ASFALT – RETT OG SLETT: Administrerende direktør Ove Andreassen i Nordasfalt kan slå fast at 30-åringen aldri har vært i bedre form og selskapet er klar til å takle fremtidens utfordringer.

En stolt nordlending

Skrevet for Nordasfalt
18.12.2018 19:32

I løpet av 30 har Nordasfalt gått fra en sped gründerbedrift til å bli en solid og høykompetent aktør med et bredt spekter av tjenester.

– Suksessen skyldes to ting, sier administrerende direktør Ove Andreassen.

– Motiverte og lojale medarbeider med tung kompetanse og erfaring, samt kundenes tillit.

 – Du blir aldri bedre enn den siste jobben du gjør og da er det betryggende å vite at vi har verdens beste stab, sier Andreassen,

 

Pendler-start

Nordasfalt så dagens lys 10. desember i 1988, som et direkte resultatet av at Nor-vei, med hovedkontor i Bodø, la ned over natten. Fem tidligere ansatte så muligheten og kastet seg rundt.

 Så fulgte fem år med en flakkende tilværelse. I Bodø var konkurransen fortsatt beinhard og ingen ville slippe Nordasfalt inn på markedet. Dermed jobbet de i Troms, resten av Nordland, Trøndelag, Buskerud, Vestfold og Vest-Agder.

Solid og variert

akte men sikkert begynte kundene å få øynene opp for det driftige selskapet, samtidig som andre konkurrenter måtte legge inn årene. I løpet av 30 år har selskapet gått fra 0 kroner til 100 millioner kroner i egenkapital. I dag fremstår de som en stolt nordlending.

 

 Så er det heller ikke bare legging av asfalt som inngår i selskapets portefølje:

  • Transport med bil og båt
  • Spesialasfalt til rullebaner
  • Rehabilitering av betongkonstruksjoner
  • Salg av grus og pukk
  • Brøyting
  • Tunellvasking
  • Varmt gjenbruk av asfalt
  • Fresetjenester

 Nordasfalt har to store fabrikkanlegg i Bodø og Narvik og selger flytende bitumen til Nordland og Troms fra bransjens største importanlegg. Bare innen tunnelvask har selskapet tatt seg av 78 prosjekter i løpet av 2018.

 

 Prestisjeprosjekt

Så skal det ikke stikkes under en stol at Nordasfalt er rent så stolte av at de har utført alt asfaltarbeid og fuktisolering av den nye Hålogalandsbruka. Et oppdrag vegne av en kinesisk entreprenør.

– Så nå har vi også blitt internasjonale, humrer Andreassen.

Og veien videre?

– Vi skal befeste vår posisjon som en stor bedrift i regionen og være en synlig aktør innen veg-entrepriser i Nord-Norge.

 

 Nordasfalt har vært på veien i 30 år, Her kan du lese mer om den offensive bedriften.