Vår og sommer er tiden for hyggelige stunder utendørs sammen med familie og venner. Foto: Adobe Stock

Gjør hagen og uteområdet klart til vår og sommer

Skrevet for Respons Nu
26.04.2021 13:21

Det nærmer seg en varmere årstid og det er på tide å klargjøre hage og uteområder for hyggelige sommerkvelder med venner og familie . Her kommer litt inspirasjon fra spennende og aktuelle aktører i Bodø.

EN EKSTRA INNSATS OM VÅREN LØNNER SEG

Anleggsgartnermester Svein Erik Johansen AS har stor kompetanse og 40 års erfaring med ulike former for utemiljøarbeider. De utfører tjenester for både private og offentlige oppdragsgivere, samt for næringslivet. Deres råd er å legge inn en ekstra innsats i hage og uteområder på våren, slik at man kan nyte hagen når sommeren setter inn. Her kommer noen gode tips til hva som er lurt å få gjort på våren: 

 • Rak plenen og fjern dødt gress slik at nye skudd får luft og plass til å gro
 • Fjern døde og skadde greiner på trær og busker
 • Luk bort gammelt ugress. Klipp ned stauder fra i fjor så årets skudd får plass.
 • Gi næring til hagen: 2-4 kg gjødsel pr 100 m2 for plen og 4-5 kg pr 100 m2 for buskfelt. Gjerne når det regner, slik at næringen løses opp og trekker ned i jorda.
 • Kost og spyl steinbelegget. Rengjør fugene i belegget og tilfør ny fugesand. Tilførsel av ny fugesand bidrar til å opprettholde styrken i belegget og at nytt ugress ikke får etablert seg.
 • Rengjør sluker og slukrister slik at overvannet renner fritt

Ønsker du hjelp i hagen og til uteområder?  Anleggsgartnermester Svein Erik Johansen AS kan bistå med flere ulike tjenester for private husholdninger: 

 • Planting av busker, trær, stauder og sommerblomster
 • Plenlegging og terrengforming
 • Vedlikehold av hager og parker gjennom sesongen
 • Feiing av veier og parkeringsplasser
 • Belegningsstein og støttemur

Ta gjerne kontakt med dem på tlf 75 56 24 80, email: [email protected] eller se nettsiden for mer informasjon. De er også på Facebook

 

LUNE SOMMERKVELDER MED GODE MATOPPLEVELSER

Glad i å lage mat? Nå kan du forvandle din veranda, balkong og terrasse til en personlig gourmet-restaurant. Og det uten at det koster skjorta. Den nye serien med moderne, gassdrevne og budsjettvennlige pizzaovner fra Bodø Varme- Flis og Steinsenter AS gjør dette mulig. Ovnene kommer opp i hele 500 grader og kan brukes til alt fra å steke en fristende italiensk pizza, til å tilberede en smakfull biff. De er små, anvendelige og passer inn overalt. I tillegg gjør den trygge konstruksjonen at det ikke sendes varme ned i underlaget.

Ønsker du forlenge sommerkveldene ute i hagen? Hva med et gassdrevet varmebord i stilig design? Denne smarte løsningen bidrar til 14 kilowatt med varme, og skaper en lun stemning, perfekt for sene sommerkvelder med familie og venner. Varmefag Bodø fører også moderne og praktiske bålpanner. Disse er enkle å vedlikeholde og brenner som en moderne peisovn. Ved hjelp av lufttilførsel øverst i bålpannen unngår man så å si all røyk, og det er lite aske igjen når bålet har brent ut. Bålpannen veier kun 7 kilo og er enkel å flytte på. 

Bodø Varme- Flis & Steinsenter AS leverer også skifer fra de store leverandørene som Alta og Minera skifer. Flott for uteområder både på hytta og hjemme. 

Dra gjerne innom butikken i Notveien 17 for en titt og en hyggelig prat. Flere av produktene kan eventuelt kjøpes med klikk og hent om man ønsker det.  Ta ellers kontakt på tlf: 75 52 25 57 eller på e-mail: [email protected]. Følg dem gjerne på Facebook for inspirasjon og nyheter. Her finner du generell informasjon om åpningstider med mer.

Hos Bodø Varme- Flis & Steinsenter finner du alt fra pizzaovner til flott skifer for uteområdet

 

TILRETTELEGG FOR HYGGELIGE OPPLEVELSER UTENDØRS

Det er ingen tvil om at det blir norsk sommer på de fleste av oss i år. Det norske sommerværet og temperaturen er veldig vekslende. Derfor bør vi nordmenn innrette balkongen, uteplassen eller hagen på en måte så vi kan benytte den mer, samtidig som man skaper ekstra hygge og et bedre helhetsinntrykk av uteområdene. Det finnes mange løsninger for dette, som ikke nødvendigvis trenger bli spesielt dyrt.

Elektroimportøren har et stort utvalg av utendørsprodukter som terrasse-varmere, belysning og annet som vil gjøre uterommet mye hyggeligere, og mer praktisk. Varme og ly er viktig for sommerkvelder i nord. Har man en vegg eller to er mye gjort, men for å sikre seg lange utekvelder er terrassevarmere tingen. Infrarøde terrassevarmere er perfekt for norske sommerkvelder, da de varmer objekter og ikke luften. Skap trivsel med stemningsfull belysning ute. Om det er moderne vegglamper som lyser opp fasaden, lyslenker eller bakkebelysning, så har alle disse produktene en ting til felles. De skaper en følelse av varme.

Elektroimportøren tilbyr også overvåkingskamera og kabler med mer. Uansett hvilket behov du har, bistår de gjerne med det du måtte trenge. Dra gjerne innom for en hyggelig prat rundt deres behov. Gå inn på nettsiden for oversikt over produkter, eller besøk butikken på Trekanten kjøpesenter (Plassmyrveien 50). Ta gjerne kontakt på tlf 75 57 76 00 eller på email: [email protected]. Du finner dem også på Facebook.

Flott belysning til hage og uteområder fra Elektroimportøren.

 

LOKALPRODUSERTE OG TILPASSEDE UTEMØBLER

Er du på jakt etter utemøbler til hus eller hytte?  BOPRO AS er en lokal produksjons- og opplæringsbedrift som skaper arbeidsplasser for mange av de som ellers faller utenfor. Deres produkter til hage og uteområder er dermed ikke bare lokalprodusert og flott utført, de er også bærekraftige produkter som du kan kjøpe med god samvittighet.

Snekkerverkstedet i Klinkerveien har en moderne maskinpark og dyktige fagfolk, deriblant profesjonelle møbelsnekkere. Dette gjør at de kan tilby tilpassede produkter, som ikke trenger være etter standard mål. De kan på forespørsel, skape et unikt uttrykk for ditt utemøbel og er ikke redd for en utfordring. Alt du trenger å gjøre er å vise dem en tegning eller et bilde av det du ønsker deg, så ser de om det lar seg gjøre å produsere. I det faste utvalget finnes blant annet miljøskur, hagebenker, varmepumpehus, postkassestativ, kompostbinger, samt bord og benker. 

For kontakt med BOPRO AS, ring dem gjerne på tlf: 481 68 686 eller send en email til: [email protected]. Se ellers nettsiden for mer informasjon. Du finner dem også på Facebook.

BOPRO AS kan produsere tilpassede og unike utemøbler på forespørsel.