EN NY GIV: – For oss i Mental Helse Bodø er det helt fantastisk å ha en så profesjonell aktør som Intunor i ryggen, sier leder Barbara Stenvall og kasserer Erik Storli. Bak (t.v.) avdelingsleder i Intunor Bodø Lars Myhre og hans medarbeider Jostein Fyhn.

Går sammen
for å hjelpe

I 40 år har Mental Helse sørget for viktig hjelp til folk som sliter. Nå får de med seg Intunor på laget.


– Psykiske lidelser blir dessverre ofte forbundet med og for mange er dette et tema som er fullstendig tabu. Derfor jobber vi hver dag for å skape mer åpenhet og sikre et bedre behandlingstilbud, sier leder i Mental Helse Bodø, Barbara Stenvall.

Brekker du en fot og dukker opp på jobben med gips, så får du sympatierklæringer og full støtte. Legger du ut et bilde på Facebook hvor du forteller at du måtte sy 18 sting, så strømmer det inn med likes og omsorgs-emojier. 

Saken fortsetter under bildet.

DEN USYNLIGE SYKDOMMEN: – Psykiske lidelser er preget av skam og tabu. Derfor er det viktig at vi klarer å ufarliggjøre dette og møte folk med raushet og respekt, sier leder i Mental Helse Bodø, Barbara Stenvall.

STENGTE DØRER

Skulle du derimot slite med angst, tunge tanker og usikkerhet, så er dette noe du skjule bak låste dører og gjentrukne gardiner. Frykten for å bli brennmerket og utstøtt er stor, derfor velger mange å holde problemene for seg selv.

– Vi prøver hele tiden å ufarliggjøre psykiske lidelser ved å møte folk med raushet og viljen til å lytte, sier Stenvall.

Saken fortsetter under bildet.

 FRIVILLIG HJELPER: Erik Storli hadde et sterkt ønske om å bidra innen en frivillig organisasjon. – Mental Helse gjør en fantastisk innsats og jeg er glad for å få lov til å bidra, sier Storli.

FRIVILLIG INNSATS

Mental Helse er helt og holdet basert på frivillig innsats og da er det også gull verdt at folk som ønsker å bidra melder seg til tjeneste. Erik Storli er en av dem, nå som nyvalgt kasserer i Bodø-avdelingen.

– Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre det lille ekstra, tvinge meg selv ut av komfortsonen. Og den jobben Mental Helse gjør står det virkelig respekt av. Og siden jeg har erfaring med tall, tenkte jeg at dette kan være mitt bidrag.

Saken fortsetter under bildet.

TUNG AKTØR: INTUNOR-gruppen er et norskeid servicekonsern spesialisert innenfor fagområdene regnskap, lønn, HR, betalingsoppfølging og IT. – For oss her i Bodø er det flott at vi kan strekke ut en hånd til de som jobber i første linje, sier avdelingsleder Lars Myhre.

GLAD FOR Å KUNNE HJELPE

Og det var Erik som tok kontakt med Intunor og avdelingsleder Lars Myhre. Han tente på saken med én gang:

– Vi er veldig imponert over den innsatsen Mental Helse legger ned og er glade for å få lov til å bidra.

Hvilket betyr at Intunor sørger for at regnskapet blir utført til punkt og prikke, i tillegg til at de sponser Mental Helse med Centiga, et nytt og komplett økonomisystem som er tilpasset mindre bedrifter.

– Dette er en kostnadseffektiv løsning som også skaper en effektiv plattform for samarbeid, sier Intunor-medarbeider Jostein Fyhn som blir den som skal følge opp Mental Helse Bodø til daglig.

Saken fortsetter under bildet.

ØKONOMISK SKREDDERSØM: Intunor sponser Mental Helse med Centiga, et nytt og komplett økonomisystem som er tilpasset mindre bedrifter. – Dette er en kostnadseffektiv løsning som også skaper en effektiv plattform for samarbeid, sier Jostein Fyhn hos Intunor.

KAN SKAPE ET BEDRE TILBUD

Støtten fra  Intunor betyr veldig mye for Mental Helse og leder Barbara Stenvall setter stor pris på drahjelpen:

– For oss å få en så tung aktør med på laget betyr at vi kan gi et enda bedre tilbud til medlemmer og de som ellers trenger hjelp i hverdagen.

Så er det også slik at korona-pandemien har blitt ekstra tung for de som sliter med en psykisk lidelse:

– Når lavterskeltilbudene forsvinner og møteplassene blir stengt, så blir jo følelsen av ensomhet forsterket, sier Stenvoll.

 

EN STOR UTFORDRING

Det faktum at mangE i lange perioder var låst til en elektronisk kommunikasjon gjorde det heller ikke bedre.

– Noen ganger er alt du trenger en god klem, men plutselig var dette forbudt. 

Mental Helse i Bodø er også veldig klare på at behandlingstilbudet per i dag er altfor dårlig:

– Det er snakk om et minimum. Og til tross for det bare øker køene. Vi vet at folk blir sykere mens de venter på hjelp. Her har våre folkevalgte en stor oppgave å løse, sier Barbara Stenvall.