VERDENS BESTE JOBB: – Tiden på Barnas Hus har vært helt fantastisk, det har vært verdens beste jobb. Men nå gleder jeg meg til å bli barnehagelærer, sier Sofie Camilla Krogstad.

Fra drømmejobb til drømmestudier

Skrevet for City Nord
16.08.2018 08:27

Hun har alltid elsket å jobbe med barn. Nå bytter Sofie Camilla ut butikkjobben med barnehagestudier.

Kanskje var det omsorgen for lillebroren som tente gnisten. Muligens var det mammas jobb som helsesøster som fanget interessen. Uansett, Sofie Camilla Krogstad (24) har alltid vært fascinert av barn.

Saken fortsetter under bildet.

BESTSELGERE: Barnevogner er noe av det som er mest etterspurt hos Barnas Hus og Sofie Camilla har satt seg grundig inn i de ulike modellene som finnes på markedet.

Et langt eventyr

De tre siste årene har hun jobbet på Barnas Hus på City Nord, noe som i følge henne selv har vært et eneste langt, eventyr.

– Fantastiske kolleger, en topp sjef og særdeles hyggelige kunder.

Så er det også et faktum at hun har blitt lagt merke til som en serviceinnstilt, alltid blid og kunnskapsrik medarbeider. Noe som igjen førte til at hun vant prisen for månedenes medarbeider på City Nord.

Saken fortsette under bildet.

SJOKKERT PRISVINNER: Her går det opp for Sofie Camilla at hun faktisk er blitt kåret til månedenes medarbeider på City Nord.

 Sjokkert prisvinner

– Er det sant?

Sofie Camilla fikk nesten sjokk da markedsføringsleder Cicilie Schjølberg i Coop Nordland dukket opp med vandrepokal, heder og ære.

– Jeg ble helt satt ut, dette er så rørende. Jeg prøver jo hele tiden å gjøre en best mulig jobb, men dette gjør meg virkelig ydmyk, sier Sofie Camilla.

 – Det er noe helt spesielt ved å jobbe her, du blir jo kjent med kundene fra de er gravide og til barna er åtte år. 

Klar for en ny karriere

Men nå er det slutt. 24-åringen har bestemt seg for å fullføre drømmen, nemlig å få jobbe i en barnehage. Neste punkt på lista er en treårig barnehagelærerutdanning på Nord Universitet.

– Det blir spennende å sette seg på skolebenken igjen, selv om jeg garantert kommer til å savne kolleger og kunder på Barnas Hus.

Friidrett og EDM

Sofie Camilla er oppvokst på Mørkved og har vært innom alt fra fotball og friidrett:

– 60 meter hekk var min spesialøvelse.

På fritiden liker hun å være sammen med venner og familie og hun har også en stor lidenskap for EDM – Electronic Dance Music.

– Opptur-festivalen var et høydepunkt denne sommeren, sier Sofie Camilla som også er en av de heldige som har sikret seg et Parkenpass. Der er det MØ og Zara Larsson som står øverst på favoritt-listen.

Saken fortsetter under bildet.

ELSKER BODØ: Sofie Camilla er imponert over hvordan Bodø har klart å bli en kul storby i løpet av få år.

En ekte Bodø-patriot

Egentlig skulle ikke Sofie Camilla ha vært i Bodø, for etter videregående var planen å dra til Trondheim. Men så dukket det først opp en jobb som assistent på en barneskole og så den unike muligheten på City Nord.

 – Jeg er glad jeg ble her for nå er jo Bodø i en rivende utvikling og vi er i ferd med å bli en skikkelig storby med masse kulturelle tilbud.