LEILIGHET I HAGEN: Et minihus fra Nordic Smart House kan skaffe deg en god ekstrainntekt.

Du kan tjene gode penger på et godkjent minihus i hagen

Har du en stor hage? Da kan du være med på å løse boligkrisen i Bodø samtidig som du tjener gode penger.


Bodø mangler prisgunstige utleieleiligheter. Det er ungdom, studenter, førstegangsetablerere og enslige som trenger dette. På toppen av det hele skal over 300 ukrainske flyktninger bosette seg i Bodø de neste 12 månedene. 

- Vi mener at vår løsning med smarte småhus fra Nordic Smarthouse kan være med på å løse boligutfordringene i Bodø sier administrerende direktør Stephen Fu i morselskapet Orient Holding AS.

Det er snakk om en prefabrikert 2-roms leilighet i en stålmodul, som er godkjent og sertifisert hos Sintef Byggforsk som permanent bolig.

Saken fortsetter under bildet.

 OFFENSIVT TEAM: – Vi elsker utfordringer samt det å finne løsninger utenfor boksen, sier f.v. salgssjef Kent Müller, utleiekoordinator Celina Eliassen, regnskapssjef Siv Knappskog og administrerende direktør Stephen Fu.

– Modulen koster 990.000 kroner inkludert moms - ferdig levert Bodø, sier Fu.

PRISGUNSTIG LØSNING

Dette er en to-roms leilighet på 30 kvadratmeter brutto og med et bruksareal på 25 kvadratmeter. I og med at alle godkjenninger er på plass, kan man gå rett i banken for å ordne med finansiering.

Prisen på 990.000 kroner er for en innvendig nøkkelferdig leilighet. Det må lages en enkel grunnmur, utvendig kledning, tak samt tekniske koblinger for strøm, vann og kloakk. Med en del egeninnsats kan man få dette gjort for kr 2-300.000,-.  Setter du bort hele jobben, så vil prislappen bli på anslått kr 500.000,-. Hele minihuset kommer da på ca. 1,5 millioner kroner.

Saken fortsetter under bildet.

FUNKSJONELT OG AREALEFFEKTIVT: Miniboligene har en nøye gjennomtenkt planløsning.

Leiligheten kommer med et soverom, bad, kjøkken og stue. Den leveres komplett på innsiden med hvitevarer, klappbord og garderobeskap. Du trenger bare å ta med seng og sofa. Vil du gjøre det enkelt, så har Ikea allerede laget ferdige «interiørpakker» som er skreddersydd for disse minihusene.

FLEKSIBEL BOLIG

I tillegg må du sørge for vann, kloakk og strøm. Du må selvfølgelig som vanlig til kommunen for å få tillatelse til å sette opp boligen.

Saken fortsetter under bildet.

GRUNDIG SJEKKET: Miniboligene er godkjent og sertifisert hos Sintef Byggforsk som permanent bolig.

En slik minibolig kan fylle mange funksjoner. Kanskje ett av barna vil flytte ut av huset, men ikke vekk fra familien. Du kan håndtere den som en vanlig utleiebolig eller leie den ut via «Airbnb».

Skulle du være på jakt etter noe litt større, finnes det to andre alternativer:

  • 3-roms smartbolig - fra 55 kvadratmeter
  • 4-roms smartbolig - fra 85 kvadratmeter

Hvis dette høres spennende ut og du planlegger å gjennomføre et slikt prosjekt neste år, bør du vurdere å bestille i løpet av høsten. Leveringstid etter avtale, men anslått 6-8 måneder. 

Saken fortsettere under bildet.

HØY KVALITET: Det er brukt mye tid og gode materialer når man har skapt interiøret i miniboligene.

MILJØSMARTE BOLIGER

Utgangspunktet for disse boligene var blokker med flere leiligheter. Der får man også full uttelling for en patentert «termosløsning» hvor varm luft mellom de ulike modulene kutter kraftig i strømbehovet for den enkelte leietaker.

Dette er noe de allerede har hatt stor suksess med. Totalt 105 utleieboliger i 5 blokker er ført opp på Fauske, Finnsnes og i Steigen. Per nå er samtlige utleid.

Dette kan også fort bli løsningen når Bodø kommune skal finne bolig til nye flyktninger, hvor man ved å etterlate seg et lite fotavtrykk kan få på plass veldig mange leiligheter.  I de neste 12 månedene vil det komme over 300 ukrainske flyktninger som skal bosette seg i Bodø. Boligmarkedet vil derfor være ekstremt gunstig for utleie.

De smarte småhusene er et resultat av noe som preger folkene i Orient Holding:

– Vi har tenkt utenfor boksen, men innenfor rammene!

ET HJERTE I KINA

Men dette er bare litt av det Orient Holding driver med. Som importbedrift ligger selskapets hjerte i den kinesiske byen Zhongshan. Her har Orient Holding AS 17 medarbeidere som har bygget opp en solid kompetanse og lang erfaring. Kontoret ble etablert i 2005, og Stephen Fu har bygd det opp egenhendig. 

Saken fortsetter under bildet.

VIKTIGE MEDARBEIDERE: – Skal du lykkes må du klare å finne dyktige og engasjerte medarbeidere. Det er de som er den egentlige egenkapitalen vår, sier Stephen Fu.

Norge manglet plutselig smittevernutstyr da pandemien rammet landet.

– Vi kastet oss rundt og i løpet av to måneder klarte vi å få levert 45 tonn utstyr, og alt ble godkjent, sier Fu.

Dette hadde aldri gått hvis ikke selskapet fra før hadde et bredt nettverk med lokale og sentrale kontakter i Kina.

– Det handler om tillit og den må bygges opp over tid, sier Fu.

ETISK FOKUS

I fjor vedtok Norge en «Åpenhetslov». Den skal sikre anstendige arbeidsvilkår i hele verdikjeden - og det er opp til bedriften selv å bevise sin egen innsats.

– Dette var et arbeid vi begynte med allerede i 2007, hvor vi ble medlem av «Initiativ for etisk handel». For oss er det helt avgjørende at vi kan dokumentere hvordan varene våre fremstilles, og av hvem, poengterer Fu.

Saken fortsetter under bildet.

 FULL KONTROLL: Allerede tilbake i 2007 ble Orient Holding medlem av «Initiativ for etisk handel».

Hjemme i Norge har Orient Holding et lite knippe med svært tunge kunder, innen alt fra dagligvare, landbruksprodukter, kjøkken, hotell og oppdrettsnæring.

I tillegg til kontoret i Kina skal det i løpet av året bli syv medarbeidere i Bodø og de har en medarbeider i Fredrikstad.

EN STOLT LEDER

Stephen Fu, som opprinnelig er utdannet revisor, er svært stolt over det folkene hans har fått til. Når han skal beskrive kulturen i selskapet, så elsker han da også å bruke ett av de berømte sitatene fra Winston Churchill:

–  Suksess er ikke noe permanent, fiasko er ikke dødelig. Det er motet til å fortsette som betyr noe.

Kunne du tenke deg å investere i en minibolig?

Da tar du kontakt med

Kent Victor Müller:

kent@nortra.no

Her kan du lese mer om Nordic Smart House.