HAR SKUTT GULLFUGLEN: Linda Andersen på Vita er overbevist om at hun skal lære den forgylte papegøyen å snakke. – Her på butikken går samtalene rimelig friskt hele tiden.

En ekte kremjobb

Skrevet for City nord
06.04.2019 19:41

Hun begynte i bransjen som 14-åring, i mammas butikk. Nå har hun skapt sin egen drømmejobb på City Nord.

 – Vi skal nok lære den å prate i løpet av en ukes tid. For her i butikken går praten rimelig fritt.

 Linda Andersen (39) ser nøye på den forgylte papegøyen som er den synlige beviset på at hun er kåret til månedens servicemedarbeider på City Nord. Og den henger høyt:

– Jeg ble helt varm i hjertet da jeg fikk prisen.

Saken fortsetter under bildet.

TRIVES PÅ SENTERET: – City Nord er en veldig trivelig plass med flotte nabobutikker og supre kunder, sier Linda Andersen

 ELSKER JOBBEN SIN

– Godteri for damene, er Lindas forklaring på hvorfor hun rett og slett gleder seg til å gå på jobb på Vita. Som er raske med å presisere at de også har en egen seksjon med produkter for menn.

 Hun er vokst opp med Vita, med en mor som drev butikken i Glasshuset. Men selv var hun litt i tvil om hva hun skulle bli når hun ble stor. Under oppveksten på Nordsia var hun midtbanespiller på Nordstranda, drev med dansing og spilte tverrfløyte i Saltvern skolekorps.

Saken fortsetter under bildet.

BREDT UTVALG: Linda sjekker at alt er på plass i hyllene, her med to av sine favorittmerker, norske Jan Thomas og greske Torres.

SVØMTE MED HAIER

Studier innen markedsføring og ledelse i Oslo førte henne også til et semester i Hong Kong.

– Fantastisk artig, minnes Linda som aldri kommer til å glemme da hun svømte sammen med haier i Thailand:

– Eller for å si det sånn. Jeg snudde før jeg så noen, for da tok skrekken meg.

 FANTASTISK MILJØ

Etter flere år i NorgesGruppen, hvor hun blant annet var regionansvarlig for mattilbudet hos alle Shell-stasjonene i Nord-Norge, slo hun seg til ro i Bodø og tok opp Vita-tråden.

For tre år siden åpnet hun på City Nord og der elsker hun å bistå kundene med valg av kosmetikk og hudprodukter.

Saken fortsetter under bildet.

   VOKST OPP I BUTIKK: Allerede som 14-åring var Linda i sving i morens Vita-butikk. – Jeg har på mange måter vokst opp i bransjen.

 – Det er et utrolig flott miljø her og vi som har butikker i nærheten av hverandre pleier å starte dagen med en felles morgenkaffe.

 Selv er hun nærmeste nabo til makrone-baren til Craig Alibone og da holder det tidvis hardt å holde seg unna de søte fristelsene.

 DREVEN FISKESLØYER

På fritiden drar hun gjerne ut med familien på fisketur. Hun håndterer sløyekniven med den største selvfølgelighet, etter en grundig opplæring av en meget fiskeinteressert pappa.

 Men til tross for det, favorittretten er taco:

– Og da må det være hjemmelaget guacamole med hvitløk.

 Og nå hun virkelig skal slappe av, er ikke strikketøyet langt unna. Gensere og pannebånd, gjerne i korallrødt og blått.

 – Strikking er rett og slett terapi.