HARMONI I HVERDAGEN: – En gjennomtenkt og oversiktlig garderobe gir deg fred i sjelen og en harmonisk hverdag, sier Malin Bendixen hos Studio Sigdal i Bodø.

En ryddig garderobe
skaper et lykkeligere liv

Skrevet for studio sigdal
30.03.2021 21:45

Orden og system forebygger stress og krangling. En ny garderobe er en god investering i en harmonisk tilværelse.

– Alle vet jo hvor ekstremt irriterende det er når du ikke finner den rette blusen eller genseren en halv time før du skal i det viktige møtet, sier Malin Bendixen hos Studio Sigdal i Bodø.

Du kan lese mer om garderobeskap her.

SKREDDERSØM ER SMART

En gjennomtenkt garderobe er den beste måten å løse dette problemet på. I dag finnes det et vell av ulike modeller som gjør at du kan skape akkurat din drømme-versjon.

Saken fortsetter under bildet.

ULIKE SEKSJONER: En garderobeløsning skal ta hensyn til at du trenge plass til smått og stort, klær og sko.

– Vi leverer også skreddersøm på mål, hvis du har et ukurant rom eller andre tekniske utfordringer. Du skal også være klar over at en skreddersydd garderobe gir 50 prosent mer skapplass, sier Bendixen.

Du kan leser mer om skyvedørsgarderober her.

HVOR MYE PLASS HAR DU?

Det første du må gjøre er å måle opp den tilgjengelige plassen, enten det er snakk om en skyvedørsgarderobe i gangen, på soverommet eller hvis du har anledning til å innrede et helt rom. Deretter er det bare å booke en time med fagfolkene hos Studio Sigdal i Bodø.

– Det er viktig å kartlegge hvor mange personer som skal bruke garderoben og hva man trenger å ta høyde for. Det er alltid lurt å ha lettest tilgjengelig det du bruker mest i den sesongen man er inne i.

Saken fortsetter under bildet.

MANGE VERSJONER: Skyvedørsgarderober kommer i en rekke versjoner, med ulike farger og overflatedesign.

Du kan booke er time her.

VAKUUM ER KULT

– Når du skal pakke bort vintertøyet kan det være smart å legge for eksempel dunjakker i en vakuum-pose. Da tar de mindre plass og du unngår også at dun i foret siger ned i bunnen av jakken, noe som kan skje hvis den blir hengende flere måneder på en kleshenger, sier Sanne Martinsen hos klesbutikken Lulu.

– Selv synes jeg det kan være lurt å rulle sammen klær, for eksempel gensere. Da ser du lettere hva som ligger i en skuff, når alt ikke er stablet oppå hverandre.

Saken fortsetter under bildet.

 BRETT OG RYDD: – Det er mange måter å ordne klærne på, det viktigste er du finner dem igjen på en lett og effektiv måte, sier Sanne Martinsen hos Lulu.

RYDD BORT KOFFERTENE

Klær som ikke er i sesong kan også med fordel «stues» bort øverst i skap. Og er denne plassen okkupert av kofferter, kan du vurdere å plassere disse et annet sted.

Sigdal har et eget design-program hvor du selv kan sette sammen ditt eget garderobeskap.

I dag finnes det en rekke smarte løsninger, med blant annet oppheng som kan trekkes ut av skapet. Du får dedikerte lagringsplasser for sko, skuffer innredet med tanke på smykker, slips, klokker, mansjettknapper og alt det andre som har en tendens til å bli borte.

Saken fortsetter under bildet.

SMARTE LØSNINGER: Ulike innredninger til skuffene gjør det mulig å holde orden på alle små tingene som har en lei tendens til å bare bli borte.

EN RYDDIGERE TILVÆRELSE

– En funksjonell garderobe med gode systemer for oppbevaring av klær er med på å skape en organisert og ryddig tilværelse i hjemmet, poengterer Bendixen.

Dagens utvalg er produsert for å skape helhetlige løsninger som også kan bli sømløst integrert i kjøkken, bad, soverom eller gang.

Fargevalgene er utvidet, du kan velge mellom flere varianter av speil, integrert lys og overflate-design.

Saken fortsetter under bildet.

SPEIL, SPEIL PÅ VEGGEN DER ... : – Dagens garderobeløsninger tilbyr mange måter å integrere små og store speil, forteller Malin Bendixen.

GOD GARDEROBE TIL GODE KLÆR

En komplett garderobe kan du i dag få fra ca. 30.000 kroner og oppover. Og når du investerer i en garderobe bør du også tenke over at dette er lurt med tanke på å ta vare på de verdiene du har.

– Gode klær, sko og støvletter fortjener en god garderobe. Dette er faktisk med på å forlenge levetiden til ting du setter stor pris på, understreker Bendixen.