ALLTID ETTERSPURT: – Karbonadesmørbrødet kommer garantert ikke til å gå av moten, sier daglig leder Hege Løvold.

Ekte klassikere i nytt miljø

Skrevet for LØVOLD KAFETERIA
23.08.2019 09:03 - OPPDATERT 26.08.2019 13:50

Den har liksom alltid vært der. Som et trofast,  blinkende fyrtårn nede på kaia – Løvold Kafeteria.  Nå i en nyoppusset og fristende versjon.

– Ja, jeg tror nok at mange av gjestene får en følelse av de  kommer hjem til barndomskjøkket sitt når de kommer hit.  Vi minner nok litt om middagene hos bestemor, sier daglig leder Hege Løvold.

Med en meny som blant annet kan skilte med boknafisk, gammelsaltet sei, hjemmelagede kjøttkaker, salt uer, kalvefrikasse og seibiff med råkost og stekt løk, lukter det kvalitet og tradisjon langt ut i Sjøgata i Bodø.

Saken fortsetter under bildet.

HISTORISK SUS: Falkodden i Bodø har vært stedet for Løvold. Her ser vi lokalene i 1938.MANGE MILEPÆLER
Det var i 1939 at kafeteriaen ble etablert av Ågot Løvold og dørene åpnet 30. august. Det betyr at bedriften feirer 80-års-jubileum i år. Da har den passert noen av disse milepælene:

Saken fortsetter under bildet.

SØT SUKSESS: I 1950 fikk Løvold Kafeteria Bodøs første kakedisk, og kundene visste å sette pris på godsakene.

  • 1950 – Bodøs første kakedisk
  • 1959 – Innfører nattåpent og den kraftige kjøttsuppen 
  • ”Kanonsuppa” blir en slager blant byens natteranglere. Denne serveres fortsatt hver eneste lørdag.
  • 1973 – Slutter med kveldskafe
  • 1984 – Beathe Løvold overtar som 2. generasjon
  • 2001 – Blir med i ”Arktisk Meny”
  • 2017 – Hege Løvold overtar som 3. generasjon
  • 2018 – Omfattende totalrenovering

DEN NORDNORSKE SJELA
– Vi forvalter en arv. Det er snakk om den nordnorske sjela og den skal vi ikke tukle med. Ekte husmannskost med porsjoner som gjør at du blir mett sier Løvold.

Samtidig er kaféen klar på at de også må endre seg i takt med tiden. Det betyr at de nå tilby ulike gluten- og laktosefrie retter og alternativer til de som ønsker seg vegetarianske retter.

Saken fortsetter under bildet.

HØYT TEMPO: Chun Hua Zhang produserer smørbrød og omelett på løpende bånd etter hvert som bestillingene tikker inn.Også smørbrødavdelingen har fått en kraftig ansiktsløfting,  men ikke på bekostning av tradisjonen her heller. Karbonadesmørbrødet lever i beste velgående.

LAGES FRA GRUNNEN AV
En viktig årsak til suksessen er at alt av mat lages fra grunnen  av, fra kjøttkaker til brød og kaker. Det koster ekstra innsats  og penger, men gevinsten kan ikke bare måles i kroner og øre. Kafeen har mange faste gjester og de benytter også gjerne  anledningen når de har feriegjester på besøk.

Saken fortsetter under bildet.

EKTE HUSMANNSKOST: Kokk Stig Albertsen holder et konstant øye med kjeler og gryter. På Løvold Kafé blir alt laget fra grunnen av.

– Før disket gjerne folk opp med lokal mat selv. Nå har kunnskapen og viljen til å gjøre dette i stor grad forsvunnet. Da tar de med seg gjestene hit, og det setter selvfølgelig vi stor pris på, sier Løvold.

OMFATTENDE CATERING
Det mange kanskje ikke er klar over, er at Løvold Kafé også har  et omfattende catering-tilbud. Bursdager, jubileer, blåturer,  konfirmasjoner, bryllup og barnedåp er noen av arrangementene som har hentet maten fra Løvold.

Saken fortsetter under bildet.

DETALJENE MÅ STEMME: Konditor Marit Engen legger siste hånd på kaken før den skal ut i disken.

Her kan du bestille kaker.

– I tillegg er vi populære som leverandør av overtidsmat. Det  er bare å sende inn en bestilling, så står maten klar til henting  når du kommer innom. 

– Hvis det ønskes sender vi den også med drosje, smiler Hege Løvold, som er stolt over å være sjef i en bedrift hvor samtlige arbeidere kun har ett mål:
      Å lage god og sunn mat som kundene setter pris på!