BLOMSTRENDE FORRETNING: – Det er en glede å få lov til å skape ting til kundene når det handler om de store øyeblikkene i livet, sier administrerende direktør Bjørn Thore Møller i Bjerkeng Blomster.

Følger kundene
fra vugge til grav

Skrevet for intunor
23.10.2019 12:27

Berusende lykke eller dyp sorg, blomster har alltid spilt en nøkkelrolle i livets mest sentrale øyeblikk.

– Blomster er ikke bare vakre planter, det handler like mye om et emosjonelt budskap. Et tegn på at du bryr deg, at du er glad i noen, at du er stolt over det folk har fått til, en utstrakt hånd, en liten trøst.

FØDT INN I BRANSJEN

Bjørn Thore Møller er tredje generasjon som driver Bjerkeng Blomster og for ham var det aldri noen tvil om hva som skulle bli karrieren.

– Jeg er jo vokst opp mellom amaryllis og tulipaner. Og når du får lov til å jobbe med noe som både er vakkert og betyr veldig mye for folk, så har du havnet i en ekte vinn-vinn situasjon.

Saken fortsetter under bildet.

STOLTE TRADISJONER: Bjørn Thore Møller er tredje generasjon som driver Bjerkeng Blomster. Og mamma Kirsten Møller er fortsatt en viktig brikke i den daglige driften.

DEN MAGISKE DUFTEN

Og det skjønner du, i det samme du kommer inn i butikken i Reinslettveien. For du blir møtt av en krydret, sammensatt duft som minner om en hemmelig, bortgjemt hage. En lukt som øyeblikkelig bringer frem minner. Barnedåp, konfirmasjon, bryllup, 70-årsdager og begravelser.

Blomster er naturens egne dikt, det er levende poesi.

Alstromeria, anthurium, asters, calla, chrysanthemum, fresia, gerbera, gladioler, hortensia, nelliker, strilitzia.

Hvert navn utløser en ange, en fornemmelsene et bilde.

Som liljene. Blomstenes ballerinaer. Märtha-liljen, hvis parfyme minner om en blanding av fersk grapefrukt og nyskrellet blodappelsin.

Saken fortsetter under bildet.

BLOMSTENES BALLERINA: Liljene er dansende kunstnere som alltid har trollbundet folk med sin fortryllende ynde.  FOTO: Unsplash.com

ROS FRA ROXETTE

Bjerkeng Blomster er en sentral aktør i Bodø med en lang rekke oppdrag for store og tunge bedrifter og institusjoner. Blant annet har de vært med i Parken-festivalen fra dag én, hvor de har et særlig ansvar for å pynte opp for artistene back-stage:

– Jeg glemmer aldri da Marie Fredriksson fra Roxette kom bort til meg for å fortelle hvor vakkert hun syntes det var.

Eller den gangen da Møller ble oppringt av det kongelige hoffet, hvor oppdraget var å pynte hele kongeskipet som lå ved kai i Bodø:

– Vi hadde ett døgn på å få alt klart til kongeparet ankom. Hektisk og ufattelig morsomt, minnes Møller.

Saken fortsetter under bildet.

STERKT SIGNAL: Noen ganger er det nok med én rose, den sier mer enn tusen ord.

LIVETS MILEPÆLER

Like sterkt inntrykk gjør også alle møtene med kunder som kommer innom i forbindelse med alle livets faser:

– Der og da, for dem, betyr dette alt. Det er alltid en veldig spesiell anledning. Du blir nesten en liten psykolog i jakten på hva som skal skape det helt rette inntrykket.

TRADISJON OG NYTENKING

I dag er det fire fast ansatte på Bjerkeng Blomster. Så kommer det et lite korps med ekstrahjelper i forbindelse med høytidene, som jul. Felles for dem alle er kjærligheten til blomster og dekorasjoner.

Saken fortsetter under bildet.

 DET GRØNNE SKIFTET: – Grønne planter er alltid etterspurte og vi vet at de har en egen evne til å skape et godt miljø både hjemme hos folk og på arbeidsplassen, sier Bjørn Thore Møller.

– Blomsterbinding er en fascinerende blanding av tidløst håndverk og moderne, kunstnerisk frihet. Det handler om respekt for tradisjoner og viljen til å tenke litt utenfor boksen, sier Møller.

For blomster har alltid, og vil alltid, være omspunnet av en mytisk ånd. Noe Møller oppdaget på en orkidékongress i København, hvor en av deltakerne dukket opp med en 400 år gammel plante:

– Bare rotsystemet dekket nærmere seks kvadratmeter. Selve orkidéen var ikke spesielt stor, men hadde en astronomisk verdi.

Saken fortsetter under bildet.

SOLSIKKER VINNER: – Hvis jeg må velge én blomst som min personlige favoritt, så må det bli solsikken. Den har alle de egenskapene som jeg setter pris på, sier Bjørn Thore Møller.

Men hva er så Møllers favorittblomst? Et umulig valg, men svaret er gjennomtenkt:

– Solsikken. Den er stor, sterk, selvstendig og formelig oser av kraft og ynde.

BLOMSTER ER OGSÅ BUTIKK

Så handler ikke en blomsterbutikk utelukkende om estetikk og visuell magi, du må også ha orden på tallene. Det er her Bjerkeng Blomster setter stor pris på samarbeidet med INTUNOR.

– De er rett og slett en uvurderlig sparring-partner på alle plan og leverer fortløpende forståelige og konkrete rapporter som setter oss i stand til å styre bedriften på en optimal måte, sier Møller.

Hos INTUNOR er teamleder og autorisert regnskapsfører Kim Vevle stolt over at Bjerkeng Blomster er en av de kundene de har hatt lengst samarbeid med:

– Det er gøy å se at en lokal bedrift kan vise til sunn drift år etter år, samtidig som de har evnen til å tilpasse seg skiftende trender og er konkurransedyktige i markedet hvor de opererer.