PRISVINNENDE STAB: En del av gjengen som skaper det unike miljøet på Café City Nord. F.v Christin, Camilla, kafésjef Bengt Westgaard, Wibeke, Tony, Margareth og Tanja. Foran; Lilly.

– Et hjem for oss
– et hjem for deg

Skrevet for City Nord
25.01.2019 22:36

Ekte husmannskost, byens beste vafler og en hjertevarm stab har gjort Café City Nord til en dundrende suksess.

– Kundene står og venter på at vi skal åpne. Vi har en svært stor gruppe med trofaste stamgjester, sier kafésjef Bengt Westgaard.

 Han har jobbet på de ulike kaféene på kjøpesenter helt siden 1997 og har sett hvordan besøket har steget i takt med den rivende utbyggingen på Stormyra.

Garvede veteraner

Men han er ikke den eneste som har lang fartstid på kaféen. Faktum er at store deler av staben er særdeles rutinerte folk.

Saken fortsetter under bildet.

EN LITEN SMAKSPRØVE: Bengt Westgaard tester dagens vaffelproduksjon. Tanja sørger for at pålegget er korrekt.

– Miljøet her er fabelaktig, sier Christin, som har 24 år bak seg.

– Vi blir som en stor familie, fastslår Camilla, som har 22 års erfaring.

– Så har vi da også verdens beste kunder, mener Margareth, som nesten blir junior med ”bare” 17 år å skilte med.

Topp service – ekte mat

Og hvis du spør Bengt, så er han ikke i tvil om hva som er forklaringen på at det er kontinuerlig rush-tid på kaféen fra 11:30 til 18, hvor det tidvis er vrient å finne bord, til tross for at det er 310 sitteplasser i lokalet.

Saken fortsetter under bildet.

DIREKTØR-FAVORITTEN: Bengt Westgaard er klar med dagens forsyning med lakseblinier. Dette er også favoritten til direktøren i Coop Nordland, Lars Arve Jakobsen.

– En fantastisk stab som alle lever og ånder for topp service og troen på skikkelig, hjemmelaget mat. 

For på Café City Nord lages det aller meste helt fra bunnen av, enten det er snakk om oksesmåsteik, lapskaus, fisk eller forlokkende smørbrød og grill-retter. Vaflene går det gjetord om og omeletten er sagnomsust. For ikke å snakke om det som er favoritten til administrerende direktør Lars Arve Jakobsen i Coop Nordland: Lakseblini!

Møsbrøm-suksess

  1. november i fjor introduserte kaféen en ny rett, som ble en øyeblikkelig klassiker:

– Så langt har vi solgt over 2.500 møsbrømlefser, forteller Bengt.

Som selv dro rundt til ulike eksperter ute på bygda for å skaffe seg førstehånds informasjon om hva som må til for å kreere denne legendariske smaksopplevelsen.

Saken fortsetter under bildet.

GARVET NK: Knut Arne Sæthre har 18 års fartstid fra kafédriften på City Nord og er i dag Bengt Westgaards høyre hånd.

Hjem nummer to

Totalt jobber det 23 ansatte ved Café City Nord, alle med ett mål for øye: – Skape den optimale kundeopplevelsen.

– Vi vet at for mange eldre har kaféen overtatt rollen til sofa og kaffebord hjemme. Det er her de treffer venner og bekjente. Så hjelper det jo også på at vi har gratis påfyll på kaffen, sier Bengt.

Innsatsen til de ansatte på Café City Nord har sørget for at de nå er kåret til månedens service-medarbeidere.

– Skikkelig stor stas, sier de.

Og hva sier Bengt?

– Du kunne ikke ha funnet mer verdige prismottakere enn denne gjengen her.