Foto: Tor Høvik

Fargespill med storsatsning i Bodø, og du kan bli en del av reisen

Når Fargespill skal etablere seg i Bodø er det med mål om å løfte kulturarven som finnes i byen. Nå er Stiftelsen Fargespill på jakt etter en leder til å styre prosjektet.


– Det startet med en litt tilfeldig forestilling, der barn og unge delte sine kulturskatter, og nå har vi snart spredt oss over hele landet, sier Ole Hamre, grunnlegger og kunstnerisk leder i Fargespill.
 
Stiftelsen Fargespill er en kunstnerisk organisasjon som i hovedsak produserer forestillinger med barn og unge i aldersgruppen 7-25 år. Gjennom blant annet sang og dans ønsker Fargespill å synliggjøre alle de forskjellige stemmene som speiler samfunnet vårt og som representerer ulike perspektiv. Fargespill har som mål å inspirere både deltagere og publikum til å se, og finne, ressurser i alle.
 

– Det er utrolig kult at Fargespill er en av storsatsingene når Bodø skal markere seg som Europeisk kulturhovedstad i 2024. Vi gleder oss til å skape gode møteplasser for barn og unge i hele Bodø, som skal resultere i en storslått forestilling i samarbeid med det profesjonelle kulturlivet i byen, forteller Per Mygland, daglig leder i Stiftelsen Fargespill.

Foto: Ortenheim

Eventyret om scenekunst-ensemblet Fargespill startet i Bergen i 2004 og siden den gang har mer enn 400 000 publikummere sett Fargespill-forestillingene på landsbasis. Stiftelsen har mottatt en rekke priser og utmerkelser, og har vært nominert til Spellemannprisen og Nobels Fredspris.

Ole Hamre beskriver Fargespill som en arena der barn og ungdom får satt fokus på sine personlige kvaliteter og det de kan bidra med til fellesskapet. Det er mange barn som kanskje ikke får muligheten til å vise seg frem, av forskjellige årsaker. Da den aller første forestillingen i samarbeid med Festspillene i Bergen, som oppstod litt tilfeldig, skulle settes opp, fikk Ole plutselig servert strupesang fra Liberia, bryllupsmusikk fra Kurdistan og vuggeviser fra Somalia. 
 
– Vi traff en gjeng med ungdommer som var kommet som flyktninger. Disse ungdommene hadde med seg fantastiske kulturskatter uten at de kanskje var helt klar over det. Det er dette vi vil ha frem. En kultur der man fokuserer på hva man har, i stedet for hva man mangler, sier Ole Hamre.

Fargespillmetoden handler om å se hvert enkeltmenneske som en ressurs og verdi for felleskapet, hvor man fokuserer på muligheter fremfor begrensninger. 
– Fargespill-metodikken er etablert som en egen pedagogikk ved Høyskolen på Vestlandet og er i bruk i lærerutdanningen der. Det handler om noen universelle sosiale mekanismer som har relevans i alle mellommenneskelige møter, ikke bare på scenen, forklarer Ole Hamre.

Foto: Ortenheim 

Stiftelsen Fargespill, avdeling Bodø, søker nå en leder i 100% stilling. Daglig leder Per Mygland er ikke i tvil om at han har lært mye om seg selv siden har selv søkte på jobb hos Fargespill for litt over et år siden:

– Jeg har vært her i litt over ett år nå. Jeg kan si rett fra hjertet at måten man møter mennesker på her i Fargespill, og hvordan man bygger hverandre opp og heier på hverandre er noe som har beriket min hverdag. Dette er en unik mulighet til å jobbe med mangfold som ressurs, sier Per Mygland. Han kom inn i Fargespill fra jobben som daglig leder i managementet MADE, som har artister som Aurora og Sigrid i stallen.
 
Leder for Fargespill Bodø vil bli en del av lederteamet i Stiftelsen Fargespill, og jobbe tett med våre samarbeidspartnere, bl.a. Stormen Konserthus.
 
I Fargespill får du jobbe i et kreativt miljø med spennende og utfordrende arbeidsoppgaver. Du skal sette sammen et profesjonelt team som skal jobbe med utvikling av nye forestillinger, og koordinere øvelser i samarbeid med teamet.
 
Du må være strukturert og en god nettverksbygger, da du har ansvar for både økonomi og finansiering.
 
Stillingen er en prosjektstilling i første omgang ut 2024. Målsettingen er at den skal videreføres etter det.

Foto: Helge Hansen
 
Hovedoppgaver:
·      Håndtere den daglige drift og ledelse, herunder;
·      Ledelse, økonomi-, finansiering- og budsjettansvar
·      Personalansvar
·      Ansvar for søknadsskriving og rapporteringer
·      Kontakt med samarbeidspartnere
·      Bygge nettverk og synliggjøre prosjektet lokalt og regionalt.
 
Ønskede kvalifikasjoner:
·      Interkulturell kunnskap og kompetanse
·      Relevant utdannelse.
·      Erfaring innen økonomi og ledelse.
·      God organisasjonsforståelse.
·      Godt kjennskap og nettverk innenfor samfunn, politikk og kultur.
·      God kjennskap og kunnskap om søknadsskriving og rapportering.
 
Personlige egenskaper:
·      Offensiv, proaktiv og engasjert
·      Evne til å bygge tillit i ulike miljøer
·      Stor arbeidskapasitet og gjennomføringsevne
·      Trives med høyt tempo
·      Strukturert og målrettet
·      Kreativ og innovativ

Tiltredelse og lønn etter avtale.
 
Høres dette interessant ut?
Ta kontakt med daglig leder Per Mygland på mobil 926 02 146 eller send søknad og CV til [email protected].

Se hele utlysningen her.