DEN NYE GENERASJONEN: – Læringer er helt avgjørende for at vi skal rekruttere nye fagfolk som virkelig kan jobben, sier baker Frode Meby. Her sammen med Mathias Hansen (t.v.) og Ola Vangen.

Her lages alt fra bunnen av

Skrevet for Bodø bakeri
27.05.2019 21:33

Gode brød trenger omsorg. Og de må være ferskest mulige. Det er hemmeligheten bak suksessen til Bodø Bakeri.

– Du må ikke ha det så forferdelig travelt. Deigen trenger tid for å modnes, sier baker Frode Meby.

– Du kan sammenligne det meg gode oster. De må lagres for å få frem den dype smaken, skyter Bjarne Mosås inn.

LUKTEN AV MEL OG SOLSKINN

Vi står i bakeriet. Det lukter mel, gjær, kanel og solskinn. Paller med melsekker langs veggene. De to lærlingene Ola Vangen(19) og Matias Hansen (19) er i full gang med å rulle ut kanelsnurrer.

Med andre ord, skal du få til gode brød, må du tidlig opp om morgenen. Hos Bodø Bakeri er brødene ferdigstekte allerede ved 0500-tiden.

Saken fortsetter under bildet.

EKTE HÅNDVERK: Mathias Hansen og Ola Vangen i full gang med neste produksjon av kanelsnurrer. På et lite bakeri får lærlingene sjansen til å prøve seg på det meste.

LYTTER TIL KUNDENE

Så er det også slik at brød ikke er en statisk vare. Bodø Bakeri lytter hele tiden til ønske og innspill fra kundene.

– Ønsker Nordland fylkeskommune at elevene skal ha en litt grovere lunsj, ja så lager vi et brød som passer inn, sier Meby.

For bakeriet har tett kontakt med kundene, bedriften legger sin ære i å ha et så høyt servicenivå som mulig.

EGEN REKRUTTERING

Og apropos læringer, dette er den klart beste måten å rekruttere nye medarbeidere, for det er ikke lett å finne verken bakere eller konditorer. Derfor er intern opplæring en god løsning.

Saken fortsetter under bildet.

STOLT AV JOBBEN: Baker Frode Meby er stolt over at Bodø Bakeri tilbyr produkter som er laget fra grunnen av, slik at det blir ekte kvalitet.– Det er på små bakerier som vårt at du virkelig lærer faget, understreker Meby.

Det betyr også at lærlingene får sjansen til prøve seg på alle feltene i bransjen, med alt fra konditorfag og helt ned til påsmøring av bagetter. Igjen, verdifull erfaring når de skal inn i arbeidslivet for fullt.

– På et industribakeri handler det høy produksjon og en stor grad av automatisering. Da lærer du også mye mindre, sier Meby.

Som også prøve å sørge for at de som har vært læringer i bedriften får et tilbud om fast jobb i etterkant.

Saken fortsette under bildet.

DET DAGLIGE BRØDET:  – Nordmenn har et tett og nært forhold til brød, så for oss er det helt avgjørende at vi leverer produkter som er kvalitetssikret i alle ledd, sier Bjarne Mosås.

TROFASTE TILHENGERE

Brødene til Bodø Bakeri har for lengst skaffet seg trofaste tilhengere som gjerne kommer til nærmeste utslag for å sikre seg sine favoritter. For det er ikke uten videre lett for et lite bakeri å få innpass i dagligvarebransjen.

– Der handler det utelukkende og pris og volum, sier Bjarne Mosås.

På den annen side er han overbevist om at butikkene vill ha fått flere kunder hvis de også slapp Bodø Bakeri inn i hyllene:

– Såpass stor selvtillit har vi. Vi vet at brødene våre holder en meget høy kvalitet.

Og hva er så det beste brødet? For Meby og Mosås det like vanskelig å kåre dette, som å plukke ut et favorittmedlem i familien. Men én ting er de enige om:

– Villmarksstompen er alltid en klassiker.

Dette er et brød som er ekstra saftig på grunn av at det inneholder gulrot.

P.S. Alle brødene til Bodø Bakeri er fri for melkeprodukter og palmeolje.