EN MOBIL HYTTE: Enten du velger campingvogn eller bobil, så er dette en investering som gjør at du kan skape dine egne opplevelser, nettopp der du vil. – Vår oppgave er å sørge for at du får en løsning som dekker dine behov helt ut, sier daglig leder Espen Teksnes hos Caranord.

Frihet på fire hjul

Med en campingvogn eller bobil tar du med deg hytta på tur. Dermed kan du være herre i eget hus, uansett hvor du vil overnatte.


Camping har blitt en helårsaktivitet og derfor er også kundene på jakt etter biler og vogner som tilbyr maksimal komfort, også når det er minus 25, forteller daglig leder Espen Teksnes hos Caranord.

Selskapet opplever sterk etterspørsel og har så langt i år allerede signert 12 kontrakter. Kjøp av vogn eller bil er en seriøs investering og kundene bestiller gjerne god tid i forveien

PÅ DITT PARTI

– For oss handler det om å være gode rådgivere. Sammen med kjøperne analyserer vi behov og bruks- området. Det er absolutt ikke noe poeng for oss å selge den dyreste løsningen, det vi lever av er fornøyde kunder.

Da er det alfa og omega å full kontroll på etter-markedet. Både når det gjelder service, forbruks- materiell, ekstrautstyr og tung ekspertise hvis det skulle dukke opp et problem.

Saken fortsetter under bildet.

STERK UTVIKLING: – I løpet av de siste årene har det skjedd en voldsom utvikling innen campingmarkedet, hvor det stadig vekk dukker opp nye og innovative løsninger, sier Espen Teksnes.

– Dette er faktisk noe vi legger ned veldig mye arbeid i. Som kunde hos oss skal du være 110 prosent sikker på at du får en profesjonell oppfølging, uansett hva de måtte lure på. Vi her hos Caranord er din garantist for gode opplevelser og en knirkefri camping-tilværelse. 

Caranord i Bodø har opparbeidet seg et meget sterkt navn i bransjen og de har kunder fra Alta i nord til Bergen i sør.

STOR VARIASJON
Men hvem er så kundene?

– De kommer faktisk i alle aldersgrupper. Fra småbarns- foreldre i slutten av tyveårene til godt voksne pensjonister. Den store fordelen med vogn og bobil er friheten du får. Når du kan våke til en ny utsikt fra hyttevinduet hver morgen, så blir opplevelsen klart forsterket.

Innen bobilmarkedet er det bybobilen som er den minste, hvor du får en ombygget varebil:

– Mange velger å selge bil nummer to og erstatte denne med en bybobil. Da får du det beste fra begge verdene, sier Teksnes.

Saken fortsetter under bildet.

 STORT UTVALG: Caranord har et bredt utvalg når det gjelder alle typer bobiler. – Her finnes alltid en modell som passer nettopp for deg og din familie, sier Espen Teksnes.

Caranor kan ta inn både personbil, mc, snøscooter med mere i innbytte. Dette er produkter de normalt ikke selger, men som kan selges gjennom Stadssalg.

Dette er en av fordelelene med å ha Stadssalg som eier, sier Teksnes

EN TEKNISK REVOLUSJON
Den tekniske utviklingen har gjort sitt inntok i camping- bransjen, noe kundene vet å sette pris på. Som at du kan hekte av vogna og fjernstyre den inn i trange luker. Elektriske motorer på hvert hjul gjør at den kan snu på femøringen.

En like populær løsning er oppblåsbare telt, som du kan sette foran vogn eller bil. Der du før kanskje måtte krangle litt med teltstengene, er det i dag en elektrisk pumpe som setter opp teltet på under 10 minutter.

Før var det vanlig at vogner og biler hadde innebygd parabol, men i dag blir det mer og mer vanlig med streaming og digitale løsninger. Kravet til sømløs komfort øker og produsentene er nå i stand til å innfri dette.

Saken fortsetter under bildet.

FULL FRIHET: Med en bobil er du sikret en fleksibel og komfortabel fritid. Foto: Sun Living

VERDENS BESTE JOBB

Teksnes selv har bakgrunn fra dekkbransjen, men for å finne en arbeidsplass litt nærmere der han bodde, begynte han i butikken hos Caranord. Han ble etter hvert delaktig i salg og 1. januar i fjor overtok han som daglig leder.

– Jeg har jo egentlig verdens beste jobb. Jeg får snakke med en masse folk og det vi selger er strengt tatt ikke tekniske løsninger, det er den herlige frihetsfølelsen du får når «hytta» di ikke er låst fast til en grunnmur.

– Når du skal kjøpe en vogn eller bil kan du selv velge mellom ulike utstyrsgrader, basert på hvilket budsjett du har. Vi ser også at de som ikke har prøvd dette før, gjerne starter med en brukt vogn eller bil, hvor prisen er lavere, sier Teksnes

Selve bruktmarkedet går godt, hvor det er mange modeller som går rett ut igjen når de dukker opp hos Caranord.

DEN MAGISKE FØLELSEN
I en verden hvor ting går fort, krever det at Teksnes og hans medarbeidere hele tiden ligger i forkant.

Saken fortssetter under bildet.

COOL CAMPING: Med en campingvogn har du en hytte på hjul og kan oppleve nye solnedganger og andre morgenomgivelser. Foto: Adria

– Vi vet at den virkelige sjefen er hver enkelt kunde. Det er vår jobb å kunne svare på absolutt alt en mulig kjøper lurer på.

Og dette vet Teksnes litt om. Han har selv vært på bobiltur med sin ni år gamle sønn. Han har opplevd det magiske som skjer når de plutselig ser en optimal fiskeplass. Hvor det bare er å parkere bilen og hente frem stanga.

– Når du da kan steke din egen fangst på det mobile kjøkkenet mens du lytter til fuglekvitter og vindsus, da kommer den intense lykkefølelsen.

Campingvogner finnes i alle prisklasser, hvor de rimeligste kjørevognene ligger fra 300.000 og oppover. Dette er mindre modeller som blant annet egner seg ypperlig som base camp for jakt og fiske.

SKREDDERSYDDE LØSNINGER

Med varemerker som Morelo, KABE, Adria og Sun Living tilbyr Caranord markedsledende kvalitet. Skal du ut på camping er det alltid kjekt å ha det du trenger av ekstrautstyr som bord, stoler, lettoppløselig dopapir og lignende. Kama Fritid og Max Fritid er produsenter som sørger for at du får produkter i toppklasse.

Du kan leser mer om Caranord her.