Daglig leder Ole Østensen og Partner Christer Mehus Hagen hos Proaktiv Eiendomsmegling åpnet nylig nytt kontor i Bodø. De har begge god erfaring som eiendomsmeglere og er opptatt av å hjelpe sine kunder å oppnå best mulig resultat ved boligsalg. Foto: studio hjelm

Enkle grep kan gi deg høyere pris ved boligsalg

Proaktiv Eiendomsmegling Bodø har noen gode råd til deg som skal selge bolig, om hvordan du kan oppnå høyest mulig pris.

Ifølge daglig leder Ole Østensen i Proaktiv Eiendomsmegling Bodø, kan du som boligselger påvirke salgsprisen med noen enkle grep.

- Det trenger ikke koste skjorta, men noen enkle tiltak kan gjøre store utslag i prisen man får ved boligsalget, sier han.

Uansett om det er hus, leilighet eller en hytte du skal selge. Så er det flere tiltak som kan påvirke boligprisen ved salg. Foto: Inviso

START SALGSPROSESSEN TIDLIG

Skal du selge bolig er det lurt å begynne å tenke på salget og gjerne koble inn en  megler på et tidlig tidspunkt. 

- En megler kan komme med konkrete råd om hva man kan gjøre som kan øke den enkelte boligens salgsverdi. Dette kan være små tiltak som maling av vegger, klargjøre hagen eller innkjøp av små artikler som gjør at resultatet blir optimalt, sier Østensen.

Det ene ekstra malingsstrøket eller ny farge på stuen kan bidra til et helt annet og freshere inntrykk av boligen. Foto: Unsplash

GJØR ET GODT FØRSTEINNTRYKK

Et godt førsteinntrykk har stor påvirkning på boligsalget. En brutal sannhet er at skatter i dine øyne kan oppfattes som rot i andres. Derfor anbefales det at man rydder bort en del personlige effekter, bilder og nips.

- Interessentene skal ikke føle at de invaderer hjemmet ditt, men det må allikevel fremstå som et hjem, så ikke rydd bort alt. Ta gjerne bort litt møbler om det gjør rommene mer luftige. Det vil også gi lettere adkomst i boligen, skulle det komme mange på visning, fortsetter han.

 

Å balansere mellom at boligen oppfattes som rotete men samtidig skal se bebodd ut kan være en utfordrende øvelse. Foto: Unsplash

 

BRUK AV BOLIGSTYLIST 

Førsteinntrykket veier tungt og stemningen og følelsen en potensiell boligkjøper får på visning kan ofte avgjøre boligens salgspris. 

- Å leie inn en boligstylist er noe man absolutt bør vurdere. Mange opplever at investeringen er verdt hver krone når de ser hvilket nytt og bedre inntrykk boligen plutselig gir, sier han videre.

 

Hos Proaktiv Eiendomsmegling Bodø får alle kunder en veiledningstime med boligstylist på kjøpet. Foto: Sikt bolig

 

PYNT OPP UTEAREALET

Mange sørger for at hjemmet innendørs er plettfritt, men lar utearealet gå i glemmeboka. Men du kan regne med at de som kommer på visning vil ta en titt på hagen. 

- Ikke la rot, rammel og ugress sette en stopper for idyllen de kan skape i hodet sitt. Trim, klipp, rydd opp og spyl innkjørselen før gjestene kommer, oppfordrer Østensen.

Ikke glem å fikse uteområdene før visning. Dette kan ha stor påvirkning på boligsalget. Foto:  Inviso

 

FOTO

All jobben som da er gjort i forkant både inne i og utenfor boligen kommer virkelig til nytte når bildene skal tas. Strøkne uteområder, gjennomført og stilrent innvendig gjør at resultatet blir optimalt. Gode bilder er nemlig avgjørende for å skape det beste førsteinntrykket og kan potensielt gi deg mye oppmerksomhet for boligen du skal selge.

- Det aller første de fleste ser når de søker på for eksempel Finn.no er bildene. Dette kan avgjøre om en potensiell kjøper velger å se nærmere på salgsannonsen din og komme på visning, avslutter daglig leder.

Ikke la noe være overlatt til tilfeldighetene når bilder av boligen skal tas. Det kan være de som gjør utslaget på hvem som ender opp med å komme på visning. Foto: Sikt bolig

 

Et godt boligsalg handler i bunn og grunn om gode forberedelser. Sørg for å velge den megleren som har den beste planen for deg og din bolig. Her blir grunnlaget for resultatet lagt.

 

SKAL DU SELGE BOLIG?

Ta gjerne kontakt med Proaktiv Eiendomsmegling Bodø for en hyggelig og uforpliktende prat om boligsalget på tlf 97 52 77 21 eller send en email på: bodo[email protected]

Se nettsiden for mer informasjon.