EN SPENNENDE REISE: Ståle Gangeskar startet sin første bedrift med en datamaskin og soverommet som kontor. – Det som virkelig har vært givende er alle møtene med spennende kunder, sier Gangeskar.

Gründeren som ikke ville bli stor

Skrevet for intunor as
03.09.2019 21:03

Han hoppet av og restartet karrieren da selskapet ble for stort. Det endte opp med INTUNOR AS og over 200 medarbeidere.

Ståle Gangeskar (60) er på mange måter en litt atypisk gründer. Målet har aldri vært å skape et stort selskap, men det var de som skjedde. To ganger.

 EKTE FISKERSØNN

– Egentlig skulle jeg jo jobbe innen fiskerinæringen, sier Gangeskar som er oppvokst om bord i en snurper på Måløy i Sogn og Fjordane.

 Vestlendingen kom til Bodø i 1980 for å studere fiskeriøkonomi ved det som da var distriktshøgskolen.  Men, som så mange andre, kjærligheten slo til og det ble familieliv i fylkeshovedstaden.

Etter to år i et revisjonsselskap fikk Gangeskar lyst til å starte for seg selv. Det begynte med en datamaskin, et soverom i Bodøsjøen og én kunde – Norol-stasjonen i sentrum.

 DEN DIGITALE REVOLUSJONEN

– Det har vært litt av en reise, minnes Gangeskar som fortsatt minnes skrivemaskinen med et visst vemod. For han ble slengt rett inn en data-alderens famlende oppvekst med floppy-disker og maskiner som hadde mindre lagringskapasitet enn en middels mobiltelefon i dag.

 – E-post og internett ble jo rett og slett en revolusjon. Hele bransjen ble jo snudd på hodet og det gikk fort i svingene.

Saken fortsetter under bildet.

 FRA SKRIVEMASKIN TIL DATA: Ståle Gangeskar har vært med på hele den digitale revolusjonen. Fra å være noe eksotisk og innovativt, har datamaskinen i dag blitt en integrert del av hverdagen.

BRENNER FOR MENNESKENE

Men det var ikke teknikken som var det som fascinerte Gangeskar, det var de mange møtene med spennende mennesker. Det å skape den gode kundereisen, det å få lov til å være med på å bistå bedrifter som skapte verdier.

Underveis ble han også kjent med Vigdis Bjellånes som han ansatte i selskapet. Et selskap som skiftet navn fra Bodø Data og Regnskap til CRI System,  og som én dag føltes for stort:

– Jeg har jo aldri vært en person som liker å lede og være sjef.

 NY VEKST - IGJEN

Dermed så Bokholderiet Bodø dagens lys og med på laget var fem andre ildsjeler, en av dem var Vigdis Bjellånes. Nok en gang var planen å drive et passe stort selskap. Nok en gang ble det kraftig vekst.

Saken fortsetter under bildet.

ET FELLES LØFT: – INTUNOR hadde aldri sett dagens lys hadde det ikke vært for alle de fantastiske medarbeiderne som har lagt ned en utrolig innsats opp gjennom årene, sier Ståle Gangeskar.

 – Dette skyldes selvfølgelig fantastisk flinke kolleger og medeiere som har lagt grunnlaget for suksessen, understreker Gangeskar.

 For å gjøre en lang historie kort – det endte med det som i dag heter INTUNOR ASA med over 200 ansatte, med Bjellånes som viseadministrerende direktør. Gangeskar har solgt seg ut og trappet kraftig ned på jobbingen, men han klarer ikke helt å slippe taket:

 – Jeg har noen få kunder igjen. Når du har jobbet så lenge sammen med folk, blir de nesten en del av familien.

GOD HJELP ER GULL VERDT

For det er her Gangeskars hjerte banker hardest. Og selv om han egentlig ikke liker svære selskap, så ser han også at konsernet INTUNOR har blitt et mangefasettert redskap som hjelper næringslivet med å ligge i forkant.

 

– I dag går ting så fort, mye skjer i sanntid, og da er det gull verdt å ha en samarbeidspartner som INTUNOR. Og for en gjeng som jobber her! Mye av de de driver på med er langt over mitt hode, sier Gangeskar.

Selv får han nå mer tid til familie og venner. Han og samboeren skal sette opp fritidsbolig på Sandhornøy og han kan ytterligere dyrke sin lidenskapelige fotballinteresse.

NOEN GODE RÅD

Har han så et godt råd til unge mennesker i dag som brenner etter å skape sin egen arbeidsplass?

– Tålmodighet. Ting tar tid. Så må du innse at hver eneste kunde er like viktig. Vær forsiktig og ikke godtroende. Det er lett å bli lurt. Sørg for vanntette kontrakter og skaff deg gode rådgivere. Og så må du være forberedt på at som bedriftseier har du aldri helt fri.

 

INTUNOR Services fyller 20 år 25 august.

Du kan lese mer om INTUNOR her.