OFFENSIVE GRÜNDERE: Hans Marius Brekke (t.v.) og Paal-Gunnar har store planer for den klassiske Sjøfartsbygningen i Tollbugata 10.  – Det er utrolig spennende å få lov til å være med å utvikle nærmiljøet, sier gründer-duoen.

Har solgt boliger
for 500 millioner kroner

Skrevet for Anderson+Brekke AS
08.11.2018 19:31

De møttes på fotballbanen, startet huskjøp under finans-studiene og i dag driver de 15 selskaper sammen. Nå er duoen klar for å sette et enda tydeligere fingeravtrykk på Bodø.

– Det finnes ikke noe mer spennende å enn å få lov til å være med å utvikle lokalsamfunn. Og akkurat nå syder det jo av aktivitet i Bodø.

Jobbet i det stille

Paal-Gunnar Anderson og Hans Marius Brekke lever og ånder for eiendom og bygg. Fra sitt lille hovedkvarter i den sagnomsuste Sambo-gården i Bodø har de i det stille bygget seg opp til å bli en offensiv aktør.

Saken fortsetter under bildet.

FORELØPIG UTKAST: Denne skissen gir et godt inntrykk av hvordan Sjøfartsbygningen blir etter ombygging og oppussing.

Det begynte på Mo

Det begynte i 2006 med selskapet Arbitrasje AS og et spennende prosjekt i Mo i Rana hvor et hybelbygg ble forvandlet til leiligheter som ble solgt ut i løpet av to timer.

Der og da skjønte de to at de var inne på noe som kunne blir både spennende og interessant.

Saken fortsetter under bildet.

SNART KOMMER TRINN TO: Fageråsen Borettslag er en av mange tunge boligsatsinger Anderson+Brekke har gjort på Mo. Og det kommer flere.

I årene som fulgte har gründer-duoen stått bak flere populære bolig-løsninger i jernverksbyen og i løpet av 2019 vil de legge ut 45 nye leiligheter i Fageråsen Borettslag.

Frem til nå har de bygget rundt 100 enheter på Støver, 25 leiligheter i Bjerkengveien og de er som nevnt, tungt inne i Mo i Rana.

Saken fortsetter under bildet.

STØVER-SATSING: Frem til nå er det bygget 100 enheter på Støver, et prosjekt som viste seg på bli veldig populært.

Ikoniske signaturbygg

I dag har de samlet all aktivitet i holdingselskapet Anderson+Brekke AS og sitter med flere ikoniske signatur-bygg i fylkeshovedstaden.

  • Sambogården
  • Sparebank-bygget
  • Sjøfartsbygningen i Tollbugata 10
  • Aspmyra med blant annet Bunnpris og Norsk Toppidrettsgymnas

Per i dag råder de over 20.000 kvadratmeter med næringsareal. Nøkkelen til suksess her er prisgunstige løsninger kombinert med høy kvalitet og topp service.

Saken fortsetter under bildet.

KOMBINASJONS-BYGG: Aspmyra huser blant annet Bunnpris og Norsk Toppidrettsgymnas.

 – Når du skal leie ut lokaler er de alfa og omega at leietakerne føler seg ivaretatt. Dukker det opp et problem, så skal det løses omgående. Derfor har vi også knyttet til oss dyktige vaktmestre og håndverkere som kan rykke ut på kort varsel.

Sin egen oppskrift

De har også funnet frem til sin egen oppskrift på realisering, hvor de kombinerer effektive modulsystemer fra utlandet med lokale håndverkere innen betong, grunnarbeid, VVS og elektro.

Saken fortsetter under bildet.

SERVICE I HØYSETET: – Når du skal leie ut lokaler er de alfa og omega at leietakerne føler seg ivaretatt. Dukker det opp et problem, så skal det løses omgående, sier Hans Marius Brekke.

 – Igjen så handler det om fleksibilitet, det er alltid noen som har tid til et mindre oppdrag. Og så sørger jo vi for at entreprenører og fagfolk får en maksimal utnyttelse av staben sin.

Spennende muligheter

Akkurat nå jobber de for fullt med å realisere planene for Tollbugata 10, de er i forhandlinger med nye aktører som skal inn når Sparebank 1 Nord-Norge flytter ut og de skal realisere 19 ny leiligheter i Gillesen-krysset i Rønvik.

Saken forsetter under bildet.

IKONISK BYGG: Det jobbes nå med flere alternativer for hvem som skal inn i det ikoniske Sparebanken-bygget.

Det har vært en lærerik reise fra 2006 og frem til i dag. Ikke minst fikk de smertelig erfare hva som skjer nå renta plutselig skyter i været – slik den gjorde under finanskrisen i 2008.

Lærte av finanskrisen

– Det sved skikkelig, men vi ble også klokere av den smellen. Ikke minst erkjennelsen av at det er lettere å spare en krone enn å tjene den inn. Sånn sett har vi blitt mye flinkere på risikostyring og beskytte nedsiden.

Saken fortsetter under bildet.

VELLYKKET LØSNING: – Kombinasjonen av effektive modulsystemer fra utlandet og lokale håndverkere innen betong, grunnarbeid, VVS og elektro har vist seg å bli en suksess, ser Paal-Gunnar Anderson.

 Hvor går så veien videre? Paal-Gunnar og Hans Marius jakter hele tiden på nye muligheter, både innen bolig og næringseiendom.

 – Hvis det er noen som sitter på en tomt eller et interessant bygg, så er det bare å ta kontakt.

 SENTRUMS-LEILIGHETER: I Bjerkengveien er det kommet 25 leiligheter.