LUFTIG JOBB: Det ble brukt mye tid til å planlegge hvordan arbeidet skulle utføres på en sikker måte, når fagfolkene måtte forholde seg til skrå vegger – høyt over bakken.

En svimlende utfordring

Skrevet for protan entreprenør bodø
28.09.2019 17:15

Her ser du hverdagen til fagfolkene hos Protan da de skulle få på plass membranene på det nye rådhuset.

– Et fantastisk spennende og prestisjefylt oppdrag, sier prosjektleder Kent Ove Nilsen hos Protan Entreprenør i Bodø.

Og det var slett ingen liten leveranse de skulle utføre, det var snakk om 5.000 kvadratmeter tak og membraner fordelt på:

  • Radonmembraner i grunn
  • PVC-membraner på terrasser, tekniske rom ogsnøfeller
  • Bitumen-membraner på garasjedekker og kulverter
  • Bitumen-takbelegg utvendige takflater
  • PVC-takbelegg utvendige takflater også inkludert fasade-elementer fra danske Skandek tekket med Protan SE 1,6 i Danmark av Skantag/Protan Danmark, komplettert av Protan Bodø
  • Sluker med integrert varme og vannsensorer
  • Permanent taksikring for fremtidig vedlikehold

Saken fortsetter under bildet.

PRESTISJE-OPPDRAG: – Vi er stolte over å få være med på å realisere et av Bodøs råeste bygg, sier prosjektleder Kent Ove Nilsen hos Protan Entreprenør.

LOKALT, NASJONALT OG INTERNASJONALT

Avdelingen i Bodø består av 25 ansatte og de har en omsetning på 60 millioner kroner. Protan Entreprenør AS region nord har 70 ansatte og en omsetning på 120 millioner kroner.

På nasjonalt plant har Protan Entreprenør AS 400 ansatte og en omsetning på rundt 800 millioner kroner og på konsernnivå  jobber det 900 i Protan AS, med en omsetning på rundt to milliarder kroner.

Saken fortsetter under bildet.

NYTT MØTER GAMMELT: Her er fagfolkene i sving på nybygget. Det gamle rådhuset ligger i bakgrunnen.

Totalt er det rundt 20 medarbeidere som har vært involvert i det nye rådhuset, et prosjekt som også har bydd på utfordringer:

– Når du skal reise et så stort bygg i sentrum av byen, blir det alltid noen logistikk-tema som må løses, sier Nilsen.

TUNG ERFARING

I tillegg har det vært spesielt med et bygg hvor det nesten ikke finnes rette vinkler og hvor du skal koble sammen noe helt nytt med gamle konstruksjoner.

Saken fortsetter under bildet.

OMFATTENDE JOBB: Med 5.000 kvadratmeter tak, var det en omfattende jobb som Protan Entreprenør sto foran da rådhuset skulle bygges.

Protan Entreprenør har tung erfaring med store prosjektet i Bodø. Nå er de i full gang på Nordlandssykehuset og har tidligere vært innom blant annet Ramsalt,  Bodø 360 og Byparken.

FIKSER ALT FRA A TIL Å

– Vi tar hånd om alle typer prosjekter fra planlegging til ferdig utførelse, sier Nilsen.

Saken fortsetter under bildet.

TETT SAMSPILL: – Alle våre oppdrag skjer i tett samspill med de ulike prosjektdeltakerne slik at løsningen til en hver tid blir skreddersydd, sier Ken Ove Nilsen.

Det betyr blant annet tak, membraner, våtrom, terrasse og radonsikring, med fokus på kvalitet i alle ledd, enten det er snakk om nybygg eller rehabilitering.

– Vi finner de beste løsningene sammen med de ulike prosjektdeltakerne, sier Nilsen.

Og når det gjelder gamle bygg så sørger Protan Entreprenør for fornyet levetid med oppdaterte og fremtidsrettede løsninger, enten det dreier seg om våtrom, terrasser eller andre oppdrag innen rehabilitering.