Valtra Q 305: Nordisk kvalitet for nordiske forhold.

Full fres
i nye lokaler

De revolusjonerte norsk landbruk med «Gråtassen» i 1938. I dag er Eiksenteret en proff leverandør til både næringskunder og private.


– For å si det sånn, hvis det er noen som har kunnskapen og historikken på plass, så er det vi. Det begynte med Eikmaskin som startet i 1906, sier daglig leder Peter Larsen på Eiksenteret i Bodø. 

Saken forteetter under bildet.

GOD PLASS: I sine nye lokaler i Dreyfushammarn 1 har Peter Larsen og Eiksenteret fått god plass. Nå skal de også bygge ut møterom for kurs, veiledning og informasjon.

De har nettopp flyttet inn i nye lokaler i Dreyfushammarn 1. Her har de fått plass til å virkelig vise frem det de har å tilby. Og det er ikke lite, for en bedrift som håndterer både landbruk, entreprenører og private.

TETT OPPFØLGING
Nøkkelordet er høy kvalitet, topp service og maksimalt fokus på ettermarkedet. Dette gjelder uansett hvem som kommer inn for å kjøpe et produkt:

– Hos oss er du sikret tett oppfølging enten det dreier seg om en stor traktor, utstyr eller en motorsag, sier Larsen.For privatmarkedet er det særlig tre produkter som er etterspurte: Robot-gressklippere, snøfresere og motorsager.

Saken fortsetter under bildet.

ROBOT-HOTELL: Robot-klippere blir stadig mer populært og hos Eiksenteret kan du sjekke inn roboten din på hotell med årlig service, slik som et dekkhotell.

– Her har vi et bredt utvalg som passer for alle grupper, uansett om de har et lite eller stort område du skal ta vare på, sier Larsen.

ROTBOTKLIPPER-HOTELL
Nå har de også etablert et hotell for robot-gressklippere, på linje med dekkhotell. Det betyr at du kan levere inn klipperen om høsten, få full service og trygg lagring inntil du trenger den til våren igjen.

– Det har vært en rivende utvikling innen klippere. Vi ser ofte aktører som trenger utstyr som skal dekke store områder og bratte skråninger, også de skal være elektriske. I dag kan vi levere klippere som tilfreds- stiller alle disse kravene.

Dessuten legger Eiksenteret vekt på at de ikke skal levere «flatpakker». Når du kommer for å hente produktet ditt, så er alt montert, testet og sjekket. Snøfresere finnes også i alle kategorier og prisklasser. Igjen, så handler det om at Eiksenteret har drevne fagfolk som fort klarer å lese seg frem til nøyaktig hvilket behov nettopp du har som kunde.

Saken fortsetter under bildet.

SERIØS KOMFORT: Innsiden fra førerhytta i en MF 8 S viser hvor stor utvikling det har vært når det gjelder å skape gode arbeidsforhold.

MARKEDSLEDENDE MERKER
Når det gjelder proffmarkedet så er Eiksenteret stolte over at de kan tilby tre av de mest etterspurte traktormerkene på markedet: MF, Fendt og Valtra.

I tillegg har de alt av utstyr som måtte trenges, enten det er snakk om høsting av gress, såing, gjødsling, jordarbeid eller transport.

Dagens traktorer har også tatt et kvantesprang når det gjelder komfort og teknologi. I dag leveres gjerne traktorene med autostyring, GPS, luftfjæring, aircondition, og kjøleskap. Dette sier litt om utviklingen som har vært siden gråtassen regjerte.

GPS er et uvurderlig verktøy med tanke på presisjon når du for eksempel skal sprøyte, gjødsle eller så. 

– Da er du helt sikker på at du kun bruker den mengden som arealet krever og hindrer overlapp. Du får en optimal utført operasjon og du sparer også penger, understreker Larsen.

Saken fortsetter under bildet.

FLEKSIBEL FINANSIERING: – Vi tilbyr en gunstig leieordning som er tilpasset den enkelte yrkesgruppe, sier Peter Larsen.

GUNSTIG LEIE
Som et ledd i den kontinuerlige utviklingen har Eiksenteret satt opp en leieordning via Agco Finance. Det betyr at du avtaler hvor lenge du skal ha traktoren og så betaler du kun for den tiden. Dette gir en mindre belastning på likviditeten.

I ordningen ligger det også muligheter for å tilpasse betalingen i henhold til sesonger, slik at du betaler mer når inntektene er størst.

– En entreprenør som hovedsakelig driver med brøyting vil tjene pengene i vintermånedene og da er det fornuftig at du betaler mest i denne perioden, sier Larsen.

TOPP MODERNE VERKSTED
I de nye lokalene til Eiksenteret har de også fått på plass et topp moderne verksted for traktorer og alt av landbruksutstyr, i tillegg egen avdeling for mindre utstyr som gressklippere, snøfresere og motorsager. 

Saken fortsetter under bildet.

GODT UTVALG: – Vi kan skilte med et stort utvalg av kvalitetsmerker innen en lang rekke områder, sier Peter Larsen.

– Nøkkelen til suksess her ligger i kompetanse og kapasitet. Vi har ekstremt flinke fagfolk som har bred erfaring. Vi har egne programmer som sørger for at
vi kan videreutdanne medarbeiderne og på den måten spisse kompetansen. I tillegg øker vi nå antallet mekanikere. Ved årsskiftet har vi 6 personer på verkstedet, i tillegg til verkstedmottak og etter- markedsleder.

– Vi har nå hatt kontroll av Statens vegvesen, og legger opp til at fra nyttår, vil Eiksenteret være det eneste verkstedet i området som er godkjent for «Periodisk kjøretøykontroll for traktorer». Dette er noe som nå kommer for fullt, med nye regler fra 1. januar.

Konklusjonen blir at hvis du er på jakt etter kvalitet og topp service, så er Eiksenteret ditt førstevalg:

– Vi vet av erfaring hva som virkelig betyr noe, og det er det vi prøver å skape for kundene våre - hver dag, sier daglig leder Peter Larsen

Du kan lese mer om Eiksenteret her.