SPRUDLENDE BUTIKKSJEF: Vanja Pedersen er butikksjefen som alltid går ”all inn” og gir det lille ekstra både for medarbeiderne og kundene.

Fullstendig hundefrelst

Skrevet for City Nord
08.12.2018 20:19

Etter 18 år i skoleverket fant Vanja Pedersen (44) drømmejobben i butikken til Dyrlegene Bodø.

– Egentlig skulle jeg bli profesjonell fotballspiller.

 Men to korsbåndskader satte en stopper for den fryktede Innstranden-spissen som hadde Maradona og Ruud Gullit som sine store forbilder.

Barn og hunder

Dermed måtte hun over på plan B, som innebar barnevernspedagog-utdanning og etter hvert 18 år i skoleverket, 16 av dem som SFO-leder. Parallelt med dette fulgte en brennende lidenskap for hunder.

Saken fortsetter under bildet.

EKTE KJÆRLIGHET: Da ”Mi-Si” ble en del av familien, var det kjærlighet ved første blikk.

– Jeg har min femte hund nå, en fire år gammel toller som heter ”Mi-Si”, forteller Vanja.

Hun har hele tiden deltatt i konkurranser, drevet med omfattende trening og ”Mi Si” er nå også godkjent som redningshund. Det betyr at hun på kort varsel kan bli bedt om å bistå i søk etter savnede personer.

Saken fortsetter under bildet.

STOLT EIER: Her har ”Mi-Si” blitt godkjent som redningshund, etter mange treningstimer.

Karriere-skifte

Og det var denne interessen som gjorde at hun endte opp på butikken til Dyrlegene Bodø da hun fant ut at det kunne vært lurt med et aldri så lite karriereskifte. Nå er hun butikksjef og stortrives med å bistå kunder som trenger råd og tips når det gjelder kjæledyr.

 – Bare på fôrsiden er det veldig mye å passe på, for maten til hunden din må nøye avpasses etter hvilke aktiviteter den er med på.

Saken fortsetter under bildet.

   BREDT UTVALG: Vanja Pedersen og butikken til Dyrlegene Bodø tilbyr et stort utvalg av fôr, alt nøye tilpasset dyr, bruk og helsetilstand.

Ikke julemat til hunden

Og kommer med en viktig advarsel nå som advent og jul preger menyen i folks hjem:

– Ikke la hunden spise restene etter fet julemat. Og for all del, pass på at den ikke får i seg sjokolade. Særlig den mørke sjokoladen kan være direkte livsfarlig, understreker Vanja.

Hekta på gammelsalta sei

Hun er oppvokst i Valosen, med en pappa som var fisker. Noe som førte til at barndomsmiddagene besto i overkant mange fiskemåltider.

–Der og da var det kanskje ikke så populært, men i dag bare elsker jeg fisk. Favoritten er uten tvil pappas gammelsalta sei.

Saken fortsetter under bildet.

ET EKTE HUNDELIV: Vanja Pedersen har et livslangt forhold til hunder. Her sammen med ”Mister”, pappaen til ”Mi-Si”

Vant serviceprisen

På butikken på City Nord er Vanja kjent som sjefen som alltid bryr seg, hun baker kanelsnurrer til kundene og lærer opp nye ansatte med liv og lyst. Derfor ble hun også nominert til prisen som månedenes servicemedarbeider på City Nord, noe en enstemmig jury var helt enig i.

– Veldig rørende og jeg innrømmer gjerne at jeg ble aldri så lite stolt. Samtidig er det sånn et det er en samlet stab som er med på å skape det flotte miljøet her.