TETT OPPFØLGING: Johanne Sørensen holder ekstra godt øye med de kvinnelige medarbeiderne hos Caverion. Her sammen med f.v. lærlingene Zenobia Haugen og Diane Lundegård samt elektromontør Sandra Dragland.

En jobb for ekte damer

Skrevet for Caverion bodø
17.11.2019 21:10

Stadig flere jenter velger klassiske yrkesfag og hos Caverion Bodø jobber de hardt for å sikre seg flest mulig.

– De jobber hardt, er lærevillige og er hele tiden på jakt etter å skape seg ny kunnskap.

LEGGER LISTA HØYT

Prosjektleder Johanne Sørensen hos Caverion er selv en veteran i faget og er imponert over innsatsen til jentene. Hun vet hva som kreves og nøler heller ikke med å legge lista høyt:

– Jeg kan sikkert oppfattes som litt streng, men i vår bransje er kun det beste godt nok. Og det skjønner lærlingene også.

Saken fortsetter under bildet.

KVINNE-LAGET: Dette er Caverion Bodøs kvinnelige medarbeidere. F.v. Marita Pedersen, økonomimedarbeider, Bitten Brenna, HMS-koordinator, Tine Vestby, trainee prosjektleder svakstrøm, Johanne Sørensen, prosjektleder elektro, Lise Lotte Halstensen, prosjekteringsleder, Sandra Dragland, elektromontør, Diana Lundegård, lærling og Zenobia Haugen, lærling.

LEGGER ALT TIL RETTE

For Johanne holder hele tiden et øye med de unge i firmaet og bruker kanskje litt ekstra tid på jentene.

– Historisk sett har jo dette vær en utpreget mannfolkjobb, må nå kommer også jentene for fullt. Da er det også vår oppgave som arbeidsgiver å legge forholdene best mulig til rette.

Saken fortsetter under bildet.

GODT ARBEIDSMILJØ: – Som jenter føler vi at vi har blitt tatt veldig godt i mot og miljøet på jobb er helt topp, sier f.v. lærling Zenobia Haugen, elektromontør Sandra Dragland og lærling Diane Lundegård.

Dette innebærer for eksempel å sørge for egne garderobemuligheter ute på de ulike prosjektene og skaffe til veie arbeidsklær som er tilpasset kvinner.

STORKOSER SEG PÅ JOBB

Og tilbakemeldingene fra jentene selv er svært gode:

– Jeg storkoser meg på jobb. Det er en spennende hverdag med varierte oppgaver, sier lærlingen Diane Lundegård (18).

Hun får støtte av lærling Zenobia Haugen (18):

– Det som også er bra er at vi får en stor grad av frihet under ansvar. De lærer tidlig å jobbe selvstendig, samtidig som du hele tiden kjenner å at du er del av en sammensveiset lag i Caverion.

Saken fortsetter under bildet.

STORKOSER SEG PÅ JOBB: – Det er veldig givende å oppleve at du som lærling hele tiden får bryne deg på nye utfordringer, sier Diane Lundegård.

CAVERION GÅR I SPISSEN

På landsbasis i bygg og anleggsbransjen er kun to prosent av fagarbeiderne kvinner. I Caverion Norge er andelen mer enn dobbelt, med fem prosent. I tillegg er hele ti prosent av selskapets 300 lærlinger kvinner.

Og dette er viktig, for det er ikke tvil om at arbeidsmiljøet blir bedre når begge kjønn er representert.  Samtidig er det også slik at bygg og anlegg rett og slett er en bedre jobb og karriere-vei enn det som vanligvis blir definert som kvinne-yrker:

DEN FAMILIEVENNLIG BEDRIFTEN

– Det er god lønn, organisert bransje, hele stillingsprosenter og arbeidstid som gjør at både mamma og pappa kan hente i barnehage. Vi er rett og slett en veldig familievennlig bransje, det er det kanskje ikke så mange som tenker på, sier salgs- og markedsansvarlig Leif Mikalsen hos Caverion Bodø.

I tillegg tror mange at yrket er tungt, med det er helt feil.

– Er det noe som er så tungt at damene må ha hjelp, ja da må mannfolka ha hjelp de også, sier Mikalsen.

 UANTE MULIGHETER

Med fagbrev som elektriker blir det helt opp til deg selv hvilken vei karrieren skal ta.

– Her er det både vertikale og horisontale muligheter. Du kan klatre og bli bas og prosjektleder eller du kan få muligheten til fordyping og spesialisering innen faget, understreker Johanne Sørensen.

Som elektriker har du også muligheten til å velge blant annet å kjøre servicebil og løse små og oppdrag eller jobbe på prosjektavdelingen som håndterer de store oppdragene som blant annet det nye rådhuset i Bodø.

Saken fortsetter under bildet.

VARIERT HVERDAG: – Jobben som elektriker i Caverion byr på spennende jobber og ingen dag er lik, sier elektromontør Sandra Dragland.

En av de som kan anbefale denne yrkesveien for andre jenter, er  elektromontør Sandra Dragland (22):

– Topp miljø, aldri en kjedelig dag på jobben og her får du også brukt både kroppen og hodet samtidig. En perfekt kombinasjon.

Her kan du lese mer om lærlingeordningen hos Caverion.