ÅTTEKANTET: På gulvet foran vinrommet i Vinbaren, er det brukt Octagon-fliser. – Her er vi skapt et spennende mønster som både vekker oppsikt og som skape en original atmosfære, sier daglig leder i Semcon Nord AS, Tor Holmvåg.

En Ramsalt
utfordring

Skrevet for semcon nord as
15.04.2021 20:23 - OPPDATERT 15.04.2021 21:07

Dedikerte fagfolk, lang erfaring og spiss kompetanse har sørget for at Semcon Nord AS kaprer stadig nye markedsandeler. Nå er de i gang med innspurten på Ramsalt.

– Dette har virkelig vært et spennende og givende oppdrag hvor vi virkelig har fått testet våre faglige og kreative muskler, sier daglig leder Tor Holmvåg.

Det startet med forespørsel fra Anders Coucheron, direktør for eiendomsutvikling hos Hundholmen Byutvikling, om maling og flisarbeider i næringsdelen til Ramsalt.

Altså lokalene mot Sjøgata og restauranter som ligger på kaisiden.

Saken fortsetter under bildet.

AVGJØRENDE DETALJER: Baren i første etasje hos Bølgen & Moi er et imponerende arbeid hvor ulike detaljer er satt sammen til et kunstnerisk hele. Ulike og eksklusive fliser grenser inn mot der parkettgulvet begynner.

Allerede da startet samarbeidet såpass godt at Semcon ble spurt om stå for også alt av bygningsmessige arbeider.  Lokalene besto da av kun skall uten inndeling av kjøkken, WC’er, og lignende.

– Da vi fikk tilbudet fra Semcon Nord og startet å se på prosjektet sammen med de, likte vi den fremoverlente og løsningsorienterte holdningen de hadde. Vi valgt da å inngå et tettere samarbeid hvor Semcon Nord fikk et større ansvar i prosjektet, sier Coucheron.

Saken fortsetter under bildet.

KLEDELIG FASADE: Semcon Nord AS har oppdraget med å sette opp granitt fasadestein på Quality Hotel Ramsalt.

Parallelt med dette prosjektet har Semcon utført all maling, flis, fasade og teppearbeider på nabobygget, Quality Hotel Ramsalt. Selv om byggherren er den samme, var dette oppdraget for entreprenøren Hent.

KVALITET I ALLE LEDD

– På Ramsalt Næring var vi hovedbedrift med ansvar for HMS og dette tar vi som et bevis på at vi er et selskap som leverer kvalitet i alle ledd, sier Holmvåg.

– Vi har hatt et tett og givende samarbeid med interiørarkitektene Kubik og Radius Design. Lista ble lagt høyt og da er de desto mer tilfredsstillende for oss å kunne realisere det hele.

Saken fortsetter under bildet.

EKSKLUSIVT MILJØ: Hos Mode Frisør er det en blanding av ulike fliser og parkett. Det er også laget egne rom for en-til-en behandling.

SPENNENDE LØSNINGER

Flere steder er det brukt en blanding av flis og parkett. Fargevalget har variert betydelig og Semcon Nord-folkene har også satt opp spiler som både fungerer som akustikk-vegger, men som også skaper en visuelt spennende ramme rundt opplevelsene hos de ulike bedriftene.

– Det er åpenbart at det blir en berikelse for byen vår når vi får Bølgen & Moi inn her. På lik linje med at Delikatessen allerede har bevist at de kan levere til terning 6. Den nye vinbaren byr også på noe helt nytt og unikt, sier Holmvåg.

Saken fortsetter under bildet.

EN SMAK AV VERDEN: Vinbaren i Bodø har blitt innredet i rolige farger og innbyr til interessante samtaler over et godt glass vin eller to.

EGET VINROM

Og apropos Vinbaren. Der fikk Semcon Nord i oppdrag å bygge et eget vinrom som skulle være en del av baren. Der måtte de rett og slett gå til tegnebordet og konsultere fagfolk i Oslo samt brukerne, med tanke på hvordan dette skulle løses.

– Vi fikk glass fra Drag Industrier og så fant vi vår egen måte å løse konstruksjonen på, sier Holmvåg.

Totalt har Ramsalt-oppdraget en ramme på over 20 millioner kroner.  Det er behandlet over 30 000 m² flate.

Saken fortsetter under bildet.

FLISKLEDD VARME: Hos Delikatessen har fagfolkene til Semcon Nord blant annet sørget for å flislegge en gassdrevet varmeovn som også skaper en ekstra lunhet til den visuelle atmosfæren.

FORNØYDE KUNDER

På så store oppdrag er det helt avgjørende med en tett og løpende dialog med oppdragsgivere og samarbeidspartnere.

Hos Hundholmen Byutvikling er prosjektleder Mathias Andreassen meget godt fornøyd med jobben som Semcon Nord har utført:

– Alt har blitt levert i henhold til kontrakter og innen tidsfristene. Det er lokaler som er nokså påkostet med mange detaljer. Da dukker det fort opp problemstillinger som må løses. Innstillingen til Semcon har vært meget positiv og alt har blitt løst på en effektiv måte.

Saken fortsetter under bildet.

TETT DIALOG: Ramsalt var et stort prosjekt, men takket være en tett og løpende dialog har alt gått knirkefritt. Her har Tor Holmvåg og prosjektleder Mathias Andreassen hos Hundholmen Byutvikling satt seg ned på Delikatessen for å ta et raskt tilbakeblikk på prosessen.

Sånn sett kan du egentlig si at det har gått knirkefritt, understreker Andreassen.

Holmvåg ønsker å fremheve formann Martynas Bozis som en nøkkelperson fra Semcon i dette samarbeidet.

Saken fortsetter under bildet.

NY SATSING: Når NOBL satser videre på utleiemarkedet i Petter Engens vei, er Semcon Nord med som sentral aktør.

Så stopper det ikke med Ramsalt. Semcon Nord har flere spennende prosjekter på gang:

 • NOBLs ferskeste satsing på utleiemarkedet, Petter Engens vei på Jensvoll
 • Sjøsiden i Bodøsjøen for Gunvald Johansen hvor det er lelighetsbygg, rekkehus og eneboliger
 • 6000 m² belegg + 2.000 m² flis, på nye Mørkvedbukta skole, for Gunvald Johansen
 • Ragnar Schjølbergs vei for Gunvald Johansen
 • Kvitbrygga på Kjerringøy som skal bli hovedkvarter for «Hver gang vi møtes» for Gunvald Johansen
 • Et utvalg av spennende prosjekter i Bodø.

JAKTER PÅ FLINKE FOLK

Semcon Nord har i dag 22 medarbeidere og er hele tiden på jakt etter flinke folk.

– Den virkelige kapitalen vår er jo de som jobber hos oss. Det er de som sørger for at kundene er fornøyd, sier Holmvåg.

Saken fortsetter under bildet.

STEINBRA TRAPP: Trappa mellom første og andre etasje hos Bølgen & Moi er det brukt terrazzo-fliser for å få frem en organisk og naturlig adkomstvei.

Jobbene på Ramsalt har på det meste engasjert 18 medarbeidere + en del innleiede det siste året og pandemien gjorde det ikke enklere å få logistikken til å stemme:

– Vi har flere medarbeidere fra Øst-Europa som ble i Bodø både i jula og i påska, slik at vi slapp utfordringer med innreisekarantene, forteller Holmvåg.

BODØS STØRSTE

Semcon Nord AS er Bodøs største håndverkerbedrift innenfor flisarbeid og flytsparkling.

Saken fortsetter under bildet.

SPENNENDE PROSJEKTER: – Bodø er en by i sterk vekst og det betyr også at vi får sjansen til å være med på en rekke spennende prosjekter, sier daglig leder Tor Holmvåg hos Semcon Nord AS.

Bedriften er sertifisert innenfor Våtromsnormen (BVN) og er godkjent bedrift av Fagrådet For Våtrom (FFV).

Bedriften tilbyr tjenester innen:

 • Flis
 • Gulvbelegg
 • Maling
 • Flytavretting
 • Lettbygg
 • Glassvegger

Her kan du lese mer om Semcon Nord.