STORTRIVES PÅ JOBB: Hun drømmer om sin egen butikk og har lyst til å bli barnevernspedagog, men enn så lenge stortrives Viktoria Pettersen bak disken på «Glitter».

En glitrende jobb

Skrevet for city nord
20.08.2019 12:25

Hun drømmer om sin egen butikk og har lyst til å bli barnevernspedagog, men enn så lenge stortrives Viktoria bak disken på «Glitter».

– Jeg elsker jo alt som glitrer og liker å pynte meg. Da er det helt fantastisk å få lov til å bistå de flotte kundene som kommer innom her, sier Viktoria Pettersen.

ELSKET AV KUNDENE

I utgangspunktet var hun en litt sjenert person, men det tok ikke lang tid før hun ble skikkelig varm i trøya og i dag er hun assisterende butikksjef. Og en person som både kunder og kolleger vet å sette pris på.

Saken fortsetter under bildet.

RØRT VINNER: Viktoria Pettersen ble tatt fullstendig på senga da hun ble kåret til månedens servicemedarbeider på City Nord. – En store ære, sier hun.

– Viktoria har alltid et smil om munnen, et hjerte av gull og brenner virkelig for å skape den optimale handleopplevelsen, sier butikksjef Marte Storå.

RØRT TIL TÅRER

Hun mente at Viktoria fortjente å bli hedret med prisen for månedens servicemedarbeider på City Nord, og det var juryen 100 prosent enig i.

– Jeg ble helt satt ut og tårene bare trillet, forteller Viktoria om da hun plutselig sto med vandrepokalen - en forgylt papegøye - i hendene.

Når du har et til de grader lidenskapelig forhold til jobben og service, er det kanskje ikke så rart at 21-åringen også har en liten drøm om å skape sin egen butikk en gang i fremtiden. 

Saken fortsetter under bildet.

TRAVLE DAGER: Det er alltid noe å henge fingrene i på Glitter.  – Jeg kunne ikke ha funnet en bedre jobb enn dette. Du blir glad av å jobbe her.

VIL HJELPE DE SVAKE

Men det ønsket kolliderer også med en annen visjon:

– Jeg har virkelig lyst til å utdanne meg til barnevernspedagog.

– Fordi?

– Jeg brenner for å hjelpe de svake i samfunnet, de som kanskje ikke blir sett.

Selv om mye av tiden går med til jobb, forsøker Viktoria å få tid til å trene litt. Så prioriterer hun selvfølgelig samboeren, venner og familie. Og skal det være litt ekstra kos, blir det gjerne en hjemmelaget lasagne.

– Det er nok jeg som «kokken» hjemme, selv om jeg ikke er den typen som bruker lengst tid på kjøkkenet.

Saken fortsetter under bildet.

BREDT UTVALG: Hos Glitter finner du et bredt utvalg og Viktoria Pettersen elsker å guide kundene frem til de rette kjøpene.

– Hva vil du si er din beste egenskap?

– At jeg er snill. Selv om det også kan være litt slitsomt siden jeg hater å si nei.

– Hva gjør deg sint?

– Alle former for urettferdighet. Da får jeg øyeblikkelig lyst til å gripe inn og rydde opp.

– Hva er det beste med Bodø?

– Alle de fine folkene. Og naturen, selvfølgelig.

– Det verste med Bodø?

– Umulige bilister som nekter å forholde seg til trafikkreglene.

– Du får reise hvor du vil, hvor drar du?

– Maldivene. Eller til Egypt. Det hadde vært fascinerende å kunne fordype seg i nye, fremmede kulturer.