TRADISJONSRIK BISTRO: De rødrutete dukene kom allerede i 1993 og stilen er ivaretatt. – Vi er tro mot det franske konseptet, sier daglig leder på Mon Ami, Elisabeth Nyheim.

En touch av Frankrike

Skrevet for Mon Ami Glasshuset
12.09.2016 18:19 - OPPDATERT 17.01.2018 13:58

I hele 23 år har lukten av hvitløk og bakt potet strømmet ut fra Mon Ami i Glasshuset. Og det er oppskriften på suksessen.

– Vi har hele tiden vært tro mot konseptet, en slags nordnorsk versjon av den franske bistroen, sier daglig leder Elisabeth Nyheim.

Mon Ami ble en del av Bodøs sentrumsbilde samtidig som Glasshuset ble et landemerket. Og i 1998 overtok Elisabeth Nyheim driften. 

Morsom reise

– Det er ikke til å legge skjul på at det tidvis har vært tøffe tak, men samtidig har det vært en utrolig morsom reise sammen med fantastiske og trofaste gjester, sier hun.

Og uansett hva hun måtte finne på av kulinariske kunststykker, så er det noen ting som ikke kan fjernes fra menyen:

– Den bakte poteten, paiene, pitabrødene og croissantene er stamgjester de også.

Med sin romslige åpningstid har Mon Ami et tilbud til deg som vil ha frokost, lunsj, ettermiddagskaffe eler middag. Det setter igjen store krav til kokkene, som lager alt fra bunnen av.

Trofaste kunder

Mon Ami har alltid hatt en stor andel stamgjester og hver mandag er det Quiz med stor stemning rundt bordene.

At det også har skjedd noe i sentrum, er ikke Elisabeth Nyheim i tvil om:

– Det er mye mer liv her nå og nå får vi bare håpe at vi sammen klarer å løfte sentrum til et enda høyere og bedre nivå.