PRISVINNENDE TEAM: Staben på Ark, her representert ved May-Lise Lind (t.v.) og Ida Bugten (t.h.), er de stolte vinnerne av månedens servicepris på City Nord. Her blir de gratulert av senterleder Tor Austad.

En pris helt etter boka

Skrevet for City Nord
07.03.2019 20:04 - OPPDATERT 07.03.2019 20:15

De lever og ånder for den gode historien og det vet City Nord å sette pris på.

Vi starter med det som virkelig betyr noe – for alle butikker; nemlig kundene. Og de rett og slett elsker Ark. For å sitere én av dem:

 – Når du kommer inn på Ark føler du at du er kommet hjem. En god atmosfære med ansatte som alltid er smilende og hjelpsomme.

Saken fortsetter under bildet.

LITTERÆR NÆRING: May-Lise Lind fikk ikke tilgang til bøker da hun vokste opp, noe hun til de grader har tatt igjen i voksen alder.EN EKE BOKVETERAN

Så er det da heller ikke hvem som helst som trekker i trådene på bokhandelen, men kanskje byens mest garvede veteran i bransjen. May-Lise Lind har over 30 års fartstid blant reolene, med bakgrunn fra blant annet legendariske Odds Bokhandel.

At hun skulle viet livet sitt til bøker var ingen selvfølge, tatt i betraktning at hun vokste opp på Nord-Arnøy hvor det verken fantes en bokhandel eller bibliotek:

– Jeg tok det igjen i voksen alder, hvor jeg kastet meg over alle de bøkene jeg hadde gått glipp av, sier May-Lise.

Saken fortsetter under bildet.

STORT UTVALG: Ark på City Nord legger ned mye arbeid i å ha et så bredt tilbud av bøker som mulig.KLASSISK DYPDYKK

Dermed ble den en intensiv periode med alt fra Bjørnson og Ibsen til Kielland, Bjørneboe og Hamsun.

 – Jeg tror kanskje at det er ”Sult” som gjorde størst inntrykk og jeg er fortsatt av den formening at den var selvbiografisk. Beskrivelsene av hovedpersonens opprivende nød er for sterke til at de bare kan være diktet opp.

 Siden har det bare fortsatt. For May-Lise er bøker like viktig som oksygen og mat. Det er en litterær næring som bare må finnes i livet hennes. Denne holdningen har smittet over på resten av staben.

Saken fortsetter under bildet.

TRAVLE DAGER: Ida Bugten i full gang med å registere nye bøker som har kommet inn. Oppe på veggen har de plassert den forgylte papegøyen, beviset på at de er månedens servicemedarbeidere på City Nord.

FANTASY-FRELST

– Det er bare så gøy å få lov til å jobbe her og bistå folk som er på jakt etter gode bøker, sier Ida Bugten.

 Også hun kom ganske sent i gang med lesingen, den skjøt ikke fart før i niende-klassen. Og da var det Harry Potter som dro henne inne i bøkenes magi.

 – Jeg er nok særlig hektet på fantasy, som Alex Rider-serien til Anthony Horowitz og Eragon av Christopher Paolini.

VERDENS BESTE JOBB

Og det er denne hjertevarme fascinasjonen for fortellinger som gjør at staben ved Ark har sjarmert kundene i senk. Noe som igjen har ført til at hele gjengen nå er hedret med prisen for månedenes servicemedarbeidere.

 Noe som både May-Lise og Ida synes er særdeles stor stas. Men på linje med de andre i staben, så er de av den klare oppfatningen av den virkelig lykken ligger et helt annet sted:

 – Det finnes ingen større glede enn å få lov til å formidle sjelsettende leseopplevelser.