Samler kreftene: Tre selskaper har samlokalisert seg i Sjøgata 21 og dermed skapt et bedre tilbud til kundene. Fra venstre daglig leder i PrivatMegleren Bodø, Astrid Kristiansen, Nordeas banksjef for privatkundemarkedet i Nord-Norge, Wenche Henningen og salgssjef for Gjensidiges privatkundemarked i Nord-Norge, Sverre Haugland.

Flyttet sammen for å gi et bedre tilbud

Skrevet for Nordea, Privatmegleren, Gjensidige
15.12.2020 18:30

Skal du kjøpe eller selge bolig? Nå finner du alle tjenestene du trenger på samme sted.

De har samme mål, nemlig å skape fornøyde kunder. Og for snart ett år siden fant PrivatMegleren Bodø, Gjensidige Forsikring og Nordea Bank ut at de kunne ha stor nytte av å befinne seg på samme adresse. Dermed er Sjøgata 21 blitt en kraftsamling av kompetanse innen boligmegling, forsikring og banktjenester.

EN VINN-VINN SITUASJON

- Vi ser allerede at dette har skapt store synergi-effekter, sier daglig leder hos PrivatMegleren Bodø, Astrid Kristiansen.

For selv om det er snakk om tre juridiske enheter, har samarbeidet høstet frukter:
- For oss er det en stor fordel å kunne trekke veksler på de to andre selskapene, sier Sverre Haugland, salgssjef for Gjensidiges privat- kundemarked i Nord-Norge.

Det samme mener Wenche Henningsen, Nordeas banksjef for privatkundemarkedet i Nord-Norge.
- Nå kan vi sy sammen effektive pakker for kundene våre og det ser vi også at de setter pris på.

VEKST UNDER KRISE

2020 har vært et merkelig år, også for disse bedriftene, men det har også betydd en klar økning i omsetningen.

- Vi har en økning på ti prosent i salget i forhold til samme periode i fjor. Det er tydelig at et år hjemme i Norge har ført til økte investeringer i bil, campingvogn og hytter, sier Haugland.

Hos Nordea er den nasjonale veksten så langt på 11 prosent.

Da pandemien stengte Norge 13. mars, ble det også kjempetravelt for banknæringen:
- I første omgang fikk vi en stor pågang av kunder som trengte råd og veiledning i forbindelse med blant annet permitteringer. Så ser vi at det markedet tar seg opp når folk trenger kapital til oppussing og boligkjøp, sier Henningsen.

Hos PrivatMegleren har det også blitt et travel og spesielt år:
- Økt aktivitet i kombinasjon med at vi måtte kjøre personlige visninger har skapt travle dager. Samtidig var det givende å få tett kontakt med potensielle kjøpere som følte seg litt tryggere på å stille spørsmål i motsetning til når rommet var fullt av folk, sier Kristiansen.

STOLTE AV BYEN VÅR

Alle tre ser nå veldig positivt på veksten i Bodø og fylkeshovedstadens fremtid:

- Nå handler det om å skape enda flere komptansearbeidsplasser, for vi vil jo gjerne hente hjem alle de flinke nordlendingene som har flyttet ut. Så må vi bli enda flinkere til å løfte frem byen vår og hva vi har fått til. Alle bodøværinger har strengt tatt en plikt til å være gode ambassadører, mener de tre.

Som avslutter med at de også er imponert over hvordan det politiske Bodø har håndtert korona-pandemien.

- Vi ser at de kan være uenige i enkeltsaker, men den samlede innsatsen under disse kritiske månedene har vært tillitsvekkende og sterk.