NY FESTIVALSJEF: Martin Rugelsjøen er utdannet lege, men har nå tatt fatt på jobben som festivalsjef for Trænafestivalen.

Europas villeste festival

Skrevet for Trænafestivalen
24.01.2020 11:54

Martin Rugelsjøen vil sette i gang jungeltelegrafen for å få publikum til Europas villeste festival.

- Målet i år er 3500 besøkende til Træna i juli.

Hvordan oppnår man et slikt tall?

– Mitt inntrykk er at Trænafestivalens høye besøkstall har skyldtes jungeltelegrafen. Folk har rett og slett hatt det så kult her at de har overtalt vennene sine til å bli med neste år, også har det balla på seg. Dette har vært viktig også fordi Trænafestivalen aldri har kunnet konkurrere mot en del andre festivaler når det kommer til store artister, og aldri har hatt økonomi til store reklamekampanjer.

UNIK ARENA: Kirkhellern er bare en av flere unike konsertlokasjoner under Trænafestivalen. Foto: Tim Patrick.

MUSIKK, NATUR OG FOLK

Den nye festivalsjefen er ikke i tvil om hva som er suksessoppskriften for festivalen.

– Ideen er å smelte sammen de tre kuleste tingene med Træna-musikken, naturen og folkene, og få de til å gå opp i en høyere enhet. Det er noe med midnattssola. Man blir liksom ikke trøtt. Derfor legger vi til rette for FRELØSØ-party, inspirert av de legendariske SASOMO-festene i Berlin. Det skal være mulig å danse kontinuerlig fra fredag til søndag, på forskjellige scener rundt på øyene. Vi flytter storbyens klubbnatt rett til havs. Dette tror jeg blir helt rått!

NATURSKJØNT: Trænafestivalen byr på en unik blanding av kultur og natur. Foto: Ellis Peters

– Det blir også en del nye scener, og vi vil lage flere småevents rundt på øyene. I tillegg vil det bli endel nye innslag: poesi, debatter og foredrag. Og selvfølgelig, masse bra musikk!

Og selv om det blir nye innslag på festivalen, vil de bevare mye av det som har vært suksessoppskriften tidligere år.

– Vi kjenner selvfølgelig vår historie, og klassikere som kapellet og Kirkhellern vil fortsatt være her, og like kule som de alltid har vært.

Så, er Træna Europas villeste festival?

– Altså, det finnes mange ville festivaler. Ta for eksempel Roskilde, et hærlig kaos av musikk, dans og glede. Men det er én ting de ikke har: Naturen! Når man kommer seilende ut til Træna og ser Trænstaven stupe ned i havet vekkes nemlig urinstinktene. Det blir en helt annen energi, alt blir mer heftig og ja, det blir rett og slett villest i Europa.

Du kan lese mer om Trænafestivalen og hvilke artister som kommer HER: