I år er Bodø Kammerkor hele 40 år. På tross av at pandemien så langt har satt en stopper for en planlagt jubileumskonsert i år, ser de lyst på fremtiden og har flere planer på gang. Foto: Unsplash

Bodø Kammerkor er 40 år

Bodø Kammerkor ble grunnlagt i 1981 av dirigent og sanger Reidar Sandstrak og består i dag av nesten 40 sangere. På tross av at de enda ikke har fått holdt en ordentlig feiring er de ved godt mot og gleder seg til fremtidige konserter.

- Koret er 40 år i år, men vi har ikke fått «feiret» jubileet ordentlig så langt på grunn av pandemien, uttaler PR-ansvarlig Yngve Osbak i Bodø Kammerkor.

JUBILEUMSKONSERT MÅTTE AVLYSES

De planla egentlig en nostalgisk jubileums-julekonsert i Bodin kirke den 12.desember. Men på grunn av situasjonen med pandemien måtte de avlyse konserten. 

- Ja det var veldig trist at vi ikke kan gjennomføre arrangementet. Vi skulle jo blant annet ha med oss organisten Henrik Bechstrøm, som har fått svært gode kritikker. Men det kommer nye muligheter, bedyrer Osbak. 

Bodø Kammerkor ser fram til nye muligheter for å holde konserter til glede for både Bodøfolket og andre. Foto: Unsplash

DELER GLEDEN VED Å SKAPE MUSIKK

Koret har regelmessige konserter hvor koret tidvis forsterkes med lokale og/eller nasjonalt kjente sangere og musikere. Tradisjonelle konserter og legges hovedsakelig til Bodø og nærliggende region, men de reiser også internasjonalt og holder opptredener. De har i tillegg gitt ut musikk både på kassett og CD.

- Vi har alle forskjellige yrker og bakgrunn, men interessen for kormusikk og gleden over å skape musikk sammen har vi felles, sier Osbak.

Da er det kanskje ikke så overraskende at de også planlegger flere større oppsetninger i anledning jubileet. Den 13.mars 2022 skal de nemlig holde en oppføring av hele Händels Messias i Bodø Domkirke. 

Medlemmene i Bodø Kammerkor har en spesiell ting til felles, de deler gleden ved å skape musikk.

ØNSKER SEG FLERE SANGERE

Bodø Kammerkor liker å jobbe variert med både større korverk og mindre stykker. Koret har høye musikalske ambisjoner samtidig som de er bevisste på at alle koristene også har andre forpliktelser i hverdagen. De ønsker seg nå flere sangere på alle stemmer.

- Ja, om noen ønsker prøve seg i koret eller bare vil ta en uformell prat, kan de ta kontakt med korets leder Ellen-Karin Elsfjordstrand, avslutter Osbak. 

Ønsker du prøve deg i Bodø Kammerkor eller ønsker din bedrift være med som sponsor for korets oppsetninger? 

Ta kontakt med korets leder Ellen-Karin Elsfjordstrand (tlf 930 923 99/e-post [email protected]). For mer informasjon om Bodø Kammerkor se nettsiden eller Facebook siden