STORTRIVES PÅ JOBB: Disse fire er i full gang i Sjøåsan for Byggmester Erling Skipnes AS. Fra venstre Sondre Johansen, Kim Aakre, Fredrik Frantzen og Tore Kvæl.

Gleden av å skape
gode hjem

I 40 år har Byggmester Erling Skipnes AS vært med på å utforme Bodø. Det takket være flinke og dedikerte medarbeidere.


Nordmenn har et meget tett forhold til boligen sin. Vi husker alle vår første hybel, den første leiligheten, det første huset.Det er noe med følelsen av at dette er ditt. Det er her du bor, det er her du ønsker å sette ditt særpreg på interiøret. Kanskje har du hage, kanskje en balkongkasse. Kaffekoppen på terrassen
en tidlig høstmorgen hvor en kaklende grågåsplog setter kursen mot sør - i retning av Sandhornet.

Saken fortsetter under bildet.

FREMSKRITT HVER DAG: – Det er fascinerende å se hvordan et bygg tar form og endrer seg for hver eneste dag, sier Sondre Johansen.

LYDEN AV FREMSKRITT
Og ute på Sjøåsen er medarbeiderne til Byggmester Erling Skipnes AS i full gang. En sjenert sol sliter med å trenge seg gjennom skydekket her ute på Sjøåsan. Måkene skvaldrer, det lukter salt sjø og nytt treverk. Kappsaga hviner om kapp med spikerpistolens rytmiske skudd - tidvis avbrutt av gode, gammeldagse hammerslag. 

Det er en verdiskapingssymfoni, det er lyden av fremskritt.

– Det er noe med det å skape ting som blir stående. Du ser fremskritt hver dag og til slutt står det en flott bolig der. Og hver gang du drar forbi så kan du kjenne på at dette bygget er litt «ditt». Dette er en stolt følelse, sier Sondre Johansen (22). 

Saken fortsetter under bildet.

VANT MED PISTOLEN: Lærling Fredrik Frantzen håndterer spikerpistoler med den største selvfølgelighet. – Det skjer noe nytt hver dag, jeg koser meg på jobb, sier Frantzen.

Han er tømrer og stortrives på jobben. I dag i tett samarbeid med lærling Fredrik Frantzen (18).

– En variert jobb hvor du får brukt både hender og hode, sier Frantzen.

I FARENS FOTSPOR

Han har selv en pappa som er tømrer, men er helt klar på at han sto fritt når det handlet om yrkesvalg:

– Han har aldri sagt det høyt, men jeg tror han ble litt stolt når jeg valgte den samme bransjen.Og skulle det regne eller blåse, så bryr ikke guttene seg om det:

– Vi har da gode klær. Det er egentlig litt godt å få jobbe ute i frisk luft.

FEIRER 40 ÅR

Byggmester Erling Skipnes AS ble stiftet av Erling Skipnes og kona Marit Skipnes i 1982. Det begynte med et telt, ei bu, materialer og en gul Toyota Dyna lastebil. Til sammen var de seks personer i selskapet.

Saken fortsetter under bildet.

MILLIMETER-PRESISIJON: Tore Kvæl forsikrer seg om at kuttet kommer nøyaktig på rett plass.

Første prosjekt var Tverlandet kirke. I dag teller bedriften 28 medarbeidere og de jobber i hovedsak med eneboliger og leiligheter i Bodø. I fjor ble de en del av Norgeshus-kjeden.

Alstadenga, Ludvighagen, Svartlia og Grønnåsen. Sentrale boligområder hvor Byggmester Erling Skipnes AS har vært med å bygge ut. Andre områder er Aspåsveien, Nordstrandveien og Parkveien. I tillegg til Skavdalslia, Skivika og Mellommyra studentboliger.

Saken fortsetter under bildet.

BYGGER STILAS: Kim Aakre i full gang med å sette opp et nytt stilas.

INNOVATIV BEDRIFT

Bedriften var tidlig ute med å tenke nytt, med blant annet et pilotprosjekt på lavenergihus i Reinslettveien.

I 2010 fikk de Boligprodusentenes nyskapingspris for passiv- huset «Karita», som også var en katalogbolig. Et hus bygget etter passivhusstandard trenger bare rundt 25 prosent av den energien en vanlig bolig bruker. ¨

Grunnen til at det kalles passivhus, er at man tar i bruk mest mulig passive tiltak for å redusere energibehovet, slik som ekstra varmeisolasjon, ekstra god tetthet, og varmegjenvinning.

Saken fortsetter under bildet.

BOLIGER MED UTSIKT: Sondre Johansen fester plater, omkranset av en spektakulær natur.

DE HAR DRØMMEJOBBEN

Tilbake på Sjøåsan er fagfolkene i full sving. Tore Kvæl (48) har jobbet hos Byggmester Erling Skipnes AS siden 1998.

– Det må jo bety at du virkelig trives her?

– Absolutt, jeg kunne ikke tenke meg en bedre jobb.

Og dette er da også mye av hemmeligheten til at Byggmester Erling Skipnes AS er en sprek 40-åring som har prosjektboka full. Fornøyde medarbeidere gjør en ekstra god jobb og det er noe kundene vet å sette pris på.

For den beste reklamen du kan få, er når naboen eller kollegaen din anbefaler dette selskapet, basert på sine egne og gode erfaringer. 

Byggmester Erling Skipnes AS er et selskap med solide røtter og en klar visjon for fremtiden.