STOLT LEDER: – Som avdelingsleder kjenner jeg på en sterk stolthet over å få lov til å jobbe sammen med flinke folk som virkelig brenner for jobben, sier Kristin Aag i Real Eiendoms- forvaltning.

En leder må like
å bli skitten på hendene

Hun har jobbet seg opp fra gulvet, vil ikke bli kalt sjef og er glad for å være tilbake i et Nord-Norge med løs snipp.


– Her kan man vel trygt si at veien har blitt til mens jeg har gått den, sier avdelingsleder Kristin Aag hos REAL Eiendomsforvaltning.


Hun er en vaskeekte Rønvikramp, men dro til Oslo allerede som 20-åring. Opprinnelig var planene å bli politi eller kanskje ta befals- skolen. Et relativt kort besøk på Universitetet førte henne til Wang Handelsskole og tittelen «markedssekretær».

– Der og da var jeg virkelig i tvil om hva jeg skulle bli.

LÆRING PÅ JOBBEN
Den avgjørende faktoren ble Eiendomsspar, selskapet til Christian Ringnes. Et kort, og kjedelig, innhopp i resepsjonen førte til en 22 år lang karriere hvor hun fikk lov til å være innom de fleste funksjonene. Det førte henne til slutt opp til jobben som driftssjef.

– Enormt lærerikt. Det var en mannsdominert bransje, hvor jeg fikk god bruk fra at jeg tidligere hadde hatt en deltidsjobb som truckfører på Posten.

Så kom den, følelsen av at det var på tide å gjøre noe nytt. Dermed satt hun plutselig som daglig leder for Lohøgda borettslag, med 777 boenheter. Men dette var ikke svaret på det hun lengtet etter.

Saken fortsetter under bildet.

STOR PORTEFØLJE: Kristin Aag og hennes medarbeidere leverer driftstjenester til 150.000 kvadratmeter bare i Bodø. – Vår jobb er å sørge for en knirkefri hverdag for kundene våre.Løsningen lå på 67 grader nord.

– Da jeg så jobbannonsen fra Real Eiendomsforvaltning var min første tanke: Det der er jobben min!

TILBAKE I NORD

Et kjapt familieråd med sine to barn endte med grønt lys, og da Aag fikk tilbud om stillingen som avdelingsleder var det bare å pakke kofferten. Og så langt har alt klaffet:

– Det er godt å være tilbake i Bodø og Nord-Norge. Snippen er løsere, humoren råere og himmelen høyere. Nei, dette føles virkelig godt.

Real Eiendomsforvaltning er et relativt ungt selskap som ble stiftet i 2018. Men veksten har vært rask og i dag leverer selskapet driftstjenester til 150.000 kvadratmeter bare i Bodø. Dette fordelt på 40 bygg, blant annet Bodø Næringspark, Central Atrium og The Storm. 

Real Eiendomsforvaltning har i tillegg etablert seg i Tromsø, på Mo og snart i Harstad. Nye markeder og spennende oppgaver står i kø.

– Vi er totalleverandører av forvaltningstjenester hvor målet er å forenkle og profesjonalisere hverdagen til byggeiere og leietakere. Dette vil samtidig bidra til vekst og utvikling for kundene våre.

Saken fortsetter under bildet.

GÅR SOM SMURT: – Vi i Real Eiendomsforvalt- ning skal være den usynlige smøreoljen som får hele maskineriet til å fungere optimalt, sier Kristin Aag.DET GODE LAGARBEIDET
Aags karriere er et bevis på at du ikke nødvendigvis må ha en master eller tung teoretisk ballast. Så lenge du er villig til å jobbe hardt og være nysgjerrig får du samlet mye og verdifull kunnskap gjennom de jobbene du har.

– Som leder trives Aag i en operativ rolle. 

Hun legger stor vekt på å bygge gode team, det er godt lagarbeid som skaper suksess:

– Derfor legger vi også store vekt på de personlige egenskapene når vi skal hente inn folk. Vi jobber tett sammen så vi er nødt til å ha medarbeidere som trives med å spille hverandre gode.

Den nordnorske naturen er en ekstra grunn til at Aag stortrives når hun er tilbake i hjembyen. Derfor er hun i sitt ess når hun kan ta en lang tur på truger.

– Truger?

– Ja, jeg liker å ikke være avhengig av ferdig opptråkkede skispor. 

For en person som alltid har gått sine egne veier gir dette rimeligvis mening.

Saken fortsetter under bildet.

DET GODE TEAMET– Vi legger  store vekt på de personlige egenskapene når vi skal hente inn folk. Vi jobber tett sammen så vi er nødt til å ha medarbeidere som trives med å spille hverandre gode, sier Kristin Aag.

ELSKER UTFORDRINGER
Det er også derfor hun har funnet seg 110 prosent til rette i Real Eiendomsforvaltning:

– Her har vi en herlig gjeng med kreative folk som alltid tar neste utfordring på strak arm.

Aag innrømmer at hun er en person som liker orden og struktur, hver dag startes med en to do-liste som tilsynelatende bare vokser og vokser i takt med selskapets suksess.

Hva gjør hun så hvis stresset skulle bli for høyt?

– Da drar jeg ut i naturen eller hjem og rydder litt. Da kobler jeg ut alt rundt meg og finner tilbake til harmonien.

DEN GODE FØLELSEN
Men heldigvis er det ikke stresset som dominerer arbeidsdagen, det er derimot den gode følelsen av å skape en bedre hverdag for kundene:

– Det ligger en enorm tilfredsstillelse i det kunne fikse ting. Rydde opp, ordne og legge til rette. Vi i Real Eiendomsforvaltning skal være den usynlige smøreoljen som får hele maskineriet til å fungere optimalt.

Du kan leser mer om Real Eiendomsforvaltning her.