FAMILIEBEDRIFTEN: Ess Partner er bygget opp, stein for stein, som en familiebedrift. Her er mamma Nina Stormo Rokkan sammen med barna Silje Stormo Rokkan og Torstein Rokkan.

Full gass inn mot
det grønne skiftet

Det som begynte som en liten rørleggerbedrift i 1988, er i dag en fremoverlent bedrift som er klar til å bidra til en bærekraftig fremtid.


– Her har vi strengt tatt ingen titler, alle gjør litt av alt. 

Ess Partner er en ekte familiebedrift, hvor Nina og Stein Rokkan begynner å bli klare til å overlate driften til neste generasjon.

Og neste generasjon betyr også et solid fokus på miljøet. 

– For nå kommer biogass og biodrivstoff for fullt. Vi er rigget for å ta del i denne utviklingen, sier Torstein Rokkan.

ENORME MULIGHETER

I følge analyser fra EU er potensialet på dette området enormt, med et anslag på 3,3 milliarder kubikkmeter i 2030 og 63,8 milliarder kubikkmeter i 2050. I Norge jobbes det nå aktivt med å utvikle produksjon av biogass, basert på husdyrgjødsel fra landbruket.

Saken fortsetter under bildet.

NYTT TAPPEANLEGG: Ess Partner har fått på plass et tappeanlegg for flaskegass utenfor lokalene i Rønvikfjæra. Her er Torstein Rokkan i full gang med neste levering

Men tilbake til Ess Partner. Overgangen fra VVS til olje og gass startet med at de rehabiliterte tankanlegget til AS Norske Shell i Bodø. Det ene tok det andre og Ess Partner ble snart en dreven aktør når det gjaldt å levere og montere olje- og bensintanker.

Underveis har fokus på Helse, Miljø og Sikkerhet (HMS) vært øverst på lista. Dette har de vunnet nasjonale priser for.

BANEBRYTENDE ARBEID

– Gassavdelingen vår ble startet i 2002 og vi var med på store deler av nybrottsarbeidet innen denne sektoren, forteller Nina Stormo Rokkan.

Per i dag kan selskapet se tilbake på levering og montering av flere hundre gassanlegg til industri, leiligheter og eneboliger. Eksempler på dette er blant annet Bodø Panorama, Solparken og Prinsens gate 113.

Saken fortsætter undser bildet.

ATTRAKTIV LØSNING Per nå merker Ess Partner en  økende etterspørsel etter gasspeiser som både er koselige og som gir en effektiv varmeeffekt. 

– Gass er blant de mest effektive energiformene. Velger du boliggass investerer du i fremtidens energikilde, påpeker Silje Stormo Rokkan.

RENT OG RIMELIG
Boliggass er et annet navn for propan som er et rent, miljøvennlig og rimelig oppvarmingsalternativ. Man kan installere gassanlegg i alle typer boliger. Det kan også ettermonteres i eksisterende bygg.

Per nå merker selskapet også en økende etterspørsel etter gasspeiser som både er koselige og som gir en effektiv varmeeffekt. 

Som et ledd i den kontinuerlige utviklingen harm Ess Partner fått på plass et tappeanlegg for flaskegass utenfor lokalene i Rønvikfjæra. Her fylles alle typer propanflasker både for private og bedrifter og selskapet tar også imot flasker for nedtapping.

Saken fortsetter under bildet.

TRENGER NYE TANKER: Ess Partner har liggende klar nye tanker, klare for installasjon hos de ulike kundene.

STORE OG TUNGE KUNDER
Industrien er en viktig kunde for Ess Partner:

– Vi har bidratt til å kutte kostnadene for bedriftene på en betydelig måte, samtidig som overgangen til gass har en meget positiv virkning på miljøet, sier Torstein Rokkan.

Ess Partner sitter med regnestykker som viser at det kun tok tre år før utgiftene til et gassanlegg var tjent inn igjen.

Selskapet har hele Nord-Norge som marked. På gassanlegget til Statoil og Hydro i Hammerfest, har Ess Partner levert og montert fordamperanleggene til pilotflammene i begge flammetårnene. 

Også trykksetting av tankene med flytende propangass på Melkøya var et oppdrag som ble prosjekter og gjennom- ført av Ess Partner.


Selskapet tar også ansvar for vedlikehold og reparasjoner av gass og drivstoffanlegg. Samtidig som det også har stor suksess med egne ubemannede drivstoffanlegg rundt om i Salten. 

Saken fortsetter under bildet.

  UT PÅ TUR - ALDRI SUR: – Jeg stortrives bak rattet på tankbilen. Ingenting slår utsikten gjennom frontruta, forteller Silje Stormo Rokkan

Gjennom Bodø Havneservice sørger Ess Partner for bulkleveranser av drivstoff og smøreolje samt kjemiprodukter.

STORTRIVES I TANKBILEN
Dette betyr igjen at hverdagen er svært variert:

– Du må være litt potet, forteller Silje Stormo Rokkan. Som ikke nøler ett sekund hvis hun må forlate kontoret og kjøre ut med en tankbil:

– Riktignok har vi kanskje en av byens vakreste utsikter fra kontoret, men det er aldri noe som slår utsikten gjennom frontruta på en tankbil.