alt, egentlig.

ROVDYR PÅ JAKT

For dette er en bil som skiller seg ut i mengden. Den kunne ha vært med i en Batman-film. Designet har aggressive linjer og utformingen av LED-lysene minner om et rovdyr på jakt.

Saken fortsetter under bildet.

AGGRESSIV STIL: Frontlyktene på en Hyundai Ioniq 5 signaliserer med alle mulig tydelighet at dette er en bil med sterk personlighet.

– Bilen har rett og slett en unik personlighet. Så er det jo en stor fordel at den har veldig god plass både foran og bak. Den oppfører seg som en drøm på veien og det er nesten som å sitte i cockpiten på et fly.

Og så, en aldri så liten detalj:

– Taket er utstyrt med solcellepanel, slik at bilens batteri lades opp av det naturlige lyset. Personlig må jeg bare si at dette er fascinerende.

For en mann som kun er interessert i å fylle på vindusspylervæske, så har bekjentskapet med Ioniq 5 blitt til kjærlighet ved første blikk.

Saken fortsetter under bildet.

EN HELT NY HVERDAG:  Ioniq 5 har skapt en helt ny hverdag for Jan Helge Dahl: – Nå er det sånn at du gleder deg til å kjøre bil.

– Jeg hadde vel aldri trodd at jeg skulle få følelser for en bil, men Ioniq 5 har en sjarm og kvalitet som du ikke klarer å motstå, sier Dahl.

MODERNE BIL FOR MODERNE LIV

Det er noe som daglig leder Kjell Nymo hos Nymo Bil godt kan forstå:

– Dette er en fleksibel bil med god plass til både passasjerer og bagasje. Bagasjeromsvolumet er på 527 liter, noe som øker til nesten 1.600 liter når du legger ned baksetene. De kan forøvrig legges ned i forholdet 60:40, noe som er perfekt for helgeturer og transport av store gjenstander. Med en hengervekt-kapasitet på 1.600 kilo og ekstra bagasjeplass under panseret på 57 liter, er dette en perfekt bil for en moderne livsstil.

Du kan lese mer om Nymo Bil her.