MODERNE MOTE: For 10 år siden klekket Marianne Angelsen (t.h.) og Monica Stene ut idéen om motebutikken NOOR BY M. Nå har Marianne realisert sin versjon i Sjøgata i Bodø

Drømmen om
en egen bedrift

Skrevet for sparebank 1 Nord-NOrge
12.12.2019 19:43

De brenner for å skape, de dyrker den lokale tilhørigheten. Da er det betryggende å ha en tilstedeværende bank.

Idéen kom over en martini på Norwood Private Club. En diskret mursteinsbygning på hjørnet av West 14th Street og 8th Avenue på Manhattan i New York. To venninner ble enige om å skape et nytt butikk-konsept.

NOE HELT NYTT

– Det skulle være klesbutikken vi selv ville ha handlet hos, butikken med utvalget kundene ikke visste at de kom til å elske.

Ordene kommer fra Marianne Angelsen. Venninnen var Monica Stene. Og konseptet skulle få navnet Noor By M. Og det skulle gå troll i ord, men ikke helt slikt de hadde tenkt.

ENDELIG PÅ PLASS

Livets uransakelige veier førte til at det var Monica som debuterte med planene, i Haugesund. Men nå er Marianne på plass i Bodø. Hun har tegnet lokalet selv og ellers fått hjelp av hele familien, gode venner og behjelpelige kontakter.

Saken fortsetter under bildet.

LOKAL BISTAND:  Da Marianne Angelsen trengte å få sprøytelakkert utstillingsdukkene, stilte fagfolkene på Industri og Lastebillakkering AS (ILAS) på Fauske opp og sørget for at jobben ble utført med utsøkt presisjon.

Som da hun trengte å få sprøytelakkert utstillingsdukker. Da stilte fagfolkene på  Industri og Lastebillakkering AS (ILAS) på Fauske opp og sørget for at jobben ble utført med utsøkt presisjon.

DEN RETTE BANKEN

Dermed er også en genuin drøm realisert. For Marianne har alltid drømt om å skape noe selv, tilføre merverdi, bygge en bedrift. Ja, det har blitt lange dager og korte netter, men gleden over å se at bedriften tar form har overskygget alt.

Sentralt i prosjektet lå selvfølgelig finansiering og jakten på en god bank. Marianne troppet opp hos SpareBank 1 Nord-Norge i Bodø – godt forberedt. Og banken tente på idéen umiddelbart.

– For meg er det helt avgjørende å ha en lokal bank som er tilstede og som bryr seg. Som gir raske og klare svar og som kan være en sentral rådgiver når det er noe jeg lurer på.

Saken fortsetter under bildet.

HAVETS FRISTELSER: Britt Eli Olsen og Paal Bergene har skapt sin egen arbeidsplass på havet. Og de elsker hver eneste dag.

 MARITIM SUKSESS

Hvilket er den samme analysen som ble gjort bare noen sluk-kast unna. Ved siden av redningsskøyta ligger båten ”MS Nordic Lady”, drevet av det nye selskapet ”Charter i nord”. Men selv om selskapet er nytt, er driverne drevne sjøfolk.

Britt Eli Olsen og Paal Bergene er vant til sette sjøbein og har langt fartstid fra Finn Olsen Rederi og ”Salten Cruise”. Da de fikk sjansen til å overta bedriften, brukte de ikke mange nautiske mil på å bestemme seg. Og et nytt selskap så sola stige opp over Landegode.

VILLIG TIL Å SATSE

De har allerede lagt bak seg en god sesong og forteller hvorfor dette er en optimal hverdag:

– Det koker ned til at du må finne noe du liker og noe du kan. Kan du krysse av på begge de punktene, ligger alt til rette for en stø kurs.

Nå har de skapt sin egen bedrift, de tar med folk ut i et magisk havgap.

Saken fortsetter under bildet.

MARITIM DRØM: Britt Eli Olsen og Paal Bergene elsker sin nye hverdag: – Hvis  du ikke er villig til å satse, så blir det heller ingen fremdrift. For oss er dette like mye en livsstil som en jobb.

– Hvis  du ikke er villig til å satse, så blir det heller ingen fremdrift. For oss er dette like mye en livsstil som en jobb. Men uansett hvordan du ser på det, så må du glede deg til hver gang vekkerklokka ringer. Hvis ikke, så gir jo jobben ingen mening.

Hvilket betyr at når de får et litt spesielt oppdrag, lite eller stort, så stiller de opp på kort varsel. Som da de måtte steppe inn som erstatter for hurtigbåten til Svolvær. De fikk passasjerene trygt frem.

EN FELLES TILLIT

Så er det også slik at en ny bedrift trenger penger. Og det var her de fant kjemien hos SpareBank 1 Nord-Norge i Bodø.

– De lyttet til planene våre, sjekket budsjettene vi hadde satt opp og ga et tydelig signal om at de gjerne ville satse på oss. Vi følte rett og slett at det ble skapt en felles forståelse, en felles tillit.

Saken fortsetter under bildet.

LOKALE HJELPERE: Bedriftsrådgiver Kristin Ingebrigtsen og lederen for bedriftsmarkedet hos Sparebank 1 Nord-Norge i Bodø, Bertil Sandvik Aas, er stolte over at rundt halvparten av alle nyetableringer i Nord-Norge har valgt å bruke SpareBank 1 Nord-Norge.

Hvilket er nøkkel-ordet her. SpareBank 1 Nord-Norge i Bodø har verdiskaping og lokal tilhørighet i blodet. Det er det som er drivkraften. De vil gjerne være fødselshjelperen, sparringspartneren og bidragsyteren som sørger for at bedriftene står best mulig rustet til å møte en hverdag som tidvis kan være tøff.

Og innsatsen har gitt resultater. Banken opplever nå en enorm vekst på bedriftsmarkedet.

DEN GODE HJELPEREN

– Lykkes kundene, så lykkes vi. Dette blir et tett og gjensidig skjebnefellesskap. Vi er den gode hjelperen, men til sjuende og sist er det innsatsen i den enkelte bedrift som blir helt avgjørende, sier avdelingsleder for bedriftsmarked, Bertil Sandvik Aas.

– For oss handler det hele tiden å optimalisere tjenestene. I Bodø er vi så heldige at vi sitter med en bred kompetanse og en rekke spesialister som kan bistå bedriftene med alt fra pensjon og forsikring til betalingsløsninger, budsjetter og investeringsplaner, sier bedriftsrådgiver Kristin Ingebrigtsen.