Den 12.desember kan du ta med familien, din kjære eller venner på konsert i Bodin Kirke, og få en unik opplevelse fylt med julestemning og vakre toner. Foto: Unsplash

Feirer 40 år med nostalgisk julekonsert for Bodøfolket

Bodø Kammerkor ble grunnlagt i 1981 av dirigent og sanger Reidar Sandstrak og består i dag av nesten 40 sangere. Nå holder de en spesiell julekonsert for bodøfolket i anledning 40-års jubileet.

- Koret er 40 år i år, men vi har ikke fått «feiret» jubileet ordentlig så langt på grunn av pandemien, uttaler PR-ansvarlig Yngve Osbak i Bodø Kammerkor.

JUBILEUMSKONSERT I BODIN KIRKE

Nå planlegger de en nostalgisk jubileums-julekonsert i Bodin kirke den 12.desember kl20. Tittelen er: Toner til jul, Bodø Kammerkor 40 år. 

I tillegg til korets faste dirigent Jon Fylling, og Gunnar Kirkesæther på fløyte, har de denne gangen leid inn organisten Henrik Bechstrøm, som har fått svært gode kritikker. Han ble født i Bodø i 1996 og begynte å spille orgel da han var 12 år, da med Bjørn Andor Drage som lærer. Koret stiller ellers med egne solister i konserten. 

- Det er første gang Bechstrøm er med som organist sammen med oss, så dette gleder vi oss veldig til,  uttaler Osbak. 

Konserten holdes i Bodin Kirke den 12.desember kl20.00 og man kan kjøpe billetter på forhånd av kormedlemmene. Det selges også billetter ved inngangen. Billetter koster fullpris 250,- student/honnør 220,-, mens barn under 16 går gratis, sier Osbak.

Han forteller videre at man også kan ta kontakt via nettsiden om man ønsker å reservere billetter.

Bodø Kammerkor kommer med en skikkelig gavepakke til Bodøfolket. En jubileums-julekonsert fylt av nostalgi. Foto: Unsplash

DELER GLEDEN VED Å SKAPE MUSIKK

Koret har regelmessige konserter hvor koret tidvis forsterkes med lokale og/eller nasjonalt kjente sangere og musikere. Tradisjonelle konserter og legges hovedsakelig til Bodø og nærliggende region, men de reiser også internasjonalt og holder opptredener. De har i tillegg gitt ut musikk både på kassett og CD.

- Vi har alle forskjellige yrker og bakgrunn, men interessen for kormusikk og gleden over å skape musikk sammen har vi felles, sier Osbak.

Da er det kanskje ikke så overraskende at de også planlegger flere større oppsetninger i anledning jubileet. Den 13.mars 2022 skal de nemlig holde en oppføring av hele Händels Messias i Bodø Domkirke. 

Medlemmene i Bodø Kammerkor har en spesiell ting til felles, de deler gleden ved å skape musikk.

ØNSKER SEG FLERE SANGERE

Bodø Kammerkor liker å jobbe variert med både større korverk og mindre stykker. Koret har høye musikalske ambisjoner samtidig som de er bevisste på at alle koristene også har andre forpliktelser i hverdagen. De ønsker seg nå flere sangere på alle stemmer.

- Ja, om noen ønsker prøve seg i koret eller bare vil ta en uformell prat, kan de ta kontakt med korets leder Ellen-Karin Elsfjordstrand, avslutter Osbak. 

 

Ønsker du prøve deg i Bodø Kammerkor eller ønsker din bedrift være med som sponsor for korets oppsetninger? 

Ta kontakt med korets leder Ellen-Karin Elsfjordstrand (tlf 930 923 99/e-post [email protected]). For mer informasjon om Bodø Kammerkor se nettsiden eller Facebook siden