PRISVINNER: Butikksjef Edvin Mosand-Karlsen på Extra Stormyra er kåret til månedens medarbeider i Coop Nordland. – Veldig rørende. Så må jeg også få lov til å takke en helt enestående stab, sier Edvin.

En Extra
engasjert sjef

Skrevet for coop nordland
17.02.2020 19:00 - OPPDATERT 17.02.2020 21:05

– En dagligvarebutikk er noe helt spesielt. Det er på mange måter en møteplass og da handler det om å skape en så god opplevelse som mulig.

HEKTET PÅ DATA

Tverlendingen Edvin Mosand-Karlsen hadde egentlig ikke sett for seg at han skulle havne i butikk. Da han vokste opp dreide det seg mest om to ting; fotball og dataspill:

– Det gikk med noen timer i kjellerstua til Star Craft og Diablo, innrømmer Edvin.

Og når noen lurte på hva han skulle bli når han ble stor, så var det to yrker som hadde skilt seg ut: Advokat og astronaut.

Saken fortsetter under bildet.

TRIVES PÅ GULVET: Edvin er ikke sjefen som sitter på kontoret, han elsker å være tilstede i butikken og tar mer enn gjerne i et tak.

BUTIKK-BASILLEN

Det var fascinasjonen for verdensrommet som vant, noe som igjen førte til at Edvin dro til Tromsø for å studere romteknikk. Men i ishavsbyen var det noe helt annet som fanget interessen hans:

– Jeg hadde jo jobbet på butikk før, både på Bunnpris på Tverlandet og Elkjøp i Bodø. Men det var på Extra i Breivika at jeg virkelig ble bitt av basillen.

FORT I SVINGENE

For der fikk Edvin også fort et stort ansvar for butikken og fungerte etter hvert som assisterende butikksjef. Men så dukket det opp en mulighet i hjembyen. Coop Nordland ville etablere en Extra rett ved siden av City Nord. Og da gikk ting fort.

Saken fortsetter under bildet.

BREDT UTVALG – LAVE PRISER: – Kombinasjonen av lave priser og stort utvalg er vinneroppskriften som vi er alene om i markedet, sier Edvin Mosand-Karlsen.

– Jeg søkte, var på intervju og i mai 2017 var jeg på plass som assisterende butikksjef. Jeg måtte bruke deler av ferien for å komme raskt nok i gang.

Men det stoppet ikke der. Sykdom gjorde at Edvin ble konstituert som butikksjef og 1. juli 2018 ble han sjef. Siden har det gått i et forrykende tempo. Og 2019 ble en veldig bra år. Bare i priskrigmåneden mai økte butikken omsetningen med 32 prosent.

– Kombinasjonen av lave priser og stort utvalg er vinneroppskriften som vi er alene om i markedet, sier Edvin.

KUNDENE ER SJEFEN

Så skulle man tro at det ville være vanskelig å kapre markedsandeler i et område hvor det fra før er store og veletablerte matbutikker. Men Extra har klart å skape en tilgjengelig butikk med lav stressfaktor og nesten aldri kø i kassa.

Saken fortsetter under bildet.

NULL STRESS: – Vårt mål er å skape en tilgjengelig butikk med lav stressfaktor og nesten aldri kø i kassa, sier Edvin Mosand-Karlsen.

– Vi er jo nærmeste nabo til ett av de travleste busstoppene i hele Nordland. Da er vi nødt til å sørge for at kundene rekker bussen og ikke blir stående fast inne i butikken.

Tre selvbetjente kasser har også vært med på å øke hastigheten. Etter en noe nølende start har kundene nå virkelig forelsket seg i denne løsningen.

HYLLET AV STABEN

I følge Edvin er den største suksessfaktoren en fabelaktig stab som står på sent og tidlig. Dette er også en stab som setter stor pris på sjefen sin. Derfor mente de at han burde kåres til månedenes medarbeider i Coop Nordland, blant annet med denne begrunnelsen:

”Edvin er uselvisk og setter kundenes og de ansattes ønsker foran egne behov. Han er en god leder med et unikt overblikk, han er løsningsorientert og full av gode idéer.”

Juryen nølte ikke et sekund, og dermed var prisen et faktum.

– Jeg må jo bare innrømme at jeg blir rørt av dette, samtidig som det er veldig godt å vite at jeg lykkes med skape en god arbeidsplass. Og ikke minst, en flott møteplass for kundene.