KLAR TIL INNSATS: Medarbeiderne hos Renex er allerede i full gang. – Vi gleder oss til å skape fornøyde kunder, sier distriktssjef Fredd Henning Tangen i Renex.

Fornøyde medarbeidere
gir fornøyde kunder

Fredd Henning Tangen er nok en gang klar til å erobre renholds- og kantinebransjen med nyoppstartede Renex.


Han har gjort det før og nå skal han gjøre det igjen sammen med Ronny Tangen og Steinar Johansen. De har fulgt hverandre i renholds- og kantinebransjen i snart 20 år.

Renex er et serviceselskap som skal kunne utføre alle tjenester en byggeier trenger av renhold, kantinedrift, vedlikehold av golv og tepper, vindu- og fasadevask, samt vaktmestertjenester.
Trioen startet opp i Bodø i høst og etter hvert står hele Nord- land og Troms for tur. Til sammen er de allerede 16 ansatte.

STRENGE KRAV
– Renex spesialiserer seg på renhold i kontorbygg og i industribygg hvor det produseres mat, der det er ekstra strenge renholdskrav. Næringsmiddelrenhold er hovedfundamentet til Renex og er den tjenesten som står for nær 50 prosent av omsetningen, forteller en stolt distriktssjef Fredd Henning Tangen.

Sammen med broren Ronny og Steinar Johansen har han lang fartstid fra renholds- og kantinebransjen i Bodø. Først da de jobbet sammen i ISS, før de var en del av Eiendomsdrift Nord AS, som Fredd Tangen var med på å etablere. 

Saken fortsetter under bildet.

HAR FUNNET TONEN: Latteren sitter løst når neste oppdrag skal planlegges. Fra venstre Fredrik Jakobsen, Fredd Henning Tangen, og Maria Aas.

Etter hvert ble selskapet kjøpt opp av Insider Facility Solutions. De var ansatt der da Fredd fikk en forespørsel fra Renex, med base i Ålesund: Kunne han tenke seg å starte en avdeling i Bodø?

Sommeren og høsten 2022 var de i gang med storkontrakten på renhold hos lakseslakteriet på Sørarnøy, Salten N950.

– Det er ikke «hvem som helst» som får renholdsarbeid i indus- tribygg hvor det produseres mat.

Det stilles svært strenge renholdskrav i forbindelse med matproduksjon. Ansatte som skal jobbe med dette må gjennom egne hygienekurs årlig hos Renex forteller distriktssjef Tangen.

Som utdannet næringsmiddel-teknolog kjenner han godt til hva som kreves av kvalitet på området.

I tillegg til tjenester innen renhold og næringsmiddelrenhold, leverer Renex vaktmestertjenester og kantine- og riggdrift samt RENT TØRT BYGG (RTB). Det sørger for rene, tørre og ryddige bygg, fra perioden det er en byggeplass til bygget er tatt i bruk.

– Temporære tjenester utføres årlig eller halvårlig, og kan for eksempel være tepperens, vindusvask eller fasadevask, forteller Tangen.

Saken fortsetter under bildet.

TRYGGE JOBBER: – Vi ansetter bare folk i fast stillings- prosent og våre ansatte skal ha ei forutsigbar lønn. Så er det vårt ansvar å sørge for at de får nok jobb for det skal være trygt å jobbe hos oss. I tillegg ønsker vi at de ansatte tar fagbrev, slik at de sikres ei god timelønn, sier distriktssjef Fredd Henning Tangen.

FOKUS PÅ ANSATTES TRIVSEL
Men vel så viktig som tjenestene til Renex, er menneskene som jobber der.

– Vår filosofi er at fornøyde medarbeidere, gir fornøyde kunder. Det legger vi stor vekt på. Vi ansetter bare folk i fast stillings- prosent og våre ansatte skal ha ei forutsigbar lønn. Så er det vårt ansvar å sørge for at de får nok jobb for det skal være trygt å jobbe hos oss. I tillegg ønsker vi at de ansatte tar fagbrev, slik at de sikres ei god timelønn, sier distriktssjef Fredd Henning Tangen.

Renhold er et tøft yrke og Renex legger vekt på å ha godt og riktig utstyr. De kommer også til å anbefale de ansatte om å trene, for å forebygge belastningsskader.

FASTE FOLK

– Så langt det er mulig ønsker vi å tilby enhver kunde de samme, faste renholderne over lang tid, sier Tangen. 

Han har god erfaring med den stabiliteten det gir – både for kunden og for den ansatte. 

– Vi bruker å si at renholderen er vår ansatt, men din kollega.

Saken fortsetter under bildet.

KVALITET I ALLE LEDD: Hvis du er interessert i kvalitet og stabilitet i alle ledd så skal du velge Renex.

GODE KANTINER
Kantinedriften er det Steinar Johansen som er fagpersonen på i Renex. Han er kunseptutvikler kantiner nasjonalt og sammen med Fredd Henning Tangen har han utformet kantinene hos blant annet Central Atrium, Jakhelln brygge og NAV Nordland.

– Jeg brenner for gode kantineløsninger og vet hva ei god kantine har å si for miljøet i et bygg, sier Johansen.

Renex kan levere alt fra daglig kantinedrift, til å være med i planleggingen av hvordan ei kantine best mulig kan utformes.

– Jeg er gjerne med på å tegne og bygge opp kantina, slik at det blir effektivt for de som skal jobbe der. Det fordrer godt utstyr og god logistikk i både kjøkken spisedel, sier Johansen.

KVALITET OG STABILITET
Trioen utvider nå Renex gjennom å kontakte ulike næringslivs- aktører i Bodø og Nordland. Større kontrakter på renhold for blant andre Salten N90 og for fergene til Fjord 1 er allerede i boks, og flere er på gang.

– Hvis du er interessert i kvalitet og stabilitet i alle ledd så skal du velge Renex, sier distriktssjef Fredd Henning Tangen.