SOM PLOMMEN I EGGET: Fredrik Steen Hagen har storkost seg på Bolia i to og et halvt år. Nå er han klar for nye eventyr i Oslo.

En stilsikker handyman

Skrevet for City Nord
01.07.2019 10:02

Han lever og ånder for form og farger og elsker å hjelpe kundene med å skape vakre hjem.

– Det er noe med hele prosessen. Særlig planlegging og research er utrolig gøy. Når du i tillegg kobler på et budsjett, så blir utfordringen rett og slett uimotståelig.

DRØMMEJOBBEN

Fredrik Steen Hagen (28) har hatt drømmejobben på Bolia på City Nord i to og et halvt år. En arbeidsplass han beskriver som veldig inspirerende og han kan ikke få lovpriset sjefen, Linda Nystad, nok:

– Hun må rett og slett være en av byens beste ledere.

Saken fortsetter under bildet:

ARVELIG BELASTET: – Jeg ble nok helt klart inspirert av mamma og mamma som hadde stor sans for å pusse opp, sier Fredrik Steen Hagen.Fredrik har nesten alltid vært opptatt av design og etter hvert også interiør. Noe han også har arvet fra foreldre som elsket å snekre og male hjemme. Dette har ført til at 28-åringen allerede har rukket å pusse opp to leiligheter.

På Bolia har han da også for lengst blitt utnevnt som butikkens handyman som fikser alt fra maling til skruing og oppheng. 

Saken fortsetter under bildet.

SKANDINAVISK DESIGN: – Den skandinaviske stilen med blondt tre og et lyst og luftig uttrykk er noe som er populært, sier Fredrik Steen Hagen.RETRO MED EN VRI

Men hva er det som er in akkurat nå?– Vi ser en klar tendens til at det hentes frem løsninger fra 70- og 80-tallet, som i neste runde får en moderne vri. Velour, marmor, rene linjer og eik er noen av stikkordene. Også den skandinaviske stilen med blondt tre og et lyst og luftig uttrykk er noe som er populært.

PRISVINNENDE INNSATS

Du trenger ikke å snakke mer enn noen sekunder med Fredrik før du skjønner at han virkelig brenner for jobben og faget. Innsatsen hans har da også blitt lagt merke til og han ble nominert til månedens servicepris på City Nord. Juryen kunne ikke ha vært mer enig.

Saken fortsetter under bildet:

VINNER-SYMBOLET: Gullpapegøyen er det synlige beviset på at Fredrik Steen Hagen er kåret til månedens servicemedarbeider på City Nord. – Jeg ble skikkelig glad, sier 28-åringen.

– Dette kom fullstendig overraskende, men jeg ble jo helt varm i hjertet. Jeg går alltid inn for jobben med 110 prosent og da er det virkelig stas å få en slik pris.

På fritiden prøver Fredrik å få tid til trening, han har nylig også begynt med tennis og prioriterer å få tid til venner og familie. Han er, ifølge seg selv, en veldig sosialt anlagt person.

ABSOLUTT INGEN KOKK

Men det er ett område hvor han føler seg som en fisk på land og det er matlaging:

– Jeg får jo kjempe-kick av å designe og skape et vakkert kjøkken, men det er ikke jeg som blir sjefen ved komfyren, for å si det slik. På den andre siden, det som virkelig er koselig, er å lage mat sammen med gode venner. Da kan til og med jeg trives over grytene.

KLAR FOR OSLO-STUDIER

Men nå går karrieren på City Nord mot slutten. Til høsten setter han kursen for Oslo og et to-årig studie innen grafisk design ved Høgskolen Christiania.

– Jeg følte det var på tide å prøve ut noe nytt. Jeg ser virkelig frem til å kunne fordype meg i faget. Dette er jo en utdanning som kan brukes på veldig mange områder, enten det er reklamebyrå, filmproduksjoner eller interiør, sier Fredrik.

Parallelt med studiene satser 28-åringen på å ha en deltidsjobb på Bolia i Oslo:

– Dette er butikker som setter kjærlighet, kvalitet, håndverk og bærekraft på dagsorden. Og det er verdier som jeg kan kjenne meg igjen i.