LEKENT LIV: – Jeg føler meg utrolig privilegert som får lov til å takle spennende utfordringer både på jobb og fritid, sier Tine Tangen.

Elsker tall og vill natur

Skrevet for INTUNOR
04.03.2019 21:59

Bak sirlige tallkolonner finnes det levd liv og ute i den nordnorske naturen henter Tine Tangen (60) ekstra energi.

 I utgangspunktet skulle hun jo ikke til Bodø. Hun visste knapt nok hvor byen lå, den 19 år gamle Kløfta-jenta som begynte som rikstelefondame på Hamar i 1977. Og der satt de på rekke og rad og plugget samtaler inn og ut.

 DEN MAGISKE NATUREN

Men som så ofte ellers, kjærligheten styrer mye og den var den som dro henne til Bodø i 1982. Hun fikk jobb på forværelset til telesjefen og undret:

– Finnes det noe å ta seg til i denne byen da?

Saken fortsetter under bildet.

FJELLVANT DAME: – Det har nok gått med noen par tursko, ja, sier Tine Tangen. Eidetind på Kjerringøy er bare ett av mange friluftsparadis hun har besøkt.  FOTO: PRIVAT Det svaret ble møtt med en rungende ja, for naturfrelste Tine skjønte fort at hun hadde havnet i eldorado med tanke på magiske opplevelser. Og dermed gikk det slag i slag, med kajakk, fjellturer sommer og vinter, Bodø og Omegn Turistforening og Kystlaget Salta.

 Det ble uforglemmelige turer med Skandfer-kutteren MK Faxsen, akkompagnert av den karakteristiske dunkingen fra en énsylindret Wichmann-motor.

DET NYE LIVET

Jobbmessig steg i hun i gradene og fikk mer og mer ansvar. Til slutt satt hun med økonomistyring hos det som da het Bravida. Privat var hun gjennom en skilsmisse og et nytt ekteskap, men en vaskeekte Værøy-mann.

Saken fortsetter under bildet.

DIGITAL REVOLUSJON: Tine Tangen startet yrkeskarrieren i en tid hvor skrivemaskinen regjerte. I dag er det meste skybasert, men Tine er overbevist om at den menneskelige kontakten er viktigere enn noen gang.

 Men én dag spurte venninnen Vigdis Bjellånes om hun ikke kunne tenke seg å jobbe hos henne – på Bokholderiet. Og det ble startskuddet på en eventyrlig reise – fra fire ansatte til dagens INTUNOR-konsern med 200 medarbeidere.

 TALLENENES PULSERENDE LIV

Og de som tror at regnskap er kjedelig, tar grundig feil:

– Du blir jo utrolig godt kjent med kundene dine. Bak tallene på en skjerm skjuler det seg levde liv. Det er tapte oppdrag, nye kontrakter, skilsmisser, barnedåper og bryllup. Sånn sett blir du tidvis like mye en psykolog og veileder, som ren tallknuser, sier Tine.

Saken fortsetter under bildet.

TETT KONTAKT: – I denne jobben får du en utrolig tett kontakt med kundene dine, for det ligger mye levd liv bak tallene, sier Tine Tangen.Et godt eksempel er den tidligere kunden som en dag dukket opp med et stor bukett røde roser og et kort med en sterk, personlig hilsen:

– Da var det like før tårene kom og det gikk virkelig opp for meg hvor mye vi betyr for kundene våre.

 EN REISE I TID OG ROM

Tines karriere er også en reise som begynte da skrivemaskinen og kopipapiret dominerte. En ferd som fikk med seg bytte fra nummerskive-telefon via tastafon til de første, famlende forsøkene på mobiltelefon. En tur gjennom et landskap hvor personsøkere gikk fra å være det aller mest moderne, til å bli noe ingen vet hva er.

 – Det er jo ingen av de nye her som kan forholde seg til sjutoms floppydisker heller, sier Tine.

 I dag er alt nett- og skybasert, men det betyr bare at den personlige kontakten mellom rådgivere og kunder blir enda viktigere. Når tempoet øker, stiger også verdien av konstant oppdatert informasjon og korrekt tolking av nøkkeltall.

Saken fortsetter under bildet.

DESTILLERT LYKKE: Med ski og pulk ute i villmarka er Tine Tangen i sitt rette element. – Opplevelsene ligger jo bare og venter på deg, sier den spreke 60-åringen. Her på tur i Sarek i Nord-Sverige.  FOTO: PRIVAT

ISBJØRN, JERV OG ULV

Parallelt med dette har Tine fått anledning til å rendyrke sin lidenskapelige friluftsinteresse. Hun har vært seks ganger på Svalbard, syklet Norge på langs på 27 dager og vandret i Sareks villmark i Nord-Sverige.

 Hun går sammen med gode venner, for ektemannen klarer seg helt fint uten slike ekstrem-turer.

– Men han synes det er flott at jeg får disse opplevelsene og har til og med gitt med en nødpeilesender for at sikkerheten skal være på topp.

Saken fortsetter under bildet.

UNIKE MØTER: – Det er helt fantastisk å få lov til å vandre i urørt natur. Og plutselig er den der, fjellreven. Da blir du nesten litt andektig, sier Tine Tangen.  FOTO: PRIVAT

LIKER Å HA KONTROLL

For Tine ble flyttingen til Bodø et lykkelig valg. Nå kan hun kombinere verdens mest spennende jobb med verdens flotteste natur. Og de to interessene krever mye av de samme egenskapene:

– Jeg liker å ha kontroll, setter pris på sjekklister og er nok rett og slett systematisk og grundig av natur.

 Det er også derfor hun kan bli like begeistret over å knekke tall-koden for en kunde, som når hun stryker varlig over stålkantene på sine Cecilie Skog fjellski fra Åsnes.

Saken fortsetter under bildet.

KAJAKK-FRELST: – Padling gjør at du kommer utrolig tett på naturen, forteller Tine Tangen. Her utenfor Kjerringøy.  FOTO: PRIVATOg hun blir like lykkelig over å bli kjent med nye kolleger som når hun kan ta på seg sin velbrukte Klättermusen-jakke og jakte på nye opplevelser.

 GLØD OG GLEDE

For uansett hva som skjer, så er det én ting Tine Tangen prøver å beholde:

 – Gløden jeg følte da jeg begynte å jobbe med regnskap og gleden av urørt natur. De to følelsene går hånd i hånd. Og de er akkurat like viktige.