EN HELT NY BYDEL:Ramsalt sparker liv i sentrum og bringer Bodø tilbake til røttene, nemlig havet og havna.

En ny by midt inne i byen

Skrevet for Hundholmen Byutvikling
18.03.2019 18:18

Med bakeri, frisør, bar, blomsterbutikk, dagligvare, restaurant, helse, kajakk, sykkel, bildeling og 105 leiligheter blir Ramsalt som en egen liten by på Bodøs kaifront.

Selv om ikke absolutt alle brikkene er på plass, begynner det nå å tegne seg et veldig klart bilde av hvor revolusjonerende Ramsalt-prosjektet vil bli.

 Og det har da også vært tanken fra dag én:

Saken fortsetter under bildet.

EN HELT NY BYDEL: Hjertet i den nye bydelen er 105 ramsalte leiligheter som varierer fra 1-roms på 27 kvadratmeter til fem-roms på 139 kvadratmeter. 

NY GIV FOR SENTRUM

I bunnen ligger selvfølgelig de 105 ramsalte leilighetene som varierer fra 1-roms på 27 kvadratmeter til fem-roms på 139 kvadratmeter. Alle leilighetene får parkett i gang, kjøkken, stue og soverom og badet er utstyrt med sklisikre fliser på gulvet og flislagte vegger.

 For optimal oppvarming og energisparing vil alle rom, unntatt soverom, ha vannbåren varme, samt tappevann som leveres via fjernvarme.

 – Så var det innlysende at vi måtte skape noe mer enn bare leiligheter. Det var helt nødvendig å gjøre sentrum til en destinasjon i seg selv. Det er ikke nok å bo her, det må også være en grunn til å bruke sentrum, sier direktør for eiendomsutvikling i Hundholmen Byutvikling, Anders Coucheron.

Saken fortsetter under bildet:

FERSKE BAKEVARER: Med Baker Olsen med på laget er du alltid sikret ferske croissanter og god kaffe. 

 Og hvordan ser så kartet ut, per i dag? Og hva var det man ønsket seg inn i Ramsalt?

 – Vi var helt klare på at det måtte inn en blomster- butikk der og nå har vi sikret oss en helt ny aktør, en gründer som vi har stor tro på, sier Coucheron.

 URBAN KOMFORT

Videre kommer Baker Olsen inn med bakeri og en liten utekafé.

– Det betyr at du som beboer i Ramsalt i praksis kan rusle ned i slåbrok og tøfler og sikre deg både ferske croissanter og en dobbel espresso på morgenkvisten, sier Coucheron.

Det blir også mulig å tegne egne abonnement, slik at du får ferske brød når du måtte ha behov for det.

 Mode kommer inn med et utvidet frisørtilbud, som omfatter både barbering og styling.

 SENTRALE NATUROPPLEVELSER

Så blir det etablert en Dale of Norway-butikk – rettet mot turistmarkedet. Dette skal kobles opp med Ramsalt Opplevelser, som skal legge til rette for at du får tilgang til alt fra kajakk, sykkel, el-sykkel og RIB.

Saken fortsetter under bildet.

BY OG NATUR:Ramsalt satser tungt på opplevelser og her kan du leie både sykkel, el-sykkel og kajakk, slik at du kan bruke den unike naturen som omkranser byen.

 – I den forbindelse er vi også veldig fornøyde med at vi får med oss Bodø og Omegns Turistforening inn i Ramsalt. Målet er å knytte sentrum enda tettere sammen med den unike naturen rundt byen.

KULINARISKE NYVINNINGER

Så er det også sånn at uten mat og drikke blir det ikke et pulserende sentrum og her skal Ramsalt komme med flere spennende nyvinninger:

  • En liten vinbar på 60 kvadratmeter hvor du kan få kjøpt kvalitetsvin på glass. Denne skal drives av lokale krefter som brenner for nettopp dette.
  • En bar med design og miljø inspirert av både den norske ekspedisjonskulturen og flybyen Bodø. Mannen bak er Steve Cox som har 14 barer i London og én på Aker Brygge i Oslo.
  • En stor Bølgen & Moi-restaurant som skal tilby klassisk fine-dining. Her skal det også være plass til uteservering. Restauranten vil også tilby take-away slik at beboerne i Ramsalt kan spise maten hjemme hos seg selv.
  • En restaurant nummer to, hvor modellen ikke er endelig valgt, men den skal fungere som et fint supplement til Bølgen & Moi.
  • En søndagsåpen dagligvarebutikk i nabobygget til Ramsalt.

 Saken fortsetter under bildet.

EN EKTE VINBAR: Nå får du sjansen til å kjøpe god vin også på glass, når den nye vinbaren i Ramsalt åpner dørene.

DIN EGEN HELGE-BIL

I tillegg til dette kommer Avis inn og her er tanken at leiebilparken, som normalt står ganske rolig i helgene, kan tilbys de som bor i bygget. Dette blant annet ut fra tanken at flere av beboerne har valgt bort bilen, siden de ikke trenger den i hverdagen.

 – Det er snakk om en bil-deling hvor alt er styrt via en mobil-app, slik at du ikke trenger nøkler til bilene, sier Coucheron.

 Hele andreetasjen vil huse Bodøs største tannklinikk, Colosseum. Konsernet skal også inn med Colosseum Man og Colosseum Woman, med henholdsvis urolog og gynekolog.

Saken fortsetter under bildet.

EN SAMLET OPPLEVELSE: Med det nye Petter Stordalen-hotellet som nærmeste nabo, blir baren og restauranten her en naturlig del av Ramsalt-miljøet,

NABO TIL NYHOTELLET

Når det nye hotellet til Petter Stordalen står ferdig på nabotomta, vil dette bli en naturlig forlengelse av hele Ramsalt-miljøet, hvor restauranten og baren her inngår i den totale opplevelsen.

TILBAKE TIL RØTTENE

Fortsatt er det noen etableringer som ikke er helt avklart, så det er duket for flere nyheter i tiden som kommer.

 – Ramsalt vil på mange måter både revitalisere Bodø sentrum, samtidig som dette bringer byen tilbake til sine røtter, nemlig havna og havet, sier Anders Coucheron.