KLAR TIL INNSATS: – Vi er så heldige at markedet har tatt godt i mot oss. Nå handler det om å vise at vi kan levere kvalitet i alle ledd - hele tiden, sier daglig leder Remi Brattsti i Energima i Bodø.

En energisk nykommer

I løpet av tre måneder sikret de seg en omsetning på 3,4 millioner kroner og et resultat på 400.000 kroner. Energima har tatt markedet med storm.


– Det har vært et aldri så lite eventyr, sier daglig leder Remi Brattsti.

Og suksessen har fortsatt inn i 2023. Rett etter påske fikk de en rammeavtale og kontrakter til en verdi på nærmere 25 millioner kroner.

Hva er så forklaringen? Den er nok todelt. For det første har Energi-kjeden allerede opparbeidet seg et solid navn i bransjen. For det andre har Brattsti klart å få med seg meget erfarne og flinke folk.

– Dette er selvfølgelig helt avgjørende. Det handler om å finne personer som er selvgående, kvalitetsbevisste og serviceinnstilte.

Saken fortsetter under bildet.

 LØNNSOMME INVESTERINGER: Kundene  som investerer i nye løsninger får en betydelig reduksjon i utgiftene og dermed blir investeringen ganske fort nedbetalt.

STORE OG RASKE

Energima ble startet av et brødrepar i 2003. Målsettingen er klar: Levere markedets beste løsninger for ventilasjons- og kjøleanlegg til næringsbygg, uansett kompleksitet. I dag består Energima Gruppen av hele 40 selskaper rundt om i Norge.

– Oppdraget vårt er å skape et bedre inneklima for kundene. Ren luft lønner seg. Ren luft betyr god butikk og fornøyde medarbeidere, forklarer Brattsti.

I Bodø fikk de en flyvende start hvor noe av det første de gjorde var å gjennomføre en jobb for Avinor som omfatter tre ventilasjonsanlegg og åtte varmepumper.

– Vi er en ventilasjons bedrift som også er stor på levering av varmepumper til private og næringskunder, sier Brattsti.

DIGITAL REVOLUSJON

– Vi ser det som viktig å ligge i front når det gjelder den tekniske utviklingen. Vår bransje har dessverre vært preget av systemer som ikke snakker sammen. 

– Energima har brukt mye tid og krefter på å flytte vår egen og kundenes drift over i en moderne og digital hverdag, sier Brattsti.

Saken fortsetter under bildet.

DIGITALE LØSNINGER: Med ny teknologi har det bli langt enklere å sørge for at ventilasjon og kuldemedie-håndtering skjer på en effektiv måte.

Det er her Energima kan tilby unike løsninger. Gjennom et tett partnerskap med verdensledende Cognite AS har Energima Energy Platform utviklet et grensesprengende operativsystem for smart styring av næringsbygg, Properate.

– Mange av våre kunder har allerede oppnådd betydelige gevinster ved å ta løsningen i bruk, og vi ser frem til å bygge videre på dette i årene som kommer.

GRØNT ER GOD BUTIKK
Til syvende og sist er det bunnlinja som styrer investeringene i en bedrift. Og her kan Energima vise til at det kan lønne seg å satse på inneklimaet.

  • Bytte av ventilasjon: 50-70 prosent kutt i utgiftene. Nedbetaling over 5-7 år
  • Installering av varmepumpe: 50-70 prosent kutt i utgiftene. Nedbetaling over 3-7 år

Fokuset på bærekraft har i dag fått et konkret innhold, det er ikke bare noe som nevnes i festtaler. Med klare krav fra EU har Norge satt seg hårete mål med tanke på å redusere CO2-utslippet. Snart vil det være obligatorisk at årsrapporten har med seg en egen bærekraftrapport.

Saken fortsetter under bildet.

EKSTRA TRYGGHET: Energima tilbyr også serviceavtaler, noe som gjør at du til en hver tid vet at utstyret og installasjoner fungerer slik det skal. Du unngår kostbare driftsstanser og kan sove tryggere om natten.

VIKTIGE RAPPORTER

Energima kan da, på sin side, sørge for at din bedrift får et kuldemedieregnskap hvor det står svart på hvitt hvor store kutt man har oppnådd. Dette vil i neste omgang også gjøre det

lettere å få tilgang til grønne lån i banken og man risikerer heller ikke å bli offer for en CO2-avgift som fort kan komme hvis ikke kuttene i utslippene er harde nok.

Energima tilbyr også serviceavtaler, noe som gjør at du til en hver tid vet at utstyret og installasjoner fungerer slik det skal. Du unngår kostbare driftsstanser og kan sove tryggere om natten.

Energima håndterer et bredt spekter av kunder:

  • Kontorbygg
  • Idrettsbygg
  • Industri
  • Boligbygg
  • Sykehus
  • Samferdsel

I Bodø ser 2023 meget lovende ut og Brattsti er på full jakt etter flere flinke folk. De skal også hente inn lærlinger. Frem til nå har de klart å kapre flere store jobber utenfor selve fylkeshoved- staden, hvor konkurransen ikke har vært like spisset.

– Men etter hvert som vi får bygget opp staben, så kommer vi nok til å bli med i kampen om prosjektene i byen også, sier Brattsti.

Saken fortsetter under bildet.

KLARE MÅL: Energima skal levere markedets beste løsninger for ventilasjons- og kjøleanlegg til næringsbygg, uansett kompleksitet. 

TUNGE KUNDER

Og med referansekunder som Forsvarsbygg, Avinor, Statens Vegvesen, Bane Nor, Statsbygg, DnB, Thon Eiendom, Eiendoms- spar og Skatteetaten, er det ingen tvil om at de har både den nødvendige kompetansen og er meget konkurransedyktige.

– Vi gleder oss til fortsettelsen. Det å bygge opp sin egen arbeidsplass er noe helt spesielt, det er derfor vi gleder oss til å gå på jobb hver dag, konkluderer Remi Brattsti.

Høres dette ut som en spennende bedrift? Kunne du tenke deg å være med på eventyret?

Energima er på jakt etter dyktige ventilasjons- og kulde- montørerer.

Ta gjerne kontakt med daglig leder Remi Brattsti: tlf. 917 77 998