Gode rådgivere
er gull verdt

Skal du pusse opp? Bygge om? Behov for et tilbygg? Da er det gull verdt å ta med gode rådgivere på prosessen. De finner du hos Casa Consult.


Vi har alle vært der. Det som virket som et nøye planlagt prosjekt ble plutselig litt uoversiktlig. En enkel oppussing drar ut, du blir liksom aldri helt ferdig. Et sted på veien mistet du oversikten.

– Nøkkelen til suksess er god planlegging, sier ingeniør og daglig leder Stig Bjørnbakk i Casa Consult i Bodø.

Dette er et selskap som sitter med lang erfaring og tung kompe- tanse på alle de viktige områdene når det dreier seg om boliger.

Saken fortsetter under bildene:

FØR

ETTER: Denne boligen fikk seg et skikkelig ansiktsløft og oppgradert uteplass.

AHA-OPPLEVELSEN

Og det trenger ikke være snakk om store prosjekter før det er lurt å få bistand fra en arkitekt og byggfaglige eksperter.

– Ofte kan det være snakk om at vi kan se løsninger som kundene ikke var klar over. Hvor vi kommer opp med et forslag som de ikke hadde tenkt på. Og sier: Er det mulig? Det er slike øyeblikk som gjør oss lykkelige, sier sivilarkitekt Sara Ezeta hos Casa Consult.

Et grunnleggende spørsmål som hun alltid stiller er hva skal de ulike rommene brukes til. Dette alene kan få vidtrekkende betydning for hvordan den endelige løsningen blir.

EN PERSONLIG LØSNING

Ingen boliger er like og i Bodø vil du finne hus fra mange epoker, alle med sine helt spesielle særtrekk. Dette vil igjen legge mye av premissene når du skal pusse opp, renovere eller bygge ut.

NYTT BYGG: Casa Consult har tegnet denne nye boligen i Gjerdåsveien.

 

– Det første vi gjør er å ta en befaring og tegne huset i 3D-modell. Dette danner grunnlaget for alt videre arbeid, sier Bjørnbakk. 

For er det noe Casa Consult er gode på, så er det å komme opp med gode svar på hvordan loftet skal innredes. 

Hva skal til for at kjelleren blir forvandlet til en koselig tv-stue? Hvordan skal vi få integrert gangen med et oppholdsrom? Hvilke rom er det som trenger den beste utsikten? Hva skal til for å oppnå en optimal arbeidsflyt på kjøkkenet?

DEN LØPENDE DIALOGEN
Så er det fort slik at du kanskje tenker at en arkitekt kun tar store og dyre prosjekter. Det er feil. Eller du tror en arkitekt kun vil lage noe basert på egne idéer. Nei, det er ikke slik.

– For oss er det helt sentralt å ha en løpende dialog med kunden. Det er tross alt de som skal bruke boligen og da må vi i felles- skap komme frem til en løsning de er komfortable med, under- streker Ezeta.

Saken fortsetter under bildet.

STILIG BLOKK: På Mørkved finner du denne stilige boligblokken.

VIKTIG DOKUMENTASJON

Med Casa Consult med på laget er du også sikret at det som blir gjort følger alle regler og forskrifter. Du kan få laget arbeidstegninger som en tømrer kan forholde seg til. Du får tegninger du kan sende til en elektriker eller rørlegger som i sin tur legger på sin informasjon.

– Alt blir fortløpende dokumentert, slik at du som boligeier er trygg på at du har 100 prosent kontroll den dagen du eventuelt skal selge, understreker Bjørnbakk.

Når du innleder et samarbeid med Casa Consult, så legger de stor vekt på at de skal tilpasse seg ditt budsjett. Her er det snakk om arkitektonisk skreddersøm.

Ved å bruke Casa Consult får du dessuten med på lasset fagfolk som har lang erfaring fra svært ulike prosjekter, Norge rundt. 

Saken fortsetter under bildet.

YTT PROSJEKT: På Mørkved er det planlagt å bygge disse boligene.

De har tegnet elementtegninger til 80 boliger for Consto i Tromsø, rorbuer i Moskenes, boligblokker og prosjekter på Lørenskog, i Hønefoss og Møre og Romsdal.

Casa Consult bistår med tegninger til nybygg, armeringsplaner og byggmestertegninger. De kan også komme opp med gode løsninger på hytter, garasjer, carporter og vinterhager. Det er bare din fantasi som setter grenser.

INNE - OG UTE
Alt handler heller ikke nødvendigvis om det som kun befinner seg inne i huset. Hvordan skaper du en harmonisk overgang mellom boligen og hagen? Eller terrassen? Kan vi sette inn en sky-light i skråtaket? Få en vindusbrønn med kuppel på det flate taket?

– Når alt kommer til alt, så er jo ditt ønske som boligeier å få til noe som gir deg og din familie en økt livskvalitet. Da kan det ofte være de små detaljene som gjør store utslag. Hvis du først skal investere en betydelig sum i en oppgradering, er det lurt å kartlegge hvilke muligheter som kan ligge i prosjektet, konkluderer Stig Bjørnbakk.

Du kan lese mer om Casa Consult her.