LYKKELIG PRISVINNER: Ian Sandkvist på Bech Frisør & Lakkbar ble rørt over å bli kåret til månedenes servicemedarbeider på City Nord. – Jeg prøver hele tiden å skape en god stemning, det fortjener kundene våre.

Forelsket i jobben

Skrevet for City Nord
06.12.2019 17:29

Han tok med seg smilet fra skjærgården i Østfold, forelsket seg i Bech og stortrives på City Nord. Sånt blir det priser av.

– Jeg ble satt litt ut, jeg må innrømme det.

Ian Sandkvist hos Bech Frisør & Lakkbar hadde aldri forestilt seg at han skulle blir kåret til månedenes servicemedarbeider på City Nord. Men han legger stor  vekt på å spre litt glede og engasjement.

HAR TATT MED SEG SMILET

– Jeg kommer fra Hvaler, er oppvokst med reker og kreps og et lokalsamfunn hvor alle kjenner alle. Der har du følelsen av å bli sett og dette har jeg prøvd å ta med meg inn hit, sier Ian.

Saken fortsetter under bildet.

ORDENSMENNESKET: Hos Bech Frisør & Lakkbar har Ian Sandkvist en fri rolle hvor han blant annet sørger for at alt er på plass til en hver tid.

Han er utdannet innen interiør og design og jobben hos Bech  skulle bare være midlertidig. Men han falt for miljøet og de kreative prosessene. Nå har han vært der i snart to og et halvt år.

VARIERT HVERDAG

Stillingen er en litt fri rolle hvor Ian takler varebestillinger, sjekker at alt er på plass og han har også ansvaret for merker som Verdant og Tendenz.

– Vi er på mange måter en velvære-salong og da handler det også om å skape en så trivelig og avslappet stemning som mulig. I tillegg til hår og negler tilbyr vi også vipper, og det er noe kundene setter stor pris på.

Saken fortsetter under bildet.

KREATIV PERSON: Cosplay er den store lidenskapen til Ian Sandkvist på fritiden. Her som The Joker. Foto: Privat

På fritiden er Ian en aktiv Cosplayer. Dette er et rollespill hvor man kler seg ut i kostymer og utstyr for å ligne en bestemt figur fra populærkulturen. Ian er også leder for Northcon i Bodø.

KJØPTE EGEN SYMASKIN

– Jeg fattet tidlig interesse for dette. Jeg elsket å kle meg ut på Halloween og så har interessen bare økt med årene. Blant annet har jeg investert i en skikkelig Singer symaskin for å kunne lage mine egen kostymer, sier Ian.

Så er det også slik at det faktisk er veldig mange frisører som elsker å holde på med Cosplay, noe Ian tror handler om at alt koker ned til kreativitet og ønsket om å skape noe.

Saken fortsetter under bildet.

FRA TOLKIENS VERDEN: Ian Sandkvist og hans venner legger ned mye arbeid i kostymene. Sandkvist syr dem selv. Her som Kili fra Hobbiten. Foto: Lukas Boschmann Kristiansen

FILOSOFISK LANDSTRYKER

På sin venstre underarm har han tatovert Snusmumrikken, en figur fra bøkene om Mummitrollet.

– Han kan vel beskrives som en filosofisk landstryker og det er noe jeg kjenner meg igjen i. Jeg liker å reise og drar gjerne til varmere strøk om vinteren, sier Ian Sandkvist.