Besøk Helgelandskysten og øyriket Støtt for en uforglemmelig opplevelse. Foto: Hans Petter Sørensen Faroutfocus

Fra Støtt Brygge til
STØTT - Top of Helgeland

Skrevet for Respons Nu
04.05.2021 11:40

Nå relanseres Støtt Brygge i ny drakt og med nytt navn. Et ærverdig og ekte handelssted med restaurant og herskapelig overnatting, står i sentrum for fantastiske matopplevelser og spennende aktiviteter på land og vann.

Daglig leder og gründer av Støtt Brygge Eva Ann Andersen, smiler bredt. Og det har hun grunn til å gjøre.  Det nye styret har nemlig jobbet iherdig for å skape et tydeligere konsept, med ny strategi og identitetsbygging. Nå relanseres stedet under et nytt og spennende konsept, under det nye navnet STØTT - Top of Helgeland.

- Dette fordi vi ønsker å være på topp både når det gjelder kvalitet, samtidig som vi ligger på "toppen" helt nord på Helgelandskysten, sier Andersen med stor begeistring.

Ifølge henne bygger de for fremtiden og med den sterke utviklingen de ser innenfor reiseliv, skal Støtt være klar for å vokse videre og forsterke posisjonen som en attraktiv destinasjon. Med seg på laget har de hatt både Innovasjon Norge og Kulturrådet, noe som har vært svært viktig for denne utviklingen. 

Et tydeligere konsept

Utgangspunktet for det nye konseptet er det gamle Handelsstedet og fokus på å levere høy kvalitet i alle ledd til gjestene. Dette gjelder alt fra overnatting, til restauranten og arrangementer

- Vi ønsker at alle skal føle atmosfæren fra et ærverdig, herskapelig og ekte handelssted; det rause, gjestfrie og personlige vertskapet som handelsstedene i Nordland var kjent for i mange hundre år, utdyper daglig leder. 

I forbindelse med dette arbeidet har kommunikasjonsbyrået Seria vært en nær samarbeidspartner, som blant annet har utarbeidet ny nettside.

Daglig leder avbildet i baren i den flotte restauranten Gammelbutikken.<br>Foto: Hans Petter Sørensen Faroutfocus

Egenprodusert tørrfisk og boknafisk

Sjømat er en viktig del av helhetsopplevelsen på Støtt.

- Vi legger stor vekt på å utvikle sjømatrettene våre til enda høyere nivå og er særlig godt fornøyd med kokketeamet vårt, sier en stolt daglig leder. 

Hun kan videre fortelle at de følger hele verdikjeden fra ingrediensene høstes i naturen på øya og fisken dras ute på Vestfjorden, til de serveres i restaurant Gammelbutikken.

- Vi er en av de få (om ikke de eneste) restaurantene i Norge som har egen kjøpetillatelse hos Råfisklaget, og vi henger vår egen tørrfisk og boknafisk. Fra sommeren vil vi også tilby et bredere og mer eksklusivt vinkart som består av nøye utvalgte viner, fortsetter hun. 

Egenprodusert tørrfisk og boknafisk blir en av spesialitetene man kan nyte i restaurant Gammelbutikken. Foto: STØTT - Top of Helgeland

Din destinasjon på Helgeland

Støtt ligger midt i leia, i Meløy kommune og helt lengst nord på Helgelandskysten. Det er enkelt og raskt å komme seg hit med hurtigbåt som går både fra Ørnes og Bodø. Mer informasjon om transport finner du her

Ifølge daglig leder skal STØTT - Top of Helgeland være en arena og base for spennende aktiviteter. Alt fra kajakk og sykling, til guidede turer på land og på vann. 

- Vi skreddersyr gjerne den komplette opplevelsen for gjestene og ser nå en økning i antall dager gjestene ønsker å bli hos oss. Flere av disse velger oss som en Helgelandsbase og blir her i både 3, 4 og 5 dager, uttaler Andersen. 

Et opphold på Helgelandskysten med Støtt som base kan gjerne kombineres med et opphold lengre sør på Helgelandkysten, i Salten og ikke minst i Lofoten. En løsning mange fra Oslo-området etterspør ifølge daglig leder.  

Opplev spennende aktiviteter som kajakk, sykling, fisking, guidede turer, toppturer, besøk på Myken, Klokkergården og Rødøyløva, breturer til Svartisen, historiefortelling og RIB-turer over hele Helgelandskysten. Foto: STØTT - Top of Helgeland

Satser på bedriftsmarkedet

Samtidig opplever de at bedriftsmarkedet begynner å røre på seg etter pandemien. Dette har ført til at de har valgt å investere i mer moderne konferanseutstyr, for å kunne tilrettelegge for en enda bedre møteopplevelse på stedet.

- Vi har plass for opptil 48 personer i vårt konferansemuseum, som har et møterom som oser av kystkultur og inspirasjon, forteller hun.  Vi håper at flere og flere bedrifter nå kan få muligheten til å ta de ansatte med på møter utenfor kontoret, eller hva med en Workation?  Her kan vi organisere både teambuilding og en rekke spennende naturopplevelser, avslutter hun. 

For mer informasjon rundt deres tilbud for møter og events se her

Bildet er fra det flotte møterommet på konferansenmuseet. Foto: STØTT - Top of Helgeland

En familiebedrift med fokus på de unge

STØTT - Top of Helgeland må også sies å være en ekte familiebedrift som satser på de unge. 

- Vi må ha de unge med på laget. I tillegg til at de yngste barna mine Nathalie (19) og Carl Wilhelm (17) har ulike roller i bedriften allerede, er datteren min Benedicte (22) og hennes samboer Preben (22) styremedlemmer. De studerer finans og jus og er meget verdifulle ressurser for selskapets fremtidige utvikling. Min bror Svenn (59) er styremedlem med ansvar for vertskap og historiefortelling med mer, uttaler Andersen.

De ansetter nå også et ungt team fra hele Norge som skal jobbe for dem i sommer som servitører m.m.  I tillegg kommer en barnefamilie fra Røa i Oslo til Støtt for å jobbe en hel måned. 

- De får jo samtidig oppleve den unike Helgelandskysten og øyriket Støtt,  sier hun. 

Den nye strategien inkluderer en satsing på de unge. Foto: Hans Petter Sørensen Faroutfocus

Flere hjemvendte nordlendinger

Daglig leder Eva Ann Andersen er tydelig på at et av målene deres er at de skal bidra til at flere unge vender hjemover til Nord-Norge.

- Personlig er jeg opptatt av at ungdommene skal få opp øynene for næringsutvikling i distriktene våre. Satsningen i Nord-Norge med de unge på laget vil i så måte være svært viktig fremover. Min jobb er å gjøre dette attraktivt og spennende å satse på i årene fremover, slik at flere vender hjem igjen til Nord-Norge, som jo er viktig for utviklingen av fremtidens Norge. Det er også viktig at man har fokus på bærekraft, slik at alt vi gjør må være på naturens premisser. Det er jo naturopplevelsene som gjør Støtt så attraktiv og Helgelandkystens til verdens vakreste kyst, avslutter hun. 

Det er enkelt og raskt å komme seg til Støtt. Støtt ligger midt i leia, i Meløy kommune og helt lengst nord på Helgelandskysten. Foto: Magne Myrvold EDBilde

 

Les mer om STØTT – Top of Helgeland på den nye nettsiden: www.stott.no