TALL-KNUSEREN: Trude Kristiansen er økonomisjef hos Nordasfalt og stortrives der. – Det føles godt å jobbe i et selskap som sørger for trygge veier.

– Har alltid elsket tall

Skrevet for Nordasfalt
16.12.2018 09:22 - OPPDATERT 16.12.2018 13:45

Si ”årsregnskap” til Trude og blikket hennes lyser opp med adventsfull forventning.

– Ja, jeg er nok en ekte tall-nerd. Har alltid likt matematikk, sier økonomisjef Trude Kristiansen (40) i Nordasfalt.

 Det er hun som holder orden på regnskapene for de seks selskapene som er knyttet opp mot Nordasfalt. Noe som betyr rundt 22.000 bilag i året.

 Arvelig belastet

Så er hun da også arvelig belastet med både en mor og en far som har jobbet med lønn og regnskap. Noe som igjen forklarer at Trude kaller det en kosestund når hun gjør mattelekser sammen med sine to døtre.

Saken fortsetter under bildet.

22.000 BILAG: Med seks selskaper i porteføljen, blir det nærmere 22.000 bilag i året. Da kommer det godt med at Trude Kristiansen er en ekte tall-nerd. 

 – Nå er jeg jo nesten som en nybegynner å regne i et selskap hvor det nesten ikke er noen som slutter, sier Trude med henvisning til at hun har jobbet her siden 2014.

 Nye venner med én gang

Hun kom fra PBL og litt i tvil om hvordan dette skulle gå.

– Det gikk 45 minutter og plutselig hadde jeg et knippe nye venner. Miljøet er bare helt fantastisk.

 

– Men det ble en stor overgang fra barnehager til fresere, utleggere og pukk i ulike størrelse?

– Jeg var så heldig at jeg i starten fikk være med ute for å se hvordan de ulike arbeidsoperasjonene foregikk og det har vært til stor hjelp nå du skal forholde deg til de forskjellige fagtermene.

 Men selv om hun bare har fire års fartstid i Nordasfalt, er hun allerede en av gjengen. Og når hun er ute på biltur, faller det liksom helt naturlig å sjekke om asfalten er bra.

 Goksør var forbildet

Hun er oppvokst i Skivika, eller på rett side av byen som hun kaller det. Spilte fotball på Innstranden og håndball i Junkeren. Det siste mens laget var helt i Norge-toppen og Bodø var rammet av håndballfeber.

 

– Susann Goksør var mitt store forbilde. Ingen over, ingen ved siden.

Men det var matte og økonomi som fengslet henne og førte henne inn på siviløkonomstudiet.

 Tallenes vakre logikk

– Det er noe vakkert over tallens indre logikk som virkelig appellerer til meg, seir Trude og innrømmer glatt at hun har lagt bak seg utallige sudoku-oppgaver.

 På fritiden trives hun ute i naturen, med turer til Sandhornet og Rago som klare favoritter. Hun har også tatt kajakk-kurs og det ryktes allerede at nissen har gjort klar en tørrdrakt som kommer til å ligge under juletreet

Saken fortsetter under bildet.

 TRYGGE VEIER: – Det føles godt å jobbe i et selskap som sørger for trygge, sikre og komfortable veier, sier Trude Kristiansen.

 Skaper en bedre hverdag

Men hva er det egentlig som er så fascinerende ved å jobbe i Nordasfalt?

– Det handler jo rett og slett om at vår oppgave er å sørge for trygge, sikre og komfortable veier. Dette handler om hverdagen til folk. Absolutt alle har et forhold til både asfalt og brøyting.

 

Nordasfalt har vært på veien i 30 år, Her kan du lese mer om den offensive bedriften.