STJERNE-KONSERT: Med Christian Lindberg i spissen var Musikk i Nordlands originalbesetning klare til å fremføre unik musikk i Rønvik kirke. Nå er konserten avlyst.

Konserten avlyst
på grunn av sykdom

Lørdag skulle det være duket for festaften i Rønvik kirke. Nå har sykdom ført til at konserten er avlyst.

Musikk i Nordland kommer tilbake med opplysninger om eventuell ny dato på et senere tidspunkt.

– Det er en stor ære for Musikk i Nordland å motta dette bestillingsverket fra Christian Lindberg og vi er svært glade for å endelig få presentere dette for vårt publikum i jubileumsåret 2022, forteller leder for Musikk i Nordland, Vibeke Forshaug.

I sentrum står den geniforklarte trombonisten, dirigenten, komponisten og Bodø-patrioten Christian Lindberg. Han har skrevet et bestillingsverk for Musikk i Nordland– «Nordland Nostalgia».

Saken fortsetter under bildet.

INNSPURT MED PRØVER: Akkurat nå er Christian Lindberg og Musikk i Nordlands originalbesetning i full gang med prøvene.

MUSIKALSK TIDSREISE

Dette er reise i tid og rom, basert på komponistens egne minner fra hans mange besøk i Nord-Norge. Fra ferieopphold i 17-årsalderen på Hamnøy i Lofoten til hans siste konsert med Arktisk Filharmoni i 2017.

Verket er skrever for Musikk i Nordlands originalbesetning; strykekvintett, blåsekvintett pluss klaver. I tillegg er det et soloparti for trombone, ekstra strykere og perkusjon.

Saken fortsetter under bildet.

ENESTÅENDE MULIHGET: – Dette er en helt unik konsert og vi håper at Bodø-publikummet vil møte opp til noe de aldri kommer til å glemme, sier leder for Musikk i Nordland, Vibeke Forshaug.«Nordland Nostalgia» skifter fra den magiske midnattssola til ville vinterstormer. Det er lyriske partier tett koblet med musikalsk råskap. Slik det er her nord, hvor blikkstille hav vandrer hånd i hånd med orkan i kastene. «Nordland Nostalgia» er en hyllest til et fylke som kan finne på å servere fire årstider i løpet av en knapp måned.

PÅ HØYDE MED MILES DAVIS

Christian Lindberg har hatt en eksepsjonell karriere, og har på mange måter etablert trombonen som solo-instrument. Han var den første svenske musikeren til å opptre med Berlin-filharmonien og Chicago Symfoniorkester.

I år 2000 ble han kåret til en av verdens fem beste brass-spillere i det 20-århundre, i selskap med enorme navn som Miles Davis, Louis Armstrong, Dennis Brain og Maurice André.

Saken fortsetter under bildet.

BANEBRYTENDE MUSIKER: Christian Lindberg har hatt en eksepsjonell karriere, og har på mange måter etablert trombonen som solo-instrument

Konserten i Rønvik kirke er på 95 minutter med en pause på 20 minutter. Programmet er håndplukket av Lindberg selv.

DJEVELENS HUS

Kammerorkesteret starter med er verk av den italienske komponisten Luigi Boccherini; «House of the devil». Boccherini var influert av Haydn og dette verket blir beskrevet som spenstig og fyrrig. Kanskje også inspirert av det spanske folkelynnet, da Boccherini skrev dette mens var engasjert av det spanske hoffet.

Så følger “Variations for Trombone, strings, winds and percussion” av Jan Sandström Wahlberg. Dette er den klassiske musikkens svar på Formel 1 og som fikk avisen The Guardian til å beskrive verket som et «bilkrasj».

Saken fortsetter under bildet.

INTENSE INNTRYKK: Konserten i Rønvik kirke lørdag kommer til å inneholde minnerike og intense kunsteriske inntrykk når Christian Lindberg og Musikk i Nordlands originalbesetning kommer med hele to verdenspremierer.

Etter pausen kommer det intet mindre enn to verdenspremierer. Først Per Eglands “One last beak for strings, winds, percussion and piano”.  Før konserten rundes av med verdenspremiere nummer to; «Nordland Nostalgia».

En komposisjon som skulle ha vært satt opp tidligere, men som ble stoppet av pandemien. Derfor er Musikk i Nordland lykkelig over at de har klart å finne en dato som passet inn i kalenderen til en særdeles travel Christian Lindberg.

– Dette er en helt unik konsert og vi håper at Bodø-publikummet vil møte opp til noe de aldri kommer til å glemme, konkluderer Vibeke Forshaug.

FAKTA

Musikk i Nordland er en konsertleverandør, en samarbeidspart for aktører og en kompetanseinstitusjon for arrangører. Sammen med sine søsterorganisasjoner i landsdelsmusikerordningen leverer de fleksible tilbud med stor sjangerbredde som tilpasses reelle behov og utvikling.

 Musikk i Nordland går ofte inn i samarbeid med formål om å være en kompetansemessig ressurs når det kommer til produsenttjenester, markedsføring og idéutvikling. For å dekke opp hele Nordland, produserer de og sender ut musikere og grupper som ikke er fast ansatt hos dem.

 De går også inn med musikertjenester til aktører i lokalsamfunn over hele Nordland. På denne måten kan de bidra til å løfte kvaliteten og gjøre produksjoner gjennomførbare for andre.