NY DRENERING: Her er fagfolkene til Nordanlegg i full gang med å legge tilbake treplattene etter at de har tatt dreneringen på leilighetene i Senteret Borettslag.

En liten totalentreprenør
– en stor vaktmester

Skrevet for nordanlegg
13.03.2020 00:15

Nordanlegg AS er bedriften som fikser smått og stort – på kort varsel.

Med sine 25 ansatte er Nordanlegg en fleksibel bedrift som til en hver tid kan skreddersy løsninger for ulike kunder - enten det er en stor bedrift, eller en privatperson.

KVALITET I ALLE LEDD

– Det viktigste for oss er at vi utfører et hvert oppdrag med topp kvalitet i alle ledd, sier daglig leder Tor-Morten Solheim.

Saken fortsetter under bildet.

HØY STANDARD: – Vi er nøye på at vi kun kjøper hos godkjente leverandører. Nordanlegg skal være synonymt med ærlighet, redelighet og en høy faglig standard. Våre medarbeidere er stolte av jobben de gjør - og alt skjer etter boka, sier daglig leder Tor-Morten Solheim.

Det var faren hans som grunnla bedriften i 1996, og selv begynte Tor-Morten karrieren nede i dreneringsgørfta. Selv mener han det er en klar fordel å ha gått gradene og fått opparbeidet praktisk kunnskap om hva som kreves – enten når det skal regnes på anbud, eller kundene trenger gode forslag og løsninger.

Nordanlegg har en bred portefølje, og leverer blant annet:

  • Nybygg, tilbygg og rehabilitering
  • Grunnarbeid, drenering og kabelgrøfter
  • Betongsaging og kjerneboring
  • Riving og miljøsanering

FLEKSIBEL BEDRIFT

Nordanlegg har utført oppdrag for Coop Nordland, nobl, Nordland Betong og Bodø Kommune - og kan fungere som totalentreprenør, hovedentreprenør og under– eller sideentreprenør.

Saken fortsetter under bildet.

VETERANEN: Erling Jakobsen har vært med fra starten i Nordanlegg. Her i samtale med daglig leder Tor-Morten Solheim.

Denne høsten har de blant annet gjennomført et større oppdrag med ny drenering for boligene i Senteret Borettslag, og de bygger det nye legekontoret på City Nord. De har også fått ansvaret for ombyggingen av hangarene til Widerøe - noe som omfatter både betongsaging og store stålkonstruksjoner.

EN GRØNN PROFIL

I bunnen av driften ligger også et tungt fokus på miljø og bærekraft. Hvis et bygg skal rives, blir absolutt alt kildesortert ned til hver enkelt spiker.

– Vi er også nøye på at vi kun kjøper hos godkjente leverandører. Nordanlegg skal være synonymt med ærlighet, redelighet og en høy faglig standard. Våre medarbeidere er stolte av jobben de gjør - og alt skjer etter boka, sier Solheim.

Saken fortsetter under bildet.

 NYE LEGEKONTORER: Nordanlegg gjør stadig store og mindre jobber på City Nord. Her er Marius Koscielski i full gang med det som skal bli nye legekontorer.

Som nybakt pappa, og i sluttspurten av ingeniørutdanningen sin på teknisk fagskole, er det liten tvil om at det er hektiske tider for Solheim. Men en rutinert stab takler uansett de utfordringene som dukker opp på strak arm – og 2020 ser foreløpig svært lovende ut med tanke på oppdragsmengde.

STRUKTUR OG KONTROLL
Det er spesielt to ord som går igjen hos Nordanlegg: Struktur og kontroll.

En tur gjennom lager, garasje og verksted viser da også et område som alltid er nyvasket og ryddig. Når det er noen ledige timer mellom slagene jobbes det iherdig med vedlikehold og service på utstyr og maskiner.

– Vi ser at levetiden på vårt materiell ofte er lengre enn det som ligger inne som bransjestandard. Det er kun fordi folkene våre vet å ta vare på det, sier Solheim.

Saken fortsetter under bildet.

HOLDER OVERSIKTEN: Elisabeth Laugsand har stålkontroll på kontoret, og sørger for at alle brikkene faller ned på rett plass.

MEDARBEIDERNE ER KAPITALEN

Nordanlegg jobber også opp mot Nordland fylkeskommune for å bli en godkjent opplæringsbedrift. De legger også til rette for en kontinuerlig faglig oppdatering for medarbeiderne. Bedriften jobber ut fra et godkjent KS-system, og tar helse, miljø og sikkerhet på alvor.

– Til syvende og sist er det folkene våre som er den virkelige kapitalen. Det er de som skal sørge for at kundene blir fornøyde. Vi blir aldri bedre enn den siste jobben vi har utført, konkluderer Tor-Morten Solheim.

Så er det også sånn at en bred oppdragsportefølje, med både små og store prosjekter – naturligvis krever mye av de ansatte.

– Kunnskap, informasjon og råd deles aktivt mellom alle våre medarbeidere. Dette bidrar til at hver enkelt blir mer selvstendig, og tar de viktige beslutningene som kreves. Vi spiller hverandre gode, sier Solheim, som er svært fornøyd med sine dyktige kolleger.