UNG SJEF: Wanja Dalhaug (22) stortrives i rollen som butikksjef på Bik Bok på City Nord. – Du får et ekstra kick av å se fornøyde kunder forlate butikken med et smil om munnen.

Drømmer om
å løse mordgåter

Skrevet for city nord
15.05.2020 09:46

Hun elsker klær og stortrives på Bik Bok, men innerst inne lengter hun etter å smekke håndjern på skurkene. Wanja Dalhaug (22) vil bli politi-etterforsker

– Jeg har alltid hatt en dyp fascinasjon for krim. Jeg skrev særoppgave om Jo Nesbø, Agatha Christie og kriminalromaner.

LOFOTEN SOM USBEKISTAN

Wanja er oppvokst i Osan utenfor Svolvær i Lofoten. Det førte også til at hun nesten besvimte da hun i et kort glimt fikk se Vågan kirke – Lofotkatedralen – i sesong to/episode 11 av The Blacklist. Som er en av hennes favorittserier.

– Jeg mener, her drar heltene våre til det som skal være Usbekistan og så viser de et flyfoto av et vinterlig Lofoten. Magisk!

Saken fortsetter under bildet.

HEKTET PÅ MYSTERIER: Wanja skrev særoppgave om Jo Nesbø og Agatha Christie. Men det stopper ikke der. – Én dag skal jeg etterforske ordentlige forbrytelser.

STORTRIVES SOM SJEF

Wanja og kjæresten flyttet til Bodø for å studere, men begge fant ut at de trengte en pause. Han fikk seg jobb på Star Autoco, hun på Bik Bok. Først som assisterende butikksjef, nå som sjef for sju ansatte.

Det kunne kanskje fremstå litt skremmende for en 22-åringe, men Wanja elsker jobben. Allerede som 18-åring i Svolvær fikk hun tilbud om å kjøpe seg inn i en Narvesen-franchise.

– Det ble litt for dyrt og var litt for tidlig.

KUNDENE ER SJEFEN

Wanja elsker klær og garderoben har konstant for lite plass, noe lillesøsteren nyter godt av når Wanja må rydde i samlingen.

Saken fortsetter under bildet.

ELSKER KLÆR: ­– Jeg har alltid vært i overkant interessert i klær og garderobeskapet mitt fylles fort opp. Når det blir for fullt, er det lillesøsteren min som nyter godt av dette.

Bik Bok-butikken på City Nord er primært rettet inn mot kvinner i alderen 16-25, men det stoppet ikke Wanja fra å hjelpe en kvinne i 70-årene med å finne det perfekte jeans-paret.

– Det er jo kontakten med kundene som gir deg et kick. At du kan veilede og hjelpe, slik at de forlater butikken med et smil om munnen.

 MÅNEDENS MEDARBEIDER

Den innstillingen har blitt lagt merke til av både kunder og ansatte, noe som førte til at Wanja ble nominert til månedens medarbeider på City Nord. Hvilket juryen mente var en særdeles godt forslag.

Saken fortsetter under bildet.

STOLT OG RØRT: – Jeg ble nesten litt målløs da jeg fikk prisen som månedens servicemedarbeider på City Nord, men også ikke så rent lite stolt, sier Wanja Dalhaug.

– Jeg ble helt lamslått. Både stolt og rørt på samme tid. Jeg går alltid 100 prosent inn for det jeg gjør og da er det litt magisk at noen setter pris på dette.

Parallelt med butikkjobben tar Wanja opp fag fra videregående for å få et godt nok snitt til å kunne søke på politihøyskolen. For drømmen om å bli etterforsker er ufravikelig .

– Jeg følger med på podcaster om true-crime og kjenner adrenalinet koke når det kommer et push-varsel fra VG. Er det noe nytt om Tom Hagen-saken?

OLDEMOR SOM FORBILDE

På venstre overarm har Wanja tatovert inn H.L.D 1926. Dette er til ære for oldemoren Haldis Lovise Dalhaug.

– Hun har vært mitt store forbilde i alle år. En sterk kvinne som alltid sa at hvis du vil noe sterkt nok, så får du det til.

Saken fortsetter under bildet.

 TRAVLE DAGER: Når Wanja ikke jobber på Bik Bok eller tar ekstravakter på Narvesen, jobber hun med å forbedre karakterene fra videregående. – Jeg liker at det skjer noe hele tiden.

 KJÆRESTE, KATT OG KRIM

Så hva gjør så Wanja når hun ikke er på jobb?

– Koser meg hjemme med kjæresten og katten min ”My”. Ja, den er oppkalt etter ”Lille My” fra  fortellingene om Mummitrollet. Og så ser vi på krimserier.

– Blacklist, Castle og, ikke minst CSI Miami. For der spiller David Caruso rollefiguren Horatio Caine – en av mine absolutt største favoritter.