RETT STRATEGI: Markedsdirektør Nebojsha Mihajlovski i PowerOffice elsker sjakk og det er ikke uten grunn at det står et brett og klokke inne i bedriftens lokaler: – Sjakk og innovasjon har mange fellestrekk, mener Mihajlovski.

– Du må ta deg tid til å pønske ut riktig trekk

Skrevet for NNL
16.12.2018 18:20

I en travel hverdag hos en raskt voksende bedrift, fant markedsdirektør Nebojsha Mihajlovski liten tid til refleksjon og ettertanke. Hovedprogrammet til NNL ble løsningen.

 – Det er helt nødvendig for alle ledere å sette av tid til selvutvikling, og det kan være vrient når du hele tiden blir møtt med oppgaver som må løses der og da, sier Mihajlovski.

Eventyrlig vekst

Som markedsdirektør i PowerOffice vet han hva det dreier seg om. Bedriften har opplevd en eventyrlig vekst og er nå midt inne i en prosess hvor de skal ansette 12 nye medarbeidere.

– Bare i år har vi fått flere kunder enn de tre siste årene til sammen.

Saken fortsetter under bildet.

MÅ VÆRE TYDELIG: – Som leder prøver jeg hele tiden å være fremtidsrettet, tydelig og inkluderende. Det finnes ikke noe verre enn at det oppstår misforståelser, sier Mihajlovski.

 Det er det skybaserte regnskapssystemet PowerOffice Go som er nøkkelen til suksessen, og stadig flere bedrifter ser gevinsten av å ha tilgang til alle tallene i sanntid.

 Hvem skal lede lederne?

Men så var det lederne i bedriften. De som skal styre skuta på rett kurs. Hvor skal de hente inspirasjon og nye impulser. Det var dette som var bakgrunnen for at Mihajlovski meldte seg på Hovedprogrammet til Nordnorsk lederutvikling i 2015:

 – Det var særdeles nyttig – på mange måter. Du får teoretisk og praktisk innføring i verdibasert ledelse. Samtidig møter du andre toppledere, folk du kan spille ball med. I tillegg får du en grundig evaluering av hvordan du som leder blir oppfattet av folk rundt deg.

Saken fortsetter under bildet.

EKSTREM UTFORDRING: Med nesten null trening og erfaring, la Nebojsha Mihajlovski ut på skitur over Hardangervidda – i regi av Opptur-programmet til NNL. – Det var noe jeg vokste utrolig mye på.

 Må stole på medarbeiderne

Selv prøver Mihajlovski å sørge for at han som leder fremstår som fremtidsrettet, tydelig og inkluderende. Og er det én ting han misliker, så er det detaljstyring:

 – Vi må stole på folkene våre, gi dem tillit og la dem gjøre jobben. Som leder skal jeg ikke drive og blande meg opp i alt de gjør. Samtidig er det min plikt å stake ut kursen og kommunisere hvordan vi i PowerOffice vil ha det.

 Hvilket betyr en bedrift hvor innovasjon og endring er en integrert del av kulturen.

 – Har blitt en bedre leder

Mihajlovski er ikke i tvil om at han vil anbefale hovedprogrammet for andre ledere:

– Jeg ser helt klart at denne prosessen har gjort meg til en bedre og mer reflektert leder.

Inspirert av de gode opplevelsene er han nå i full gang med NNL sitt ”Opptur-program”, som kombinerer faglig påfyll med utfordringer i naturen. Som blant annet en skitur over Hardangervidda med minus 40 og perioder med fullstendig white-out:

HERLIG MESTRING: – Jeg hadde kun to turer til Erlingbu som treningsgrunnlag før vi la i vei. Ja, det ble brutalt, men samtidig var det herlig å kjenne på mestringsfølelsen.

 Personlig vekst

– Jeg hadde kun to turer til Erlingbu som treningsgrunnlag før vi la i vei. Ja, det ble brutalt, men samtidig var det herlig å kjenne på mestringsfølelsen. Og ikke minst det fantastiske lagarbeidet som dukket opp underveis. Dette er noe jeg personlig har vokst enormt på.

 Mihajlovski er helt overbevist om at praktisk lederutvikling – slik NNL tilbyr – er med på å gi deltakerne og deres bedrifter et konkurransefortrinn:

 – I en verden hvor omstilling har blitt en konstant faktor er det helt avgjørende at ledere vet hvordan de skal takle dette. Hvordan de skal bygge gode team og – ikke minst – hvor viktig det er å være trygg på seg selv.

Saken fortsetter under bildet.

JAKTER PÅ DET SÆREGNE: – Til sjuende og siste handler det om å se etter det særegne i hvert menneske, hver kultur og hvert oppdrag, sier administrerende direktør Stein Markussen i NNL.

Suksessrik 30-åring

Gjennom snart 30 år har Hovedprogrammet blitt et av Norges mest suksessfulle topplederprogram. Så langt har over 1.000 ledere fra hele landet benyttet seg av sjansen til å få et faglig løft og utvikle mot, selvfølelse og selvtillit.

– Til sjuende og siste handler det om å se etter det særegne i hvert menneske, hver kultur og hvert oppdrag, sier administrerende direktør Stein Markussen i NNL.

 – Resultater skapes best ved å jobbe systematisk og prosesskreativt over tid, mener Markussen.

 Her kan du lese mer om NNL.