FREMOVERLENT: Produkteier i PBL Mentor Kidplan, Lars Espolin Johnson, videreutdanner seg som prosjektleder og jobber med flere spennende prosjekter for 2023.

For å få til gode ting, må
vi ha det gøy på jobb

På hovedkontoret til PBL (Private Barnehagers Landsforbund) finner du et av Bodøs fremste programvarehus. I datterselskapet PBL Mentor jobber 32 ansatte for å levere de beste produktene, idéene og tjenestene til barnehager, skoler og kommuner. Nå avslører de at de snuser på nye bransjer.


En av de 32 er Lars Espolin Johnson. Han er utdannet førskolelærer og har jobbet 10 år i barnehage, før han i 2018 ble produkteier av PBL Mentor Kidplan, et digitalt kommunikasjonsverktøy spesialdesignet for barnehager og barnehageforeldre.

− Min jobb er å sørge for at barnehagene har det beste kommunikasjonsverktøyet som finnes der ute, og på den måten gjøre barnehagehverdagen for ansatte og foreldre mye enklere. Jeg har jevnlig kontakt med barnehagene for å lytte til tilbakemeldinger og se barnehagens utfordringer og muligheter. Uten dem hadde ikke produktene vært det de er i dag, sier Lars Espolin Johnson.

Som produkteier er han ansvarlig for utviklingsløpet til PBL Mentor Kidplan, og sammen med teamet sitt må han prioritere hva de skal utvikle videre av nye funksjonaliteter:

− Vi er gode på å ta med idéene til barnehagene, se trender og observere hva som skjer i markedet. Så setter vi opp en pipeline og prioriterer produktkøen, samt planlegger levereansedato på nye oppdateringer.

KOMPETANSEHUSET

Johnson forteller at jobben gir ham utfordringer som motiverer og engasjerer:

− Det beste med PBL Mentor er folkene som jobber her og samarbeidet innad i de ulike teamene. Vi er en fremoverlent gjeng som ønsker å utvikle oss, og jeg tror vi klarer å levere de beste produktene fordi vi har det så innmari bra sammen, sier han og legger til:


− Det er også en stor styrke at vi er en del av kompetansehuset PBL, der vi kan samarbeide med gode kolleger med ulik kompetanse. Det gjør hver- dagen spennende og meningsfull. For å få til gode ting, må vi ha det gøy på jobb. Det er en fordel også når vi skal hjelpe de som jobber i barnehagene til å ha en bra arbeidsplass.

SIKTER MOT ANDRE BRANSJER

Nå videreutdanner han seg som prosjektleder og jobber med flere spennende prosjekter for 2023.

− Det at selskapet legger til rette for at jeg kan ta videreutdanning, viser bare at vi ønsker å bli bedre og tilegne oss ny kunnskap. For øyeblikket jobber vi med å få på plass en sikrere innlogging i foreldreappen til PBL Mentor Kidplan, og flere nye funksjoner er rett rundt hjørnet, sier han.

I tillegg til kommunikasjonsverktøyet PBL Mentor Kidplan, er selskapet ledende leverandør av

 HMS-system og har landets eneste bedriftshelse- tjeneste med ekspertkunnskap på barnehager.

− Vi leverer smarte verktøy og løsninger til barnehager, skoler og kommuner. Og nå kan jeg avsløre at vi er begynt å levere vårt HMS system til andre bransjer utenfor barnehagesektoren. Dette vil styrke selskapet og gjøre at vi kan satse enda mer på å videreutvikle smarte produkter, som bidrar til å øke kvaliteten og verdiskapningen i barnehagene der ute, avslutter Johnson.