LYKKEN I LIVET: Anna Sandnes kunne ikke ha funnet en bedre jobb enn på Coop Prix på Straumen. – Butikken er min andre familie.

From Russia with love

Skrevet for Coop Nordland
12.03.2019 19:38

Hun dro fra Arkhangelsk til Finnmark for å studere, fant kjærligheten med en fisker fra Lofoten og nå er lykken et liv på Straumen i Sørfold.

– Jeg kunne ikke ha hatt det bedre.

 Smilet til Anna Sandnes (38) lyser opp i hele ansiktet. Her er det ikke tvil om at hun mener det hun sier.

 ET LIV I HARMONI

Hun er omgitt av frukt og grønt på lageret til Coop Prix på Straumen. En kasse med appetittvekkende appelsiner blir løftet på plass. Det er torsdag, ute skinner sola og inne i butikken vandrer fornøyde kunder.

Saken fortsetter under bildet.

STORT TEMPO: – Jeg elsker at det er mye å gjøre og stortrives når tempoet er høyt, sier Anna Sandnes.

 – Jeg var bare 19 år da jeg dro fra Russland. Det var et nytt prosjekt, hvor vi fikk sjansen til å ta utdanning innen fiskeribransjen.

 Men i Finnmark ventet Amors piler. En fisker fra Lofoten vant hennes hjerte og neste stopp ble Vardø, før paret for 10 år siden valgte å bosette seg i Straumen.

Hvilket også var en overgang, rent klimatisk.

LODDRETT SNØ

– For første gang opplevde jeg snø som dalte rett ned, den kom ikke vannrett i stor hastighet, slik jeg var vant med.

 I dag har Anna og mannen to barn, en gutt på 13 og en jente på 2,5 år og en fortryllende jobb på Coop Prix.

Saken fortsetter under bildet.

STOLT SJEF: Butikksjef Aina Simone Timonen synes det er stor stas og særdeles fortjent at Anna Sandnes er kåret til månedenes medarbeider i Coop Nordland.

 VERDENS BESTE

Så er det også slik at butikksjef Aina Simone Timonen er av den oppfatning at Anne er verdens beste medarbeider:

– Alle skulle ha hatt en sånn Anna som vi har. Alltid blid. Stiller alltid opp.

 Uansett hva som skjer, så er Anna klar til innsats. Og hun har allerede blitt kjent for sin standardreplikk i slike sammenhenger:

– Skulle bare mangle!

 PRISVINNENDE INNSATS

Og det er dette som har ført til at en enstemmig jury har kåret Anne til månedens medarbeider i Coop Nordland. Noe som kom som en total overraskelse:

 – Det er litt rart å få en pris kun fordi du gjør jobben din, men du verden – det er fantastisk hyggelig.

Saken fortsetter under bildet.

FRUKTELIG GØY: – Jeg kunne ikke ha funnet en bedre jobb enn dette, sier Anna Sandens, som her sørger for at kundene får tilgang til ferske appelsiner.

 BLOMSTRENDE FRITID

På fritiden liker hun å dyrke blomster, da særlig liljer, hun tegner og maler, lager bilder av perler og kan aldri få nok av dampende thai-mat.

 Sansen for det estetiske tar hun også med seg på jobben, for når det skal serveres smaksprøver av frukt, tar Anna full regi og skaper visuell kunst.

 Så hva med fremtiden?

 – Akkurat nå har jeg det helt perfekt. Flotte kolleger, supre kunder og en vakker hjemplass. Det blir ikke bedre enn det.