FAMILIE-BEDRIFTEN:  – Du føler nok et ekstra ansvar når du skal lede en del av et selskap som ble etablert av morfaren din. I tillegg handler det å skape trygge arbeidsplasser, sier Ken Jøran Hansen.

– Gleder meg
til hver mandag

Skrevet for Herolf Hansen & Sønn AS.
09.03.2021 17:15

Ken Jøran Hansen har vært interessert i gravemaskiner og lastebiler helt siden han lærte å gå. Derfor sa han umiddelbart ja da han fikk muligheten til å bygge opp og lede Bodø-avdelingen til Herolf Hansen & Sønn AS.

– Du kan på mange måter si at jeg er født inn i bransjen, sier Ken Jøran.

Det var morfaren hans som startet selskapet i Tromsø i 1976. I 2000 ble Bodø-avdelingen etablert med Ken Jøran som leder.

HØY KVALITET – EFFEKTIV DRIFT

Bedriften har spesialisert seg på kabelgraving samt trekking og blåsing av fiberkabler, med oppdrag for blant annet Telenor og Signal. Med en maskinpark i avdelingen bestående av 15 gravemaskiner, sju lastebiler og spesialtilpasset utstyr, er de godt skodd for å levere høy kvalitet på en effektiv måte.

– For meg som leder handler det mye om å finne og rekruttere de rette folkene. Da jakter vi på mennesker med initiativ,stå-på vilje og evnen til å holde fokus. Ofte er det en fordel at vi kan lære opp den enkelte fra grunnen av. Det kan være lettere enn å avlære uvaner, sier Ken Jøran.

Saken fortsetter under bildet.

KABEL-KABALEN: – Det er veldig mange faktorer du må ta hensyn til når du skal grave kabel- grøfter, sier Ken Jøran Hansen, leder Bodø- avdelingen til Herolf Hansen & Sønn AS.

SJEFEN SOM JOBBER UTE

Som sjef tilbringer han bare to dager i uka på kontoret. Resten av tiden er han ute på de ulike prosjektene. Det er flere grunner til nettopp det.

– Det er viktig å holde kontakten med medarbeiderne, samtidig som jeg får holdt mine egne ferdigheter ved like. Så vet jeg av erfaring at det kan være trygt å ha noen sammen med deg som har gjort dette i noen år.

For det er små marginer i denne bransjen og du blir aldri bedre enn den siste jobben du leverte:

– Det er helt avgjørende at vi holder en tett og god dialog med oppdragsgiverne. Det er ikke uvanlig at det kan dukke opp uforutsette ting og da handler det om å håndtere dette på en konstruktiv måte.

STORE OPPDRAG

Bodø-avdelingen har oppdrag blant annet i Salten, Mo i Rana og Trondheims-området. En av de største kontrak- tene innebar graving av fibergrøft fra Trondheim til Mo, som en del av Stamfiber-utbyggingen. Det tok det nærmere to år å gjennomføre.

Saken fortsetter under bildet.

TETT DIALOG: – Det er helt avgjørende at vi holder en tett og god dialog med oppdragsgiverne. Det er ikke uvanlig at det kan dukke opp uforutsette ting og da handler det om å håndtere dette på en konstruktiv måte, sier Ken Jøran Hansen.

Akkurat nå er det vintervedlikehold og regning på anbud som står på dagsorden. Selve gravingen starter for fullt i april og varer til langt ut på høsten. Det milde været i fjor gjorde at de kunne jobbe nesten helt frem til jul.

– Kabelgraving handler veldig mye om presisjon og solid dokumentasjon. Derfor bruker vi også mye håndholdt GPS for å registrere alle de kritiske punktene underveis, sier Ken Jøran.

 ÆRLIGHET BETYR ALT

Hva er så nøkkelen til suksess?

– Høy faglig standard, leveranser i henhold til kontrakt og en åpen og ærlig tone.

Så er det også slik at Ken Jøran har slått fast at de som selskap aldri skal bli 100 prosent fornøyd.

– Vi må alltid ha rom for å bli 10 prosent bedre. Vi må ha nye mål som vi kan strekke oss etter.

TRYGGE ARBEIDSPLASSER

Tidvis kan det bli litt mye jobb i hodet, men for Ken Jøran handler det om å skape verdier, sikre trygge arbeidsplasser og ivareta en familiebedrift på best mulig måte. Han legger også ned mye arbeid i å sørge for at medarbeiderne har et så bra arbeidsmiljø som mulig.

Saken fortsetter under bildet.

UTE PÅ JOBB: Som sjef tilbringer Ken Jøran Hansen. bare to dager i uka på kontoret. Resten av tiden er han ute på de ulike prosjektene. – Det er viktig å holde kontakten med medarbeiderne, samtidig som jeg får holdt mine egne ferdigheter ved like

– Vi må ofte reise ut for å gjøre de ulike jobbene og da sørger vi for at folkene våre kan bo i ordentlige hus og leiligheter, ikke brakkerigger. De skal ha muligheter til å lage seg skikkelig mat og se på fjernsyn når de skal slappe av.

Pandemien har så langt ikke berørt selskapet eller driften, men Ken Jøran tok likevel grep fra første stund:

– Dette skapte jo nok et argument for sikre boforhold. Og når vi skal handle på butikken har vi som regel én fast medarbeider som gjør dette.

Herolf Hansen & Sønn AS har kommet til Bodø for å bli. Nå planlegger de et nytt administrasjonsbygg på tomten de har kjøpt ved siden av asfaltverket i Vikan.

– For å si det sånn; jeg gleder meg virkelig til hver mandag. Da kan jeg treffe jobbfamilien min på nytt og gå i gang med spennende oppgaver.